Antitroglobulin Antistoff Test: Formål, prosedyre og risiko

Hva så «8217; er en test av antitroglobulin antistoffer?

Din skjoldbrusk er en kjertel som ligger i nakken. Frigjør hormoner som styrer stoffskiftet ditt. Det produserer en rekke forskjellige proteiner, inkludert thyoglobulin. Din skjoldbruskkjertel bruker thyoglobulinet til å produsere aktive skjoldbruskhormoner.

Hvis du har en autoimmun tilstand, kan du avbryte produksjonen av tiroglobulina. En autoimmun tilstand oppstår når immunforsvaret ditt skaper antistoffer som angriper sunne celler i kroppen din. Når ditt immunsystem angriper skjoldbruskkjertelen, målretter det ofte thyoglobulinen. Dette betyr at det produserer antitroglobulin antistoffer. Legen kan bestille en test av antitroglobulin antistoffer for å kontrollere nivået av disse antistoffene i blodet. Et høyt nivå kan indikere en autoimmun tilstand

Fordi en test av antitroglobulin antistoffer er bestilt?

Legen kan foreskrive en antitroglobulin-test hvis du har symptomer på en skjoldbruskkjertelforstyrrelse, for eksempel:

 • utmattelse
 • Uforklarlig vektøkning
 • forstoppelse
 • tørr hud

Legen kan også foreskrive den hvis den utvikler en goiter, en tilstand som oppstår når skjoldbruskkjertelen er tilsatt. De kan også bestille det hvis de mistenker at du har en autoimmun sykdom, som gjeldssykdommen eller Hashimotos skjoldbruskkjertel. Kan hjelpe dem med å kontrollere den kompromitterte skjoldbruskfunksjonen.

Hvordan du skal forberede seg på testen?

For en test av antitroglobulin antistoffer, vil det være nødvendig å trekke en blodprøve. Legen din vil fortelle deg hvordan du skal forberede deg selv. De kan be deg om å unngå å spise eller drikke noe i flere timer før. De kan også be deg om å avbryte L’ansette visse stoffer som kan forstyrre testresultater eller bloduttak. For eksempel, de kan be deg om å unngå å anta antikoagulanter, for eksempel warfarin eller til og med multivitamin.

Informer legen din om alle stoffene du tar, inkludert reseptbelagte og benk-top medisiner. Ikke avbryt stoffene med narkotika uten å snakke med legen din.

Hvordan testen er gitt?

En sykepleier eller en laboratorietekniker vil ta et utvalg av blodet ditt i et klinisk miljø. De vil nok bruke en liten nål for å trekke ut den fra en vene av armen. De vil samle det i et rør og vil sende det til et laboratorium for testen. Legen din vil informere deg når testresultatene vil være tilgjengelige.

Hva er risikoen for testen?

For de fleste, innebærer denne testen minimal risiko. De er vanlige for alle rutinemessige blodprøver. For eksempel kan du prøve ubehag når blodet er tatt. Du kan utvikle smerte, puls eller blåmerker på punkteringsstedet. Hvis sykepleieren eller teknikeren har problemer med å ta en blodprøve, må du kanskje injisere & # 8217, nåle gjentatte ganger.

Andre risikoer inkluderer:

 • Svimmelhet eller besvimelse
 • Overdreven blødning i punkteringsstedet
 • Akkumulering av blod under huden, kjent som hematom
 • Utvikling av A’infeksjon der huden brøt fra # 8217;
 • Betennelse i venen, kjent som flebitt

For de fleste overstiger de potensielle fordelene med testen risikoen.

Hva testresultatene betyr?

De normale resultatene for denne testen er & # 8220; negative & # 8221;. Hvis du mottar negative resultater, betyr det at antitroglobulin antistoffer ikke har blitt funnet i blodprøven. Hvis du har små mengder i blodet ditt, kan det være et tegn på noen helseproblemer, for eksempel:

 • Type 1 diabetes
 • Perfekt anemi, en dråpe i røde blodlegemer forårsaket av en mangel på vitamin B-12
 • Vaskulære sykdommer i kollagen, for eksempel revmatoid artritt og sklerodermi
 • Skjoldbruskkreft

Hvis du har høye nivåer av antitroglobulin antistoffer i blodet, kan det være et tegn på en alvorlig autoimmun sykdom, som for eksempel gravenes sykdom eller hashimoto-skjoldbruskbetennelse.

I noen tilfeller kan du ha antitroglobulin antistoffer uten spesifikke komplikasjoner. Hvis det er positivt for disse antistoffene, og legen ikke kan identifisere en underliggende årsak, kan det overvåke deg for fremvoksende helseproblemer.

Legen din kan hjelpe deg med å forstå resultatene av testen din. Anbefalte oppfølgingstrinn vil avhenge av den spesifikke diagnosen. For eksempel kan de anbefale flere tester eller behandlingsalternativer. Spør legen din mer informasjon om testresultater, på betingelse og påfølgende trinn.