Appendektomi: Prosedyre, forberedelse og risiko

Så’er en’appendektomi?

L’Appendektomi er kirurgisk fjerning av’Tillegg. Det er en vanlig kirurgisk inngrep D’haster som utføres for å behandle blindtarmbetennelse, en inflammatorisk tilstand av APPENDELSEs & # 8217;.

L’Tillegg er en liten pose i form av et rør festet til tarmen. Den ligger i nedre høyre del av # 8217; Abdomen. Det eksakte formålet med tillegget i tillegg er ikke kjent. Det antas imidlertid å hjelpe oss med å gjenopprette fra diaré, betennelse og infeksjoner i små tarm og krasler. Disse kan virke viktige funksjoner, men kroppen kan fortsatt fungere skikkelig uten A’vedlegg.

Når og # 8217; Tillegg fains og svulmer, kan bakterier multiplisere raskt ALLE’organinteriør og føre til pusformasjon. Denne opphopningen av bakterier og pus kan forårsake smerte rundt navlen som sprer seg i den nedre høyre delen av # 8217; Abdomen. Gå eller hoste kan gjøre smerte verre. Du kan også prøve kvalme, oppkast og diaré.

Det er viktig å umiddelbart prøve behandling hvis du har symptomer på blindtarmbetennelse. Når tilstanden ikke er kurert, kan vedlegget briste (perforert vedlegg) og frigjøre bakterier og andre skadelige stoffer i bukhulen. Dette kan være farlig for livet og vil føre til et lengre sykehusopphold.

L’Appendektomi er standardbehandling for blindtarmbetennelse. Det er viktig å fjerne vedlegget vedlegget, før vedlegget kan bryte. En gang utført en’appendektomi, de fleste helbreder raskt og uten komplikasjoner.

Fordi det utføres en’appendektomi?

A’Appendektomi utføres ofte for å fjerne vedlegget når A’infected L’har gjort betent og hovent. Denne tilstanden er kjent som blindtarmbetennelse. L’Infeksjon kan oppstå når åpningen av vedlegget hindrer med bakterier og avføring. Dette gjør at du blåses og antennes vedlegget.

Den enkleste og raskeste måten å behandle blindtarmbetennelse, fjernes vedlegget. Ditt vedlegg kan briste hvis appendisitten ikke behandles umiddelbart og effektivt. Hvis vedlegget bryter, bakteriene og fekalpartiklene ALLE’organinteriøret kan spre seg i # 8217; Abdomen. Dette kan føre til en alvorlig infeksjon kalt peritonitt. Du kan også utvikle en abscess hvis vedlegget ditt bryter. Begge er farlige situasjoner for livet som krever umiddelbar kirurgi.

Symptomene på blindtarmbetennelsen inkluderer:

 • Magesmerter som starter plutselig nær navlen og sprer seg nederst til høyre på # 8217; Abdomen
 • abdominal hevelse
 • Stive abdominale muskler
 • Styp eller diaré
 • kvalme
 • Han retched
 • tap av Appetit
 • Lav klasse feber

Selv om smerten fra appendisitt vanligvis manifesterer seg i nedre høyre del av # 8217; Abdomen, gravide kvinner kan ha smerte i øverste høyre side av # 8217; Abdomen. Dette skyldes at vedlegget er høyere under graviditeten.

Gå straks til beredskapsrommet hvis du har lyst til å ha blindtarmbetennelse. A’Appendektomi må utføres umiddelbart for å hindre komplikasjoner.

Hva er risikoen for en & # 8217, appendektomi?

L’Appendektomi er en ganske enkel og vanlig prosedyre. Imidlertid er det noen risiko forbundet med intervensjonen, inkludert:

 • blødning
 • infeksjon
 • Nearships forgans
 • Låst tarmen

Det er viktig å merke seg at risikoen for A & # 8217-appendektomi er mye mindre alvorlige enn risikoen forbundet med ubehandlet blindtarmbetennelse. Du må umiddelbart kjøre en & # 8217, appendektomi for å forhindre utvikling av abscesser og peritonitter.

Hvordan jeg forbereder meg på A & # 8217, appendektomi?

Du må unngå å spise og drikke i minst åtte timer før Dell ‘# 8217; appendektomi. Det er også viktig å informere legen din om eventuelle reseptbelagte eller motvirkende medisiner du antar. Legen vil fortelle deg hvordan de skal brukes før og etter prosedyren.

Du bør også informere legen din om:

 • Han er gravid eller tror at han kan være gravid
 • De er allergiske eller latexfølsomme eller noen rusmidler, for eksempel L’anestesi
 • Den har en historie med hemorragiske lidelser

Du bør også sørge for at et familiemedlem eller en venn følger med deg hjemme etter prosedyren. A’Appendektomi utføres ofte ved hjelp av den generelle anestesi, noe som kan forårsake døsighet og manglende evne til å kjøre i flere timer etter intervensjonen.

En gang på sykehuset vil legen be deg om informasjon om din medisinske historie og vil utføre en fysisk undersøkelse. Under eksamen vil legen forsiktig presse mot magen for å identifisere kilden til magesmerter.

Legen kan foreskrive blodprøver og bildebehandlingseksamen hvis blindtarmbetennelsen er diagnostisert. Disse testene kan imidlertid ikke utføres dersom legen mener det er nødvendig A’nødsituasjon appendektomi.

Før # 8217; Appendektomi, vil du være koblet til et drypp slik at du kan motta væsker og medisiner. Du vil sannsynligvis bli utsatt for generell anestesi, noe som betyr at du vil sove under intervensjonen. I noen tilfeller vil du bli gitt til deg l’lokalbedøvelse. En lokal bedøvelsesnumtende området, så selv om du vil være våken under intervensjonen, vil du ikke høre noen smerte.

Hvordan en & # 8217 utføres; appendektomi?

Det er to typer appendektomi: åpent og laparoskopisk. Typen av kirurgi valgt av legen avhenger av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av blindtarmbetennelsen og din medisinske historie.

Åpne appendektomi

Under A’åpen appendektomi utfører en kirurg en § 8217; gravering i nedre høyre del av # 8217; Abdomen. Ditt vedlegg er fjernet og såret er lukket med poeng. Denne prosedyren gjør at legen kan rengjøre bukhulen hvis vedlegget har bristet.

Legen din kan velge A & # 8217, appendektomi åpen hvis vedlegget er ødelagt og infeksjonen har spredt seg til andre organer. Det er også det foretrukne alternativet for folk som har gjennomgått abdominal kirurgi i fortiden.

Laparoskopisk appendektomi

Under en’laparoskopisk appendektomi, en kirurg tilgang til alt’vedlegg gjennom noen små graveringer i # 8217; Abdomen. Et lite stramt rør kalt kanyle vil da bli satt inn. Kanylen brukes til å oppblåse magen med karbondioksid. Denne gassen gjør det mulig for kirurgen å se ditt tillegg tydeligere.

En gang oppblåst L’et verktøy som kalles laparoskop vil bli satt inn gjennom gravering. Laparoskopet er et langt og tynt rør med høy intensitetslys og et høyt oppløsningskamera i forsiden. Kameraet vil vise bilder på en skjerm, slik at kirurgen kan se alle «8217; # 8217; Abdomen og kjøreverktøy. Når vedlegget er funnet, vil det bli løst med poeng og fjernes. Små graveringer er derfor rene, lukkede og rapvived.

Laparoskopisk kirurgi er vanligvis l’beste alternativet for eldre og overvektige mennesker. Det har færre risikoer enn en åpen appendektomi-prosedyre og har generelt en kortere gjenopprettingstid.

Hva skjer etter A & # 8217, appendektomi?

Når appendektomi er over, vil du bli observert i flere timer før du slippes ut fra # 8217; sykehus. Dine vitale tegn, som å puste og hjertefrekvens, vil bli overvåket nøye. Sykehuspersonell vil også sjekke eventuelle bivirkninger alle bivirkninger, anestesi eller prosedyre.

Tidspunktet for utgivelsen din vil avhenge av:

 • Din generelle fysiske tilstand
 • Typen av appendektomi utførte
 • Reaksjonen av kroppen din ALLE’intervensjon

I noen tilfeller må du kanskje være på sykehuset om natten.

Du kan gå hjem samme dag på dagen for Intervensjonen hvis appendisitt ikke var alvorlig. Et familiemedlem eller en venn må følge deg hjemme hvis du mottok den generelle anestesien. Effektene av # 8217; generell anestesi krever vanligvis flere timer å forsvinne, så det kan være farlig å kjøre etter prosedyren.

I dagene etter appetiden for & # 8217, kan du føle moderat smerte i de områdene hvor snittene ble praktisert. Enhver smerte eller ubehag bør forbedres innen få dager. Legen din kan foreskrive medisiner for å lindre smerte. De kan også foreskrive antibiotika for å hindre en «8217; infeksjon etter operasjonen;. Du kan ytterligere redusere risikoen for infeksjon mens du opprettholder graveringer. Du bør også være oppmerksom på tegn på infeksjon, som inkluderer:

 • rødhet og hevelse rundt’gravering
 • Feber øvre 101 ° F
 • frysninger
 • Han retched
 • tap av Appetit
 • magekramper
 • Diaré eller forstoppelse som varer i mer enn to dager

Selv om det er en liten risiko for infeksjon, helbreder de fleste fra blindtarmbetennelse og appendektomi med lite problemer. Fullstendig gjenoppretting fra A’appendektomi tar fire til seks uker. I løpet av denne tiden vil legen sannsynligvis anbefale å begrense den fysiske aktiviteten slik at kroppen din kan helbrede. Du må delta i en oppfølgingsavtale med legen din innen to eller tre uker etter appendektomi.