APAP VS CPAP og BIPAP: Hvordan terapier er forskjellige for nattapné

Del på Pinterest

L’natt apné er en gruppe søvnforstyrrelser som forårsaker hyppige pauser i å puste under søvn. Den vanligste typen er L’obstruktiv søvnapné (OSA), som oppstår på grunn av innsnevring av halsmusklene.

L’Central Night Apnea oppstår på grunn av et cerebral signalproblem som forhindrer riktig pusting. Det komplekse nattapnésyndromet er mindre vanlig, og betyr at du har en kombinasjon av obstruktiv og sentral nattapné.

Disse søvnforstyrrelsene er potensielt farlige for livet hvis de ikke behandles.

Hvis du har en diagnose av nattapné, kan legen din anbefale puste maskiner for å hjelpe deg med å få det grunnleggende oksygenet du kan miste om natten.

Disse maskinene er koblet til en maske som har på nesen og munnen. De gir press for å hjelpe musklene til å slappe av slik at du kan puste. Dette kalles Positiv Airway Therapy (PAP).

Det er tre hovedtyper av maskiner som brukes i behandlingen av’nattapné: APAP, CPAP og BIPAP.

Her analyserer vi likhetene og forskjellene mellom alle slag, slik at du kan jobbe med legen din for å hjelpe deg med å velge den beste terapien for natten apné for deg.

COS’L’APAP?

En bil selvregulerende positiv (APAP) maskin er bedre kjent for sin evne til å tilby forskjellige trykkrater under søvn, basert på hvordan inspirerende.

Det fungerer på et 4-20 trykkpoengsområde, som kan tilby fleksibilitet for å hjelpe deg med å finne ditt ideelle trykkintervall.

APAP-maskiner fungerer best hvis du trenger ytterligere trykk basert på dypere sovesykluser, bruk av beroligende midler eller søvnposisjoner som ytterligere avbryter luftstrømmen;.

COS’er CPAP?

L’Kontinuerlig positiv luftveis trykkenhet (CPAP) er den mest foreskrevne maskinen for nattapné.

Som navnet antyder, fungerer CPAP ved å tilveiebringe en konstant trykkrate for både innånding og innånding for utånding. I motsetning til’APAP, som regulerer trykk basert på # 8217; innånding, gir CPAP en trykkfrekvens i løpet av natten.

Mens den kontinuerlige trykkraten kan hjelpe, kan denne metoden føre til respiratoriske lidelser.

Noen ganger kan trykket fortsatt utøves mens du prøver å puste ut, noe som gjør at du føler deg som å velge. En måte å fikse den senker trykkraten. Hvis problemet vedvarer, kan legen anbefale en APAP- eller BIPAP-maskin.

COS’er bipap?

Det samme trykket innvendig og utvendig virker ikke for alle tilfeller av nattapné. Det er her at det kan hjelpe en positiv luftveis trykkmaskin (bipap) på to nivåer. Bipap fungerer ved å gi forskjellige trykkrater for innånding og utånding og # 8217;.

BIPAP-maskiner har langvarige trykksoner som ligner på APAP og CPAP, men gir en topptrykksstrøm høyere enn 25. Derfor er denne maskinen den beste hvis moderat til høytrykksintervaller er nødvendig. Bipapen har en tendens til å bli anbefalt for nattapné, Parkinsons sykdom og SLA.

Potensielle bivirkninger av APAP, CPAP og BIPAP

En av de vanligste bivirkningene av PAP-maskiner er at de kan gjøre det vanskelig å sovne og sovne.

Som l’natt apné selv, l’hyppig søvnløshet kan øke risikoen for metabolske forhold, hjertesykdom og lidelser i’humør.

Andre uønskede effekter inkluderer:

 • Cola nese eller nasal overbelastning
 • sinusinfeksjoner
 • tørr i munnen
 • tannhulen
 • dårlig ånde
 • Hudirritasjon fra masken
 • Hevelse og kvalmefølelser på grunn av trykket i magen
 • Etterfølgende bakterier og infeksjoner som kommer fra en feil rengjøring av enheten

Den positive trykkbehandlingen av luftveien kan ikke være egnet hvis du har ett av følgende forhold:

Hva er den rette bilen for deg?

CPAP er generelt den første linjen av strømningsgenereringsterapi for nattapné.

Men hvis du vil at maskinen automatisk regulerer trykket basert på forskjellige innåndinger under søvn, kan APAP være et bedre valg. Bipap fungerer best Hvis du har andre helsemessige forhold, rettferdiggjør behovet for høyere trykkintervaller for å hjelpe deg med å puste i søvn.

Forsikringsdekning kan variere, med de fleste selskaper som Copter CPAP-maskiner først. Dette er grunnen til det CPAP koster mindre og det er fortsatt effektivt for de fleste.

Hvis CPAP ikke oppfyller dine behov, kan forsikringen din dekke en av de to andre maskinene. Bipap er det dyreste valget takket være de mest komplekse funksjonene.

Andre behandlinger for nattapné

Selv om du bruker en CPAP eller A’annen maskin, må du kanskje vedta andre vaner for å helbrede nattapnéet. I noen tilfeller er det nødvendig med flere invasive behandlinger.

Endringer i livsstilen

I tillegg til å bruke en PAP-maskin, kan en lege anbefale følgende endringer i livsstilen:

 • Vekttap
 • Vanlig øvelse
 • slutt å røyke, som kan være vanskelig, men en lege kan skape en plan som fungerer for deg
 • Reduksjon av alkoholen eller helt unngå å drikke
 • ved hjelp av Decongestants Hvis du lider av hyppig nasal overbelastning fra allergier

Endre din nattlige rutine

Siden Pap Therapy presenterer risikoen for å forstyrre søvn, er det viktig å ta kontroll over andre faktorer som kan gjøre det vanskelig å sovne om natten. Med tanke på:

 • Fjern elektroniske enheter fra soverommet ditt
 • Les, meditere eller utføre andre stille aktiviteter A’nå før sengetid
 • Ta et varmt bad før du går i seng
 • Installer en luftfukter i soverommet ditt for å lette pusten
 • Sov på ryggen eller siden (ikke på mage)

Kirurgi

Hvis alle behandlinger og livsstilsendringer ikke har vesentlig innvirkning, kan du vurdere kirurgi i betraktning. L’Generelt mål for kirurgi er å bidra til å åpne luftveiene for ikke å avhenge av trykkmaskiner for nattpusting.

Avhengig av årsaken til foten av’nattapné, kan kirurgi vises i form av:

 • Vev krymping fra toppen av halsen
 • Stofffjerning
 • Myke gane systemer
 • Reposisjonering av kjeven
 • Nervøs stimulering for å kontrollere bevegelsen av språket
 • Trakeotomi, som bare brukes i de mest alvorlige tilfellene og gir opprettelsen av en ny passasje av luftveien i halsen

Ta bort

APAP, CPAP og BIPAP er alle slags flytgeneratorer som kan foreskrives for behandling av nattapné. Alle har lignende mål, men du kan bruke en APAP eller BIPAP hvis den vanlige CPAP-maskinen ikke virker.

Bortsett fra terapien med positivt trykk på luftveien, er det viktig å følge råd fra legen om eventuelle endringer i den anbefalte livsstilen. L’nattapné kan være farlig for livet, så behandle det nå kan forbedre dine potensielle kunder, til og med forbedre den generelle livskvaliteten.