Antrophobia (antrophobia): Test, behandling og andre

COS’er antropophobia?

L’antrophobia, noen ganger selv stavet, er definert som frykten for folk. & # 8220; anthro & # 8221; betyr folk og # 8220; fobi & # 8221; Det betyr frykt. Selv om det ikke er en eksplisitt klinisk lidelse i den femte utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5), kan det betraktes som en bestemt fobi.

Aspene ved denne fobien kan ses i en rekke andre klinisk anerkjente lidelser. Det var spesielt assosiert på Taijin Kyofusho, som ligger i DSM-5. Taijin Kyofusho er et konsept av spesifikke kulturer av kultur som har blitt observert i Japan og Korea. Han har å gjøre med frykten for mellommenneskelige relasjoner, spesielt for å fornærme andre.

Forholdet til Disorder D’sosial angst (sosial fobi)

Selv om antropofobien kan være en del av D & # 8217-forstyrrelsen; sosial angst, er de to ikke det samme. D & # 8217 Forstyrrelser; Sosial angst innebærer en «8217; intens angst når det er en sosial situasjon. Dette kan gjelde for en fest eller en avtale, eller til og med samhandle med en kasserer eller en arbeidstaker i en butikk.

En person med sosial angst forsøker en ukontrollabel frykt for å bli dømt eller avvist av andre mennesker. De ender ofte med å unngå sosiale situasjoner, når de kan.

Men i teorien, L’antrophobia kan imidlertid inkludere ikke-relaterte symptomer alle’sosial interaksjon.

Hva forårsaker dette?

Det er ikke alltid klart hva en fobi forårsaker. Kan avhenge av personen og fra tidligere erfaringer. Noen ganger ikke C’Det er en klar årsak. Mulige faktorer å inkludere:

 • Negative hendelser eller erfaringer med en bestemt ting eller en person
 • Genetikk
 • miljø
 • Jeg lærte atferd
 • Endringer i hjernens drift

Hva er symptomene?

Siden antrophobien ikke er en klinisk tilstand, er det ingen spesifikke kliniske symptomer. Det kan imidlertid vurderes Under DSM-5-klassifiseringen av & # 8220; spesifikk fobi ikke spesifisert eller # 8221;. Kriteriene for denne lidelsen inkluderer:

 • Større angst eller frykt for en bestemt situasjon eller ting (i dette tilfellet en eller flere personer).
 • Situasjonen forårsaker nesten alltid angst eller frykt.
 • Situasjonen eller det unngås når det er mulig.
 • Reaksjonen av frykt er uforholdsmessig større enn den virkelige faren som situasjonen garanterer.
 • L’angst varer seks måneder eller mer.
 • L’angst forårsaker betydelig ulempe eller på en eller annen måte hindrer daglig drift.
 • Disse symptomene er ikke forårsaket av en annen lidelse eller medisinsk tilstand.
 • Ser på disse kriteriene, L & # 8217 sist er spesielt viktig. L’Antrophobia kan være en del av andre kliniske diagnoser. Disse kan inkludere post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD), D & # 8217-forstyrrelser; sosial angst eller vrangforstyrrelse.

  Vurder disse eksemplene:

  • En person møter noen igjen og er overbevist om at denne personen ønsker å skade henne. Dette forårsaker frykt. I dette tilfellet ville det trolig betraktes som en diagnose av vrangforstyrrelser i stedet for antropofobi.
  • En person unngår eller frykter en person som ser ut som noen som blir misbrukt. Kunne demonstrere symptomer på PTSD og ikke antrophobia.
  • En person unngår å gå til sosiale partier eller hendelser for frykt for å være latterlig. De ville trolig bli evaluert for sykdommen D’sosial angst i stedet for for antropofobien.
  • En person forblir hjemme hele tiden fordi han er redd for å ha et panikkanfall på et offentlig sted og derfor bli flau. De kunne få en diagnose av agorafobi, siden deres frykt ikke er spesifikk for folk generelt.
  • Noen har en vedvarende og varig modell av ekstrem følsomhet for avvisning. De foretrekker derfor den sosiale isolasjonen. De kunne få en diagnose av forstyrrelse av avitant og ikke-antrophobia personlighet. Dette er fordi de ikke er redd for folk.

  Utfordringen med diagnosen

  Noen kan ha en selvutnevnt antrophobia. Men hvis det er en del av en annen tilstand, bør en lege være det som skillet og diagnosen gjør. For å gjøre dette, ville de bruke kriteriene i DSM-5 via:

  • Snakk med den enkelte
  • Observere atferd
  • Om nødvendig, utfør en medisinsk undersøkelse
  • Om nødvendig, kontrollerer rapporter fra andre fagfolk eller emner

  Det er ingen test hjemme for en fobi. Selv om det kan være tester eller elektroniske undersøkelser, bør disse ikke tas som medisinsk rådgivning. Ikke erstatt evalueringen og diagnosen av en kvalifisert profesjonell.

  Behandlingsalternativer

  Det er ingen spesifikk behandling for antrophobien. Imidlertid er det behandlinger for fobier og lidelser d’angst. Den spesielle behandlingen kan variere avhengig av den spesifikke fobien, av individet og alvorlighetsgraden av fobi. Vanlige behandlingstyper inkluderer forskjellige typer terapi, avslappingstrening og rusmidler.

  Terapi kan være nyttig for fobier, spesielt hvis det brukes med andre behandlinger. I tillegg til tradisjonell ordterapi, vanligvis brukte terapier for fobier og lidelser i D’angst er terapien av eksponering og kognitiv terapi.

  Behandlingen av eksponering gjentatte ganger, noen ganger gradvis, utsetter en person til et objekt eller en fryktet situasjon. Dette gjøres til fryktreaksjonen ikke forekommer mer. Kan gjøres gjennom den fantasifulle skjermen (forestille den) eller L’display in vivo (virkelige liv).

  Kognitiv terapi innebærer l’identifikasjon av engstelige eller fryktede tanker og derfor deres erstatning med mer rasjonelle tanker. I følge Senter for behandling og studio av’angst av Pennsylvania University, Vanligvis er det ikke nyttig for personer med spesifikke fobier. Dette fordi de generelt innser at deres frykt er uberettiget.

  L’Avslappingstrening kan være nyttig for personer med angst, spesielt for de med spesifikasjonsfobier. Dette kan inkludere:

  • Guidede bilder
  • Pusteøvelser
  • hypnose
  • trening

  Denne behandlingen kan hjelpe med både fysiske og følelsesmessige reaksjoner på fobier. Det kan også hjelpe L’Individuelle utviklende håndteringsfunksjoner til å endre eller omdirigere reaksjonen på stress.

  Narkotika kan være en «8217; alternativ for folk som bor med angst eller en bestemt fobi. For eksempel, hvis noen er redd for å fly eller snakke i offentlig, kan anti-angst eller et beta-blokkerende stoff være nyttige.

  Narkotika er kanskje ikke hensiktsmessige & # 8211; eller safe & # 8211; for alle. Å snakke med legen din er spesielt viktig når det gjelder å søke behandling for fobi.

  Tips for ledelse

  Lever med antrophobien eller en tilstand som inkluderer denne fobien kan være vanskelig. Men det er ting du kan gjøre for å lindre symptomer.

  Du trenger ikke å møte din fobi alene. Snakk med legen din eller en konsulent. De kan hjelpe med behandling og gi støtte. Selv en pålitelig venn eller et familiemedlem kan være D’hjelp, selv om de ikke erstatter profesjonell hjelp.

  En sunn livsstil kan hjelpe deg til å føle deg bedre generelt. Dette kan også bidra til å lindre noen symptomer på angst forbundet med fobier.

  Dehydrering kan påvirke på # 8217;, Så drikk rikelig med vann og kontroller alkoholinntaket. Selv om alkoholen i utgangspunktet kan ha en beroligende effekt, kan den forstyrre søvn, slik at du forlot deg.

  Koffein kan bidra til en følelse av nervøsitet og angst. Noen kan finne nyttige grenseforbruk.

  Andre ting som kan bidra til å inkludere:

  • tilstrekkelig søvn
  • Tren regelmessig, selv om det bare er en daglig tur
  • Unngå sosial isolasjon