Antitrombin III: Formål, prosedyre og risiko

Hva så «8217; er en blodprøve for antitrombin III?

Når du bløder, har kroppen din naturlige forsvar som hindrer deg i å miste for mye blod. Disse forsvarene er kollektivt kjent som koagulasjon. Proteiner som hjelper i koagulasjonsprosessen er kjent som koagulasjonsfaktorer. Koagulasjonsfaktorer bidrar også til å opprettholde blodstrømskonsistensen i blodkar.

Koagulasjon beskytter deg mot blodtap. Men for mye koagulasjon kan forårsake dannelsen av farlige blodpropper for livet. Disse blodproppene kan blokkere blodstrømmen til vitale organer. Kroppen din produserer noen typer proteiner som regulerer koagulasjonsprosessen for å hindre at dette skjer. Antitrombinen er en av disse proteinene.

L’antitrombin fungerer som en naturlig antikoagulant. Hvis blodet er koagula når det ikke skal, kan legen foreskrive en blodprøve for antitrombin III. Dette måler mengden av anti-dombinprotein i kroppen din for å finne ut om du har mangel på antitrombin som forårsaker blodkoagulasjon lettere enn normalt.

Blodprøven for antitrombin III er også kjent som:

 • Dell’antitrombin
 • Funksjonstest Dell’Antithrombin III
 • Prøv på III

Når en test utføres for antitrombin III?

Legen kan foreskrive en blodprøve for antitrombin III hvis blodpropper er utviklet i blodkar, spesielt hvis det forekommer mer enn en gang. Dyp venøs trombose (TVP) oppstår når en blodpropp eller trombus utvikler seg i en av kroppens dype årer. Denne typen clot kan utvikle hvor som helst, men det er mer sannsynlig å forme bena mine. Hvis kluten er utgitt, kan du reise i andre deler av kroppen. Hvis du reiser til en av lungene, kan det forårsake en lungeembolus eller en blodpropp i lungen. En TVP kan være farlig for livet.

Hvis du utvikler tilbakevendende blodpropper, kan det bety at du ikke har nok antitrombin III eller andre koagulasjonsfaktorer i kroppen din for å forhindre koaguliformasjon. Antitrombin-mangler kan utlede fra andre helseproblemer, som leversykdommer eller noen typer nyresykdommer som reduserer kroppskapasiteten til å produsere funksjonelle former for anti-dombin III protein. Mangelen kan også oppstå hvis en overdreven mengde protein brukes. Du kan også arve antithrombine-mangler gjennom genetiske mutasjoner i genet Dell’antitrombin.

Hva er risikoen for testen Dell’Antithrombin III?

Som alle blodprøver, testen Dell’antitrombin III involverer noen risiko. Disse risikoene er vanlige for alle rutinemessige blodprøver. De inkluderer:

 • Vanskeligheter i # 8217; få en blodprøve, med følgelig flere biter
 • smerte, irritasjon eller pulseringer på punkteringsstedet
 • Overdreven blødning i punkteringsstedet
 • en opphopning av blod under huden på punkteringsstedet, kjent som hematom
 • Utviklingen av A’infeksjon på punkteringsstedet
 • svime av
 • svimmelhet

Denne testen er trygg. Risiko er minimal.

Hvordan forbereder du deg på en antitrombin test?

Noen stoffer kan forstyrre resultatene av en test for antitrombin III, inkludert blodfluidanter som L’ibuprofen og warfarin. Du må kanskje avbryte # 8217; ansette disse stoffene før testen. Informer legen din om alle stoffene du antar, inkludert reseptbelagte legemidler og ikke gjenstand for resept. Spør dem om du bør slutte å ta noen i dagene eller timene før testen.

Hvordan testen av & # 8217 er gitt; Antithrombin III?

For testen Dell’antitrombin III må du gi en blodprøve i et klinisk miljø, som studiet av legen din. Det er sannsynlig at en helsepersonell plukker opp en blodprøve fra en av armene dine, med en liten nål. De vil samle blodet ditt i et rør eller i et hetteglass. Dermed vil de sende den til et laboratorium for analysen.

Hva resultatene betyr?

Når laboratoriet rapporterte testresultatene, kan legen hjelpe deg med å forstå hva de mener. Hvis ditt antitrombinnivå er mindre enn normalt, har du sannsynligvis mangel på antitrombin. Dette utsetter deg for større risiko for å utvikle TVP og andre forhold, inkludert:

 • Flebitt eller betennelse i venene
 • tromboflebitt eller betennelse i venene som forårsaker dannelsen av en blodpropp
 • En pulmonal embolus eller en blodpropp i lungen
 • Et hjerteinfarkt hvis blodproppene reiser til hjertets arterier
 • Et slag hvis blodproppen beveger seg inn i hjernens arterier

Legen kan anbefale flere tester for å bestemme årsaken til dens antitrombinmangel. Mulige årsaker inkluderer:

 • Hepatisk insuffisiens på grunn av cirrhosis eller leverhelbredelse
 • Nefrotisk syndrom eller nyresykdom
 • Noen typer kreft, som bukspyttkjertelen kreft
 • traume

Alternativt kan testresultatene indikere normale eller høyere nivåer enn det normale antitrombinen. Nivåer høyere enn normalt er ikke et tegn på betydelige helseproblemer.

Spør legen din mer informasjon om resultater og oppfølgingstrinn.