Antipsykotika for barn

//

 • sammendrag
 • Komplett rapport

Reseptbelagte legemidler som kalles atypiske antipsykotika, som inkluderer AriPiprazol (ABILIFY), Asenapin (Saphris), Clozapin (Clozaril), Iloperidon (Fanapt), Olanzapin (ZYPREXA), Paliperidon (INVEGA), Quetiapina (Seroquel), Risperidon og Risperidon (Geodon), De administreres til barn og ungdom for behandling av schizofreni og bipolar lidelse. De er også vant til å forsøke å redusere aggressiviteten, Irritabilitet og selvbærende oppførsel forbundet med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, inkludert autisme og asperger syndrom, og destruktive atferdsforstyrrelser. Men foreskrive disse stoffene til unge mennesker er kontroversielle fordi de ikke har blitt godt studert og sikkerheten og den langsiktige effektiviteten for barn og ungdom er ukjent.

Studier på voksne har oppdaget at atypiske antipsykotika kan forårsake alvorlige bivirkninger, så langsiktig sikkerhet er en spesiell bekymring for deres bruk hos barn. Noen av de mest bekymringene inkluderer ukontrollable bevegelser og tremor som ligner Parkinsons sykdom (kjent som ekstrapyramidale symptomer), en økt risiko for diabetes, en betydelig vektøkning og høye nivåer av kolesterol og triglyserider. Atypiske antipsykotiske stoffer kan også øke risikoen for tidlig død, hovedsakelig på grunn av hjerneslag, hos eldre med demens. Disse risikoene har blitt studert hovedsakelig hos voksne; Effektene hos barn er ikke helt kjent akkurat nå.

På grunn av mangel på tester kan vi ikke velge en atypisk best kjøp antipsykotisk for barn med barn med schizofreni, bipolar lidelse, gjennomgripende utviklingsforstyrrelser eller forstyrrende adferdsforstyrrelser. I stedet anbefaler våre medisinske konsulenter foreldre å nøye vurdere potensielle risikoer og fordeler. Barn med disse forstyrrelsene bør få en fullstendig behandling, som inkluderer atferdsmessig kognitiv terapi, trening på forvaltningen av foreldre og spesialiserte utdanningsprogrammer, sammen med enhver potensiell farmakologisk terapi.

Bestem om å bruke en av disse stoffene skal gjøres sammen med barnets lege. Viktige hensyn inkluderer kostnaden, som kan være betydelige, potensielle bivirkninger og om stoffet har vist seg å være effektiv for de viktigste forholdene eller symptomene på barnet. Hvis barnet ditt har en sameksistent tilstand, for eksempel ADHD eller depresjon, bør du sørge for at den er riktig behandlet, fordi dette kan forbedre barnets symptomer.

Denne rapporten ble publisert i mars 2012.

Sammendrag

å vite mer

Velkommen

Denne rapporten fokuserer på bruk av reseptbelagte legemidler som kalles atypiske antipsykotika med barn og ungdom, i alderen 18 år eller mindre. De atypiske antipsykotika brukes til å behandle schizofreni og bipolar lidelse. De er også vant til å forsøke å redusere aggressiviteten, den sosiale irritabiliteten, tilbaketrekningen / sløvhet og andre symptomer hos barn og ungdommer med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, inkludert autisme og asperger syndrom, og atferdsforstyrrelser destruktive (men det skal bemerkes at atypiske antipsykotika gjør ikke hjelpe ham med å hjelpe store kommunikasjonsproblemer i # 8217; autisme og lignende lidelser.)

Reseptet av antipsykotiske stoffer på barn og ungdom er kontroversielle fordi det er få sikkerhetstester eller effektiviteten for bruk i disse aldersgruppene. Mesteparten av det vi vet kommer fra voksne studier. Som vist tabell 1, er de fleste atypiske antipsykotika ikke godkjent av mat- og legemiddeladministrasjonen for barns bruk. Men de kan lovlig brukes & # 8220; Off-Label & # 8221;, noe som betyr at stoffet kan foreskrives for å behandle en tilstand som den ikke har FDA-godkjenningen. (Mer informasjon om denne delen 2.)

Til tross for mangel på tester, blir disse legemidlene ofte foreskrevet til barn og ungdom. Dette bidro til å lage atypiske antipsykotika den femte klassen med narkotika som bestselger i USA i 2010, med 16.1 milliard dollar salg, ifølge IMS Health.

Clozapin (Clozaril), tilgjengelig i USA i 1989, var den første atypiske antipsykotisk godkjent av FDA. I dag er det vanligvis administrert bare når andre stoffer mislykkes fordi det i noen mennesker kan forårsake alvorlig blodsykdom. Det ble fulgt av mange andre atypiske antipsykotika, inkludert aripiprazol (ABILIFY), Asenapina (Saphris), Iloperidon (Fanapt), Olanzapin (ZYPREXA), Paliperidon (Invega), Quetiapina (Seroquel), Risperidon (Risperdal) og Zipodonrasidon (Geodrasidon) . (Se tabell 1.)

Atypiske antipsykotika kan forårsake bekymringende bivirkninger, inkludert muskelstivhet, slowmotion og ufrivillige tremor (kjent som ekstrapyramidale symptomer), betydelig vektøkning, økt risiko for type 2 diabetes og høye nivåer av kolesterol. (Bivirkninger er oppført i tabell 2.) Mange som begynner å ta en, ikke ta det i lang tid, selv om det reduserer symptomene, fordi de ikke kan eller ikke vil tolerere bivirkninger.

Administrer barn med utvikling eller atferdsforstyrrelser kan være vanskelig for foreldre og leger. Siden du vet så lite om «. I stedet vurderer vi medisinsk forskning for å hjelpe deg med å forstå fordelene og risikoen for atypiske antipsykotika slik at du kan bestemme, med barnets lege, hvis de passer for sønnen din.

Denne rapporten er en del av et forbrukerrapporter Prosjekt for å hjelpe deg med å finne trygge og effektive stoffer som gir deg maksimal verdi for din helse dollar. For å lære mer om prosjektet og andre medisiner vi evaluert for andre sykdommer og forhold, gå til crbestbuydrugs.org.

Tabell 1. ATIPI antipsykotiske legemidler evaluert i dette forholdet generisk navn Navn / i Kommersiell (er) Generisk tilgjengelig FDA-godkjenning for barn AripiprazolabilityFyno godkjent for bruk av tenåringer med schizofreni, tenåringer med blandet bipolar lidelse eller maniac episoder og irritabilitet forbundet med # 8217; autisme.
ZYPREXA ZYDIS NO * godkjent for L’Bruk av tenåringer med schizofreni og tenåringer med blandet bipolar lidelse eller maniac episoder paliperidon invega nei nei quetiapin seroquel
Seroquel XR NO * godkjent for bruk av barn med maniske episoder i bipolare og tenåringsforstyrrelser med schizofreni Risperidon Risperdal Ja Godkjent for bruk av tenåringer med schizofreni, tenåringer med blandet bipolar lidelse eller maniac episoder og irritabilitet assosiert med autisme ziprasidon geodon nei

* Mat og Drug Administration har gitt A’foreløpig godkjenning for et generisk produkt, men ingen er tilgjengelig.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Hvordan det atypiske antipsykotika fungerer og de som trenger det?

Du vet ikke nøyaktig hvordan antipsykotika virker for å lindre symptomene. Men det vi vet er at de påvirker nivåene av kjemikalier i hjernen kalt neurotransmittere, som utfører viktige roller i atferd og kognisjon, så vel som i søvn, i # 8217; humør, i # 8217, oppmerksomhet, i minne og i # 8217; læring. Dette kan være måten de reduserer psykotiske symptomer, for eksempel hallusinasjoner, skuffelser, uorganisert tenkning og agitasjon i schizofreni og bipolar lidelse. Kan til og med forklare hvordan de kan redusere aggressiviteten, Irritabilitet og selvbærende oppførsel knyttet til gjennomgripende utviklingsforstyrrelser og forstyrrelser av destruktiv oppførsel. Men fra det begrensede beviset er tilgjengelig, er det ennå ikke klart hvor godt de gjør det, og hvis de forblir effektive på lang sikt.

Forhold som behandles med atypiske antipsykotika

De fleste studier på atypiske antipsykotika fokusert på behandling av schizofreni og bipolar lidelse. Noen av stoffene har FDA-godkjenningen for behandling av disse forholdene hos barn og ungdom og voksne. Men de brukes også & # 8220; off-label & # 8221;, noe som betyr at de er foreskrevet av leger til å behandle forhold som det ikke er godkjent av FDA.

Off-label resept av leger er en vanlig og juridisk praksis, selv om det er ulovlig for farmasøytiske selskaper å fremme sine egne rusmidler for bruk av off-label. Off-label bruker for atypiske antipsykotika hos barn inkluderer behandling av gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, som Aspergers autisme og syndrom og forstyrrende oppførselssykdommer. (8217; Aripiprazol og Risperidon er godkjent for de med autistiske spektrumforstyrrelser, men andre atypiske antipsykotika.)

For alle fire forhold & # 8211; Bipolar lidelse, schizofreni, gjennomgripende utviklingsforstyrrelser og forstyrrende atferdsforstyrrelser og # 8211; Bevis for å støtte Dell’bruk av atypiske antipsykotika fra unge mennesker er begrenset til noen få, små kortsiktige studier, uten god kvalitetstester på en effektivitet og sikt.

Samlet, studier på’bruk av atypiske antipsykotika av barn involvert bare ca 2,640 av dem. Omtrent 1000 barn hadde bipolar lidelse, 600 hadde gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, 640 hadde forstyrrende atferdsforstyrrelser og mindre enn 400 hadde schizofreni.

Boksen i avsnitt 2 viser hvilke stoffer som er studert hos barn og av hvilke forhold. Bare aripiprazol (Abilify), Olanzapin (Zyprexa), Quetiapina (Seroquel) og Risperidon (Risperdal) har blitt studert hos barn med bipolar lidelse. Hos ungdommer med ny-begynnelsen skizofreni, ble bare olanzapin (ZYPREXA), quetiapin (Seroquel) og Risperidon (Risperdal) studert. Aripiprazol (Abilify), Olanzapin (Zyprexa) og Risperidon (Risperdal) har blitt studert hos barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, mens bare Risperidon (Risperdal) har blitt studert hos barn med forstyrrende adferdsforstyrrelser.

For hver av disse forholdene hos barn, Aktiv som sammenligner en atypisk antipsykotisk med direkte, er ekstremt begrenset eller ikke-eksisterende. Fordelene og skade testene er nevnt nedenfor i henhold til forholdene for hvert legemiddel.

Schizofreni

Det er ikke klart hvor mange barn som lider av schizofreni fordi støyen vanligvis er diagnostisert opp til # 8217; voksenalderen, ifølge National Institute of Mental Health. Schizofreni har blitt diagnostisert hos barn på 5 år, men dette er veldig sjeldent. Menn opplever vanligvis de første symptomene i sen ungdomsår og alle «8217; start på 20 år; Kvinner blir vanligvis diagnostisert for første gang mellom 20 og 30 år.

Folk med schizofreni lider av ujevne og ulogiske tanker, men i motsetning til popular tro, har de ingen flere personligheter. De kunne bli introvert, fryktelig og agitert og eksperimentere med hallusinasjoner og skuffelser. Og de kan ha store vanskeligheter med å koble følelsesmessig til andre.

Mange mennesker med schizofreni lever signifikant liv og jobber godt med tilstrekkelig behandling. De fleste studier på atypiske antipsykotiske stoffer konsentrert på voksne med schizofreni. Har blitt oppdaget som bidrar til å redusere symptomene, forbedre livskvaliteten og redusere muligheten for at en person står overfor skade for seg selv eller til andre. Men studier på bruk av antipsykotika fra tenåringer hvis schizofreni nylig har blitt diagnostisert, er begrenset.

Atypiske antipsykotika studert hos barn og ungdom, basert på forstyrrelser av merkevaren generiske barn med bipolar tenåringsforstyrrelse med schizofreni av nye utbruddet barn med forstyrrende adferdsforstyrrelser Barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser Aripiprazolkvalifikasjon ✓ ✓ Olanzapin ✓ ✓ Zyppressa ✓ ✓ ✓ ✓ quetiapina ✓ peridon

✓ indikerer at stoffet har blitt studert som en behandling for den lidelsen hos barn og / eller ungdommer. Asenapin (saphris), clozpina (clozaril), iloperidon (fanapt), paliperidon og ziprasidon (geodon) er ikke oppført fordi de ikke har blitt studert hos barn.

Voksne studier viser at omtrent halvparten av de med schizofreni eksperimenter en betydelig reduksjon i symptomene etter å ha tatt et antipsykotisk. Noen symptomer, som omrøring, kan forbedre om noen dager. Andre, som vrangforestillinger og hallusinasjoner, kan ta fire til seks uker for å lindre. Som et resultat vil nesten hver person diagnostisert med schizofreni motta et antipsykotisk stoff.

Men atypiske antipsykotika virker ikke for alle. Omtrent 20% av personer med schizofreni gir ikke noen fordeler og en annen 25-30% test bare en delvis reduksjon av symptomene.

To små studier som direkte sammenlignet L’Effekt av atypiske antipsykotika som brukes av ungdom med schizofreni, har ikke funnet betydelige forskjeller mellom testede stoffer. Olanzapin (ZYPREXA) og quetiapin (Seroquel) hadde en lignende effekt på symptomene etter seks måneder i et svært lite studio på tenåringer som har hatt ny diagnose av schizofreni. Risperidon (Risperdal) og Olanzapin (ZYPREXA) har ført til lignende forbedringer i symptomene i # 8217; åtte ukers bue.

Bipolar lidelse

De fleste med bipolar lidelse mottar vanligvis en diagnose i sen ungdomsår eller alle «8217, starten på 20 år. Nasjonalt institutt for psykisk helse anslår at tilstanden er mindre enn 3% av ungdommene, men nøyaktig utbredelse er ikke kjent fordi uorden er vanskelig å diagnostisere hos barn. Dette skyldes delvis at symptomene er mindre klare hos barn enn hos voksne og kan overlappe med andre barndomsbetingelser, som ADHD- eller adferdsforstyrrelser.

De karakteristiske symptomene på den bipolare lidelsen er skarpe oscillasjoner mellom States D’Soul veldig høy eller Mania og States D’veldig lav sjel eller depresjon. I de fleste tilfeller, de ekstremer av’humør varer flere uker. C’Det er ofte en mellomliggende periode med en stat D’normal & # 8221;. Men noen mennesker med bipolar lidelse kan ha perioder hvor mani og depresjonssymptomer er tilstede samtidig. Disse kalles episoder & # 8220; blandet & # 8221;.

Atypiske antipsykotika er vanligvis ikke brukt til å behandle bipolar lidelse til folk først har prøvd andre stoffer, inkludert litium, divalproesso og karbamazepin.

Studier på voksne har oppdaget at alle antipsykotika kan bidra til å redusere symptomene på bipolar lidelse mani, med 40-75% av mennesker som opplever en reduksjon i symptomene. Men det var færre studier på og effekt av narkotika på voksne med bipolar lidelse i forhold til schizofreni, og enda mindre blant barn med bipolar lidelse.

Her er hva du vet så langt:

Aripiprazol (abilify)

I en studie ble en kortsiktig respons eller en reduksjon i symptomer på 50% eller høyere, observert i 45-64% av barna og ungdommene som tok aripiprazol etter fire ukers behandling i forhold til 26% som hadde tatt en placebo. Husk & # 8211; En nesten fullstendig løsning på symptomer & # 8211; Den ble nådd i 25-72% av barna som tok aripiprazol sammenlignet med 5-32% med en placebo. Men på slutten av studien vurderte barn som hyret Aripiprazol sin livskvalitet lavere enn de som ble behandlet med en placebo.

Quetiapina (Seroquel)

I en studie viste fra 58 til 64% av barna og ungdommene med Mania-symptomer et svar etter tre ukers behandling med quetiapin sammenlignet med 37% som hadde tatt en placebo. Remisjon ble observert i mer enn halvparten av de som har tatt quetiapin sammenlignet med 30% av en placebo.

Når quetopin ble brukt med et annet stoff, & # 8211; ValProex, fra tenåringer med akutte mani episoder, 8217; 87% viste et svar etter seks uker sammenlignet med 53% som ansatt divalprox alene. I en annen studie sammenlignet quetopin med valproat i tenåringer med bipolar lidelse, har begge legemidlene forbedret livskvaliteten i slutten av fire uker. Forbedringer har blitt observert i deres evne til å gå D’enighet med andre og å styre sin oppførsel, med konsekvent mindre sykdommer i familielivet. Og foreldrene til de som tok quetiapin har sagt at deres barn jobbet bedre på skolen, både sosialt og akademisk, og de følte seg enda bedre med seg selv.

Quetopin er ikke bedre enn en placebo når det gjelder depressive perioder med bipolar lidelse. I et studio på 32 ungdommer med en depressiv episode assosiert med bipolar lidelse, har quetopin ikke ført til forbedringer av symptomene eller en forbedring i remissionsrenten etter åtte ukers behandling i forhold til en placebo.

Olanzapin og risperidon

En liten studie sammenlignet Risperidon (Risperdal) og Olanzapin (ZYPREXA) i 31 førskolebarn med bipolar lidelse som viser symptomer på mani. Legemidlene viste en «8217; liknende effekt i # 8217; lindre symptomene etter åtte ukers behandling. En bredere studie er nødvendig for å bekrefte disse resultatene.

Studier på tenåringer med mani symptomer har oppdaget at fra 59 til 63% som har antatt Risperidon (Risperdal) i tre uker, hadde han svar i forhold til 26% som tok en placebo. I en lignende studie med olanzapin (ZYPREXA) viste 49% ungdommer som tar stoffet et svar sammenlignet med 22% som hadde tatt en placebo. Begge studiene har også oppdaget at risperidon og olanzapin har ført til et større antall pasienter i remisjon enn en placebo.

Pervasive utviklingsforstyrrelser

Pervasive utviklingsforstyrrelser inkluderer autistiske spektrumforstyrrelser (autisme og asperger syndrom) samt Rett syndrom, desintegrering av forstyrrelse av barndommen og den gjennomgripende forstyrrelsen av generell utvikling (ofte kalt «8220; gjennomgripende lidelse av utviklingen, ikke annet angitt & # 8221; ).

I gjennomsnitt har et barn på 110 i USA noen form for autistisk lidelse, ifølge sentre for sykdomskontroll og forebygging. L’Autisme, som er mer vanlig i guttene som i jentene, vanligvis manifesterer seg selv før 3 år. Årsaken er ukjent. Personer med autisme har problemer med mellommenneskelige og kommunikasjonsevner og følelsesmessig gjensidighet og generelt demonstrere atferd, aktiviteter og begrensede og repeterende interesser.

Det er ingen kur, men det er behandlinger som kan hjelpe. Strukturerte eller daglige utdanningsprogrammer fokusert på å forbedre kompetanse og kommunikasjonsstrategier brukes vanligvis sammen med atferdsstyringsteknikker og atferdsmessig kognitiv terapi. Antipsykotikaene er foreskrevet, om nødvendig, med sikte på å redusere forstyrrende oppførsel, inkludert hyperaktivitet, impulsivitet, aggresjon og selvbærende oppførsel. Andre stoffer kan brukes til å behandle andre lidelser, som angst eller depresjon.

Få studier undersøkte bruken av antipsykotika med barn med disse forstyrrelsene. Det største studioet, som involverte 101 barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, har oppdaget at 69% av de som har ansatt Risperidon (Risperdal), ble evaluert & # 8220; mye forbedret & # 8221; etter åtte ukers behandling i forhold til 12% som har tatt en placebo. Risperidon (Risperdal) er det unike atypiske antipsykotiske, som har blitt studert i førskolebarn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser, men ble ikke funnet bedre enn en placebo.

Det er ikke klart om fordelene med langvarig durine riseridon. Begrensede tester viser at etter fire måneders behandling, vil 10% av barna som viser forbedringer, slutte å ta stoffet fordi det ikke lenger er effektivt eller fordi de opplever bivirkninger. Dette førte til et tilbakefall, en retur av symptomer på det opprinnelige nivået, i 63%, mens bare 13% av de som har fortsatt å ta stoffet i ytterligere to måneder, har hatt et tilbakefall.

I to studier som involverer 316 barn, hadde de som har ansatt aripiprazol (Abilify) mindre sjanse for å forårsake skade på seg selv eller vise aggresjon mot andre enn de som fikk placebo. De var enda mindre irritable, de hadde færre brister av raseri, de led av mindre humørsvendelser eller D’deprimert sjel og var mindre utsatt for å skrike eller skrike uegnet.

Svært begrensede tester er tilgjengelig på’bruk av Olanzapine (ZYPREXA) av barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser. Bare to studier som involverer mindre enn 25 barn er tilgjengelige. Resultatene antyder at olanzapinet er overlegen til en placebo og ligner den eldste antipsykotiske Aloperidol (Haldol). Men på grunn av det ekstremt reduserte antallet barn som studeres, er det behov for større studier for å avgjøre om disse resultatene kan brukes mer for barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser.

Forstyrrende oppførselsforstyrrelser

Forstyrrende atferdsforstyrrelser inkluderer motstridende provoserende lidelse, adferdsforstyrrelse og forstyrrelser av generell destruktiv oppførsel (som i medisinsk litteratur ofte kalles «8220 destruktiv oppførsel forstyrrelse, ikke ellers spesifisert» 8221;). Den provoserende motsatte lidelsen skjer i ca. 1-6% av unge mennesker, og rørledningen manifesterer seg i ca. 1-4%.

Observerte symptomer hos barn med provoserende motsatt lidelsesdiagnose inkluderer fiendtlighet, negativisme og utfordring alle myndighet. Vises før 8 år og er mer vanlig hos barn. I noen tilfeller kan alvorlighetsgraden av symptomene øke med alderen og bli mer karakteristisk for oppførselen. Barn som har blitt diagnostisert forstyrrende adferdsforstyrrelser, viser ofte oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse / hyperaktivitet (ADHD).

Barn med adferdsforstyrrelse viser en plan for aggresjon mot mennesker og dyr, hærverk og / eller tyveri av eierskap og andre alvorlige brudd på reglene, ofte uten en følelse av anger. Utførelsesforstyrrelsen er vanligvis diagnostisert før 16 år og er mer vanlig hos barn. Både motsatt provoserende lidelse og tvilen til oppførselen er forbundet med betydelige problemer som fungerer hjemme, på skolen og senere, å jobbe. Barn med provoserende oppsummeringsforstyrrelser har ofte disiplinproblemer på skolen og har ofte voksne juridiske problemer.

Til barn med lignende oppførselsmodeller, men mindre alvorlig, sammenlignet med de som har motsatt provoserende eller gjennomføringsforstyrrelser, kan en forstyrrelse av generell destruktiv oppførsel eller uorden for destruktiv oppførsel bli diagnostisert, ikke angitt ellers spesifisert. Barn med denne tilstanden viser en betydelig forverring av mellommenneskelige og familieforhold og / eller forstyrret skoleoperasjon.

Hovedbehandlingen av forstyrrende oppførselssykdommer er basert på familien og inkluderer opplæring for foreldrestyring. Farmakologisk terapi anses som additiv og er målrettet mot spesifikke symptomer. I beslutningen om å starte et stoff, er det ofte viktig å vurdere andre forhold som barnet kunne ha. For eksempel kan legemidler for ADHDS være nyttige hvis barnet er en forstyrrelse av forstyrrende oppførsel og # 8217; ADHD. Hos barn med kanalforstyrrelse, kan de være nyttige Dell & # 8217 stabilisatorer, som litium og valproat. Antipsykotika er foreskrevet for barn med forstyrrende adferdsforstyrrelser for å redusere aggressiviteten som er forbundet med disse forholdene, men for denne bruk har bare to antipsykotika blitt studert: risperidon og quetiapin. Ingen antipsykotisk legemiddel er godkjent av FDA for behandling av forstyrrende adferdsforstyrrelser.

I et studio på barn med ganske alvorlige forstyrrende adferdssymptomer, viste de som mottok Risperidon om doble forbedringsgraden av problematisk oppførsel av oppførsel i # 8217; bue på seks 10 ukers behandling i forhold til de som de tok en placebo. Om lag 27% av barna som har fortsatt å gjøre Riseridon i seks måneder, har hatt et tilbakefall i forhold til 42% av barna som ikke har mottatt narkotika, men graden av forbedring har gått ned i begge grupper.

I en studie om ungdom med forstyrrende atferdssymptomer som krever sykehusinnleggelse, har Risperidon forbedret sine samlede vurderinger, med 21% karakterisert som & # 8220; betydelig eller alvorlig forstyrret & # 8221; Sammenlignet med 8217; 84% antar en placebo.

Quetopin (Seroquel) var ikke effektiv for å forbedre aggressiv oppførsel forbundet med adferdsforstyrrelse. I # 8217; enkelt studio tilgjengelig, var quetopin ikke bedre enn en placebo i å redusere aggressiviteten og # 8217; hyperaktivitet hos ungdom med tvil lidelse og moderat til alvorlig aggressiv oppførsel. En av de ni barna (11%) sluttet å ta stoffet på grunn av # 8217; Acatisia, en bivirkning som gjør at folk føler seg som om de ikke kunne stå opp. Quetiapina var høyere enn en placebo i globale målinger for å forbedre symptomene og livskvaliteten.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Sikkerhet av atypiske antipsykotika

Atypiske antipsykotika kan forårsake signifikante bivirkninger, som begrenser deres overordnede verktøy. (Se tabell 2, nedenfor). Mange som begynner å ta en, ikke ta det i lang tid, selv om det reduserer symptomene, fordi de ikke kan eller ikke vil tolerere bivirkninger. Videre er personer med schizofreni og bipolar lidelse svært utsatt for å forstyrre behandling på grunn av sykdommenes natur. De kan ikke forstå at de har en psykiatrisk lidelse, ikke aksepterer å dra nytte av narkotika, glem å ta dem eller slutte å ta dem når de mest alvorlige symptomene er dempet.

En alvorlig bivirkning av atypiske antipsykotika er IKT og ukontrollable tremor relatert til bevegelse (ekstrapyramidal) som ligner Parkinsons sykdom. Ekstrapyrat bivirkninger forsvinner generelt når stoffet er suspendert eller doseringen er redusert. Men en spesifikk forstyrrelse av bevegelsen som heter Late Dyskinesia, kan utvikle seg med en lengre bruk og kunne fortsette selv etter at en pasient slutter å ta antipsykotisk.

ATIPI-antipsykotiske stoffer forårsaker også andre alvorlige bivirkninger, inkludert en økning i risikoen for type 2 diabetes, en betydelig vektøkning og høye nivåer av kolesterol og triglyserider. Videre har det vist seg at risikoen for tidlig død øker, hovedsakelig på grunn av hjerneslag, hos eldre med demens. Disse risikoene har blitt studert hovedsakelig hos voksne; Effektene hos barn er ikke helt kjent akkurat nå.

Tabell 2. Bivirkninger forbundet med atypiske antipsykotiske bivirkninger fra mindreårige til moderat alvorlig: kan dempe eller forsvinne over tid eller bli redusert dersom dosen er redusert. De går når stoffet er avbrutt. L’Liste nedenfor er alfabetisk og ikke i rekkefølge av betydning, tyngdekraften eller frekvensen. De fleste har mer enn en av disse effektene. Men opplevelsen og alvorlighetsgraden av bivirkningene varierer vesentlig fra person til person.

 • Unormale bevegelser av lemmer og kropp, muskel sammentrekninger, tremors og spasmer
 • Søvnløshet
 • Unormal menstruasjon
 • Slap på leppene og unormale språkbevegelser
 • Tåkesyn
 • Stivhet eller muskel svakhet
 • Forstoppelse
 • Akselerert hjerterytme
 • Vertigo står eller beveger seg raskt
 • Rastløshet
 • Tørr i munnen
 • Sedering, døsighet
 • Overdreven salivasjon
 • Seksuell dysfunksjon
 • Følelse av sult mer enn vanlig
 • Kutane utslett

Potensielt alvorlige bivirkninger og # 8211; Disse kan kreve stoffavbrudd eller passasje til en annen. De er ofte reversible, men i noen tilfeller kan de bli permanente og i tilfelle av agranulocytose, til og med dødelige.

 • Agranulocytose † & # 8211; Manglende evne til beinmarget for å produsere hvite blodlegemer som bekjemper sykdommer, noe som kan føre til alvorlige eller dødelige infeksjoner. Denne risikoen er hovedsakelig forbundet med clozapin og vanlige blodprøver er nødvendig under rekruttering.
 • Endringer i metabolisme som forårsaker blodsukkeranomalier og andre problemer, noe som kan føre til type 2 diabetes og større risiko for hjertesykdom og hjerneslag hos voksne.
 • Myokarditt † & # 8211; A’betennelse i hjertemuskelen som kan være dødelig. Denne risikoen er hovedsakelig forbundet med clozapin.
 • Konvulsjoner † & # 8211; Denne risikoen er hovedsakelig forbundet med clozapin.
 • Vesentlig vektøkning: 7% økning eller mer kroppsvekt før behandling (L’totalbeløpet avhenger av barnets førstevekt). Både clozapin og l’olanzapin forårsaker mer vektøkning enn andre antipsykotika.
 • Tardive Disksia: Ukontrollable kroppsbevegelser som kan inkludere tremors og spasmer.

† hovedsakelig assosiert med clozapin; Å ta det vanlige blodprøver er påkrevd.

Samlet, fra # 8217; 80 til 90% av voksne som tar en antipsykotisk av noe slag, vil ha minst en bivirkning; de fleste vil ha mer enn en. Av de som opplever bivirkninger:

 • Fra 20 til 30 prosent vil det ha en alvorlig eller utålelig negativ effekt og forstyrre legemidletsrekruttering innen dager, uker eller noen få måneder.
 • Fra 35 til 45 prosent vil forstyrre legemidletsrekruttering innen seks måneder.
 • Fra 65 til 8217; 80% avbryter legemidlet som ansetter innen 12-18 måneder.

Sikkerhetsproblemer med atypiske antipsykotika hos barn og ungdom

På grunn av begrensede studier på barn og ungdom, er de bivirkningene av atypiske antipsykotika ikke helt kjent. Profilen til bivirkningene varierer i henhold til stoffet, så når man vurderer en for barnet ditt, må risikoen for hvert bestemt stoff vurderes med hensyn til potensiell fordel. Følgende avsnitt er en oversikt over bivirkningene som oppstår i studier som involverer barn og ungdom.

Øke vekten

L’Vektøkning er kanskje den vanligste bivirkningen forbundet med atypiske antipsykotika som er ansatt av barn og ungdom. Risperidon (Risperdal) administrert ved lave doser, for eksempel, fører til en gjennomsnittlig vektøkning på ca 4 pounds hos barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelser eller forstyrrende adferdsforstyrrelser med hensyn til de som er dekket med placebo. Det er ennå ikke klart om denne vektøkningen stabiliserer eller fortsetter å øke på lang sikt. De nåværende testene tyder på en kontinuerlig vektøkning, med estimater på 4 til 12 pounds om et år og opptil 18 pounds etter to år.

L’Vektøkning er også den mest problematiske bivirkningen med aripiprazol (ABILIFY). I en studie antok 15% av barna å ha opplevd betydelig vektøkning (minst 7% over begynnelsen) i 8217; åtte-ukers bue. I en annen studie har 32% av barna opplevd betydelig vektøkning under inntaket av aripiprazol. I begge studier har barn som antar at en placebo har opplevd en ubetydelig vektøkning. Det er ikke klart hvis vektøkningen forbundet med langsiktig langsiktig aripiprazol fordi det ikke finnes noen langsiktige studier på vektøkning med fortsatt behandling.

Olanzapin (ZYPREXA) er også forbundet med vektøkning, med barn som tjener fra 7.5 til 9 pounds i seks-10 ukers behandling. En studie fant at to tredjedeler av barn oppnådde minst 7% mer enn deres opprinnelige vekt. Som i tilfelle med aripiprazol (ABILIFY), er det ingen studier tilgjengelig på gevinst i barn som fortsetter å ta olanzapin i lang tid.

Tabell 3. Vektøkning med atypiske antipsykotika hos barn og ungdom med narkotikafekt i pounds i 6-8 ukers utvikling gjennomgripende lidelse eller forstyrrelsesforstyrrelser Bipolar lidelse Schizofreni Aripiprazol (ABILIFY) 3-4 <1 – Olanzapine (ZYPREXA) 7.5-97.4 – Quetiapin (Sera) -34-5 Risperidon (Risperdal) 422

Quetiapin forårsaker også vektøkning. For eksempel, i et studio på barn med en deprimert episode av bipolar lidelse, tjente de som fikk quetiapin, omtrent 3 pounds mer enn de som fikk placebo.

Hjerte og diabetesproblemer

Noen atypiske antipsykotiske stoffer kan øke totalt kolesterol (LDL og triglyserider). Også disse legemidlene, med mulig unntak av’Aripiprazol (Skillefy), kan øke blodsukkeret eller andre diabetesmarkører i noen barn eller forverre blodsukkerkontrollen i de med eksisterende diabetes.

Det er ikke mulig å si hvor mye av en risikoøkning legger til stoffer eller hvis et stoff er verre enn en annen for barn. Basert på publiserte studier, L’Olanzapin (ZYPREXA) kan forårsake større økning i kolesterolnivået hos barn enn voksne.

Mens hjertrytme (EKG) var normal, viste en studie en midlertidig økning i hjertefrekvensen med Riseridon i løpet av de to første ukene av behandlingen. Kardialefrekvensen til deltakerne kom tilbake til normal etter to ukers behandling.

Suicidary Behavior

I studier på barn som antok atypiske antipsykotika, viste noen selvmordsadferd, men det er ikke mulig å si om dette representerer en økning eller reduksjon i risikoen for selvmordsadferd eller ingen innvirkning.

Det har blitt oppdaget at psykoaktive stoffer, som noen antidepressiva, øker denne risikoen hos ungdom. Siden aripiprazol (evne) og quetiapin (Seroquel) deler en del av samme nevrotransmitteraktivitet i hjernen til disse antidepressiva, har narkotika en alvorlig advarsel som kan øke risikoen for selvmords tanker og oppførsel, selv om bevisene ikke er klart.

Hos voksne med schizofreni er clozapin (Clozaril, Fazaclo ODT) det eneste atypiske antipsykotiske legemidlet som har vist seg å redusere risikoen for selvmord eller selvmordsadferd. Dette har ikke blitt studert hos barn.

Andre bivirkninger

Studier på Risperidon (Risperdal) har funnet lave priser på andre bivirkninger, men dette kan skyldes lave doser brukt og kort oppfølging. Unormale bevegelser av lemmer og kropp (ekstrapyramidale symptomer) var sjeldne i kortsiktige studier, men de har blitt rapportert oftere enn pasienter som tar en placebo.

Risperidon er kjent for å forårsake en økning i nivåer av nivået på’prolactinhormon, som bidrar til produksjon av morsmelk etter graviditet. Hos kvinner og ikke-gravide menn, L’økning i prolactin kan forårsake et forstørret bryst og problemer med seksuell funksjon. Studier på barn har oppdaget at risperidon øker prolaktinnivåene, men ingen har vist tegn eller symptomer som brystforstørrelse. Det er ikke klart om, over tid forblir prolactin nivåer høy eller revet til normal.

Andre bivirkninger observert hyppigere med aripiprazol (evne) i forhold til en placebo inkluderer døsighet, drooling, tremor, kvalme eller oppkast. Selv unormale bevegelser av armene, ben eller kropp har blitt observert oftere hos barn som tar aripiprazol. Ytterligere studier er nødvendig for å avgjøre om disse bivirkningene løses, forblir konstant eller forverres over tid med fortsatt behandling.

I et studio på # 8217; bruk av quetopin (Seroquel) i behandlingen av tenåringer med adferdsforstyrrelser, 11217; 11% av de som tok stoffet avbrutt på grunn av ACATISIA, en tilstand der en person føles ganske rastløs , som om det ikke kunne stå opp. Ellers ble stoffet godt tolerert.

Andre bivirkninger rapportert av barn som tar olanzapin inkludert sedasjon og økning i appetitten.

Samlet sett har bivirkninger blitt rapportert oftere med olanzapin (ZYPREXA) og quetiapin (Seroquel) eller Risperidone (Risperdal). Stivhet var hyppigere hos pasienter behandlet med olanzapin sammenlignet med quetiapin og tretthet; tretthet var hyppigere med olanzapin sammenlignet med risperidon. Men flere pasienter som hyret Risperidon rapporterte en uønsket effekt relatert til bevegelsen i forhold til de som hyret olanzapin.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Velg et atypisk antipsykotisk for barn

På grunn av det begrensede antallet tester på # 8217; bruk av atypiske antipsykotika fra barn og ungdom, er det vanskelig å bestemme effektiviteten og kortsiktig sikkerhet. Og du vet ikke noe om deres sikkerhet og langsiktig effektivitet fordi studiene som involverer unge, har vært relativt små og kortsiktige.

Så vi kan ikke velge et atypisk Best Buy antipsykotisk for barn og ungdom med schizofreni, bipolar lidelse, gjennomgripende utviklingsforstyrrelser eller forstyrrende oppførselssykdommer. I stedet anbefaler våre medisinske konsulenter foreldre å nøye vurdere risikoen og fordelene. En komplett behandlingsplan for barn med disse lidelsene bør omfatte atferdskognitiv terapi, trening på forvaltningen av foreldre og spesialiserte utdanningsprogrammer, sammen med enhver potensiell farmakologisk terapi.

Bestem om du skal bruke en av disse stoffene, og i dette tilfellet skal det gjøres sammen med barnets lege og bør være basert på ulike viktige hensyn. For eksempel, hva er de mest signifikante, forstyrrende eller ugyldige symptomene på barnet ditt? Disse symptomene har blitt funnet å lindre antipsykotiske legemidler? Fordelene er tilstrekkelig eller verdifulle for deg og ditt barn?

Du bør også ta hensyn til kostnaden for stoffet, som kan være betydelig. Og gjennomgå bivirkningene av stoffet i lyset av barnets kliniske historie for å sikre at det er hensiktsmessig. Disse stoffene har blitt studert uhensiktsmessig hos barn med hensyn til bivirkninger, så det er nødvendig å vurdere selv testene til voksne studier.

Hvis barnet ditt har en sameksistent tilstand, for eksempel ADHD eller depresjon, bør du sørge for at de blir behandlet. Dette kan forbedre barnets symptomer. For bipolar lidelse er andre mest velstudierte stoffer tilgjengelige, for eksempel litium, divalproex og karbamazepin, som skal testes før de vurderer atypiske antipsykotika.

Hvis du bestemmer deg for å administrere barnet ditt et antipsykotisk, foreslår vi at du bruker den laveste effektive dosen for å minimere muligheten for bivirkninger. Og sørg for at barnet ditt vil bli jevnt revurdert av en lege for å avgjøre om stoffet fortsatt er nyttig og nødvendig.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Snakker med legen din

Informasjonen vi presenterer her har ikke tenkt å erstatte dommen av en lege. Men vi håper du hjelper deg og barnets lege avgjøre om et antipsykotisk er hensiktsmessig.

Husk at mange mennesker er motvillige til å diskutere kostnaden for medisin med legen din, og at studier har oppdaget at leger ikke regelmessig tar priskonto når de foreskriver medisin. Med mindre du snakker om det, kan legen din anta at kostnaden ikke er en faktor for deg.

Mange mennesker (inkludert leger) tror at de siste stoffene er bedre. Selv om det er en’naturlig hypotese å gjøre, er det ikke nødvendigvis sant. Studier demonstrerer stadig at mange eldre stoffer er like gode som, og i noen tilfeller bedre enn de siste stoffene. Tenk på dem som / sant & # 8221; spesielt når det gjelder deres sikkerhetsrekord. De siste stoffene har ennå ikke bestått testen av tid og uventede problemer kan oppstå når de kommer på markedet.

Selvfølgelig er noen nye reseptbelagte legemidler virkelig mer effektive og tryggere. Snakk med legen din om fordelene og ulempene med de siste stoffene enn de eldre, inkludert generiske stoffer.

Reseptbelagte medisiner blir & # 8220; generisk & # 8221; når patenter av en’selskap på dem utløper, vanligvis etter ca 12-15 år. På det tidspunktet kan andre selskaper produsere og selge stoffet.

Generikkene er mye billigere enn de siste merkemedisinene, men de er ikke lavere kvalitetsmedisiner. Faktisk er de fleste generiske stoffer fortsatt nyttige mange år etter den første markedsføringen. Dette er grunnen til at mer enn 60 prosent av alle reseptene i USA i dag er skrevet for generikk.

Et annet viktig aspekt for å snakke med legen er å holde et register av narkotika du antar. Det er flere grunner til dette:

 • Først, hvis du ser forskjellige leger, kan alle ikke være oppmerksomme på medisinen som andre har foreskrevet.
 • For det andre, siden folk varierer i svaret på narkotika, er det i dag vanlig at leger foreskrev annerledes før du finner en som fungerer bra eller bedre.
 • Tredje, mange mennesker antar samtidig forskjellige reseptbelagte legemidler, narkotika uten reseptbelagte medisinske og kosttilskudd. Kan samhandle på måter som kan redusere fordelene du får fra stoffet eller være farlig.
 • Endelig er navnene på reseptbelagte legemidler, både generisk og merket, ofte vanskelig å uttale og huske.

Av alle disse grunnene er det viktig å holde en skriftlig liste over alle narkotika og kosttilskudd du antar og vurdere det regelmessig med legene dine.

Og sørg alltid for å forstå dosen av medisinen som er foreskrevet og hvor mange piller du bør ta hver dag. Legen din bør fortelle deg denne informasjonen. Når du fyller ut en oppskrift på apoteket, eller hvis du mottar det med post, må du kontrollere at dosen og antall piller om dagen på pillebeholderen svarer til mengden som legen din fortalte deg.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Som vi evaluerte antipsykotika

Vår vurdering er hovedsakelig basert på en uavhengig vitenskapelig revisjon av testene på effektiviteten, sikkerhet og bivirkninger av antipsykotika. Et team av leger og forskere på Oregon Health & Science University Evidence-Based Practice Center LED Le’Analyse i DRG Effectiveness Review Project, O Derp. Derp er en unikt multi-statlig initiativ for å evaluere den komparative effektiviteten og sikkerheten til hundrevis av reseptbelagte legemidler.

En synopsis av antipsykotika-DERP utgjør grunnlaget for dette forholdet. En forbrukerrapporter Best Buy Drugs Consultant er også medlem av forskergruppen basert i Oregon, som ikke har noen økonomiske interesser i ethvert selskap eller farmasøytisk produkt.

Den komplette revisjonen av derpet av antipsykotika er tilgjengelig på // derp.OHSU.Edu / Om / Final-DocumentDisPlay.CFM. (Dette er et langt og teknisk dokument skrevet for leger.)

Forbrukerne rapporterer Best Buy Drugs Methodology, er beskrevet mer detaljert i metodens seksjon på crbestbuydrugs.org.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Dele denne rapporten

Denne opphavsrettsrapporten kan lastes ned gratis, reprinted og utbredt for ikke-kommersiell individuell bruk uten L’Consumer Reports®-autorisasjon, forutsatt at det tydeligvis tilskrives forbrukerrapporter best kjøp. ™ Vi oppfordrer sin brede formidling selv for å informere forbrukerne . Men forbrukerrapporter tillater ikke bruk av navn eller materialer for kommersielle, markedsførings- eller salgsfremmende formål. Enhver organisasjon som er berørt til en bredere distribusjon av denne rapporten må sende en e-post til Wintwe @ Consumer.org. Forbrukerrapporter Best Buy Drugs ™ er et merke som eies av forbrukerforening. Alle sitater fra materialet bør nevne forbrukerrapporter Best Buy Drugs ™ som en kilde.

© 2012 forbrukere Union of US Inc.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Hvem vi er

Forbrukerforening, redaktør for forbrukerrapporteringsmagasinet, er en uavhengig og ideell organisasjon, hvis oppdrag siden 1936 skulle gi forbrukerne upartisk informasjon om varer og tjenester og å skape et rettferdig marked. Hans nettside er www.Crbestbuydrugs.org. Magasinets nettsted er ConsumerReports.org.

Disse materialene ble gjort mulig ved tilskuddsstøtte til forbrukerutdanningen og forskriftene i statens automatisering, som finansieres av en multistors likvidasjon av forbrukerfagklager knyttet til markedsføringen av stoffet på neurontin resept.

Engelberg-stiftelsen har gitt et viktig tilskudd til å finansiere etableringen av prosjektet fra 2004 til 2007. Ytterligere innledende finansiering kom fra National Library of Medicine, en del av National Institutes of Health. En mer detaljert forklaring på prosjektet er tilgjengelig på crbestbuydrugs.org.

Vi har fulgt en streng redaksjonell prosess for å sikre at informasjonen i denne rapporten og på forbrukerrapporter best kjøpte narkotika nettsted er nøyaktige og beskrive den generelt aksepterte kliniske praksis. Hvis vi finner en feil, eller vi blir varslet om en, vil vi rette det så raskt som mulig. Men forbrukerrapporter og dets forfattere, utgivere, utgivere, lisensgivere og leverandører kan ikke være ansvarlige for medisinske feil eller utelatelser eller konsekvens som følge av informasjonen på dette nettstedet. Vennligst referer til kontrakten med L’bruker på crbestbuydrugs.org for mer informasjon.

Forbrukerrapporter Best Buy Drugs bør ikke sees som en erstatning for en konsultasjon med en lege eller en helsepersonell. Denne rapporten og informasjon om CRBESTBUYDRUGS.org er gitt for å forbedre kommunikasjonen med legen din i stedet for å erstatte den.

Tilbake til … Les mer Les mer Tilbake til sammendraget

Referanser

 • Apper J, Winkler J, Jandrisevits MD, Apps J, Winkler J, Jandrisevits MD. Bipolare lidelser: Symptomer og behandling hos barn og ungdom. PEDIATR SURR. 2008; 34 (1): 84-8.
 • Arango C, Robles O, Parellada M, Fraguas D, Ruiz-Sancho A, Medina O, Zabala A, Bombin I, Moreno D.Olanzapin sammenlignet med quetopin hos ungdom med en første psykotisk episode. EUR barns ungdoms psykiatri. 2009; 18 (7): 418-28.
 • Barzman DH, Delbello MP, Adler CM, Stanford Ke, Strakowski SM. L’Effektivitet og toleranse av quetiapin med hensyn til divalprox for behandling av Dell’Reaktiv aggressivitet hos ungdom med samtidig bipolar lidelse og forstyrrelser ved destruktiv oppførsel. Journal of Child & Ungdoms psykopharmacologi. 2006; 16 (6): 665-70.
 • Sykdomskontrollsentre. Utbredelse av autistiske spektrumforstyrrelser & # 8211; Overvåking av nettverk av og utvikling autisme og funksjonshemninger, USA, 2006. Mmwr. 2009; 58 (SS10): 1-20.
 • Correll Cu, Manu P, Olshanskiy V, Napolitano B, Kane JM, Malhotra AK. Kardiometabolisk risiko for andre generasjon Antipsykotiske stoffer under første bruk hos barn og ungdom. American Medical Association Newspaper. 28. oktober 2009. 302 (16): 1765-1773.
 • Cummings cm, fristad ma, cummings cm, fristad men. Pediatrisk bipolar lidelse: Anerkjennelse i primærpleie. Curp opin pediatri. 2008; 20 (5): 560-5.
 • Findling RI, McNamara NK, Branicky LA, Schluchter MD, Sitron E, Blumer Jl. En dobbeltblind pilotstudie på risperidon i behandlingen av adferdsforstyrrelse. Dell’American Academy of Child & Ungdoms psykiatri. 2000; 39 (4): 509-16.
 • Findling RL, Nyilas M, Forbes Ra, Mcquade Rd, Jin N, Iwamoto T, Ivanova S, Carson Wh, Chang K.Akutt behandling av type I Pediatrisk bipolar lidelse, manisk eller blandet episode, med aripiprazol: en randomisert, dobbeltblind, placebokontrollert studie. Journal of Clinical Psychiatry. 2009; 70 (10): 1441-51.
 • Goldstein Bi. Pediatrisk bipolar lidelse: Mer enn et dråpeproblem. Pediatrics. 2010; 125 (6): 1283-5.
 • Haas M, Delbello MP, Pandina G, Kushner S, Van Hove I, Augustyns I, Quiroz J, Kusumakar v. Risperidon for behandling av akutt mani hos barn og tenåringer med bipolar lidelse: randomisert, dobbeltblind, kontrollerte placebo-studier. Bipolare lidelser. 2009; 11 (7): 687-700.
 • Hazell P, Williams R, Hazell P, Williams r. Redaksjonell gjennomgang: Endre meninger om juvenilbipolar lidelse og gjennomgripende utviklingsforstyrrelser. Curp opinpsykiatri. 2008; 21 (4): 328-31.
 • Luby J, Mrakotsky C, Stanets MM, Belden A, Heffelfinger A, Williams M, Spitznagel E. Risperidon i førskolebarn med autistiske spektrumforstyrrelser: A’sikkerhetsundersøkelse og # 8217; effektivitet. Journal of Child & Ungdoms psykopharmacologi. 2006; 16 (5): 575-87.
 • Genser m, et al. Off-label bruk av atypiske antipsykotika: en oppdatering. Komparativ revisjon av’effektivitet n. 43 (utarbeidet av Sør-California / Rand bevisbasert praksiscenter med kontrakt n. HHSA290-2007-10062-1.) Publikasjon AHRQ N. 11- EHC087-EF. Rockville, MD: Byrået for helsevesenet forskning og kvalitet. September 2011.
 • Marcus RN, Owen R, Kamen L, Manos G, Mcquade Rd, Carson Wh, Aman MG. En studie på en fast dose kontrollert med placebo av aripiprazol hos barn og ungdom med irritabilitet assosiert med autistisk lidelse. Dell’American Academy of Child & Ungdoms psykiatri. 2009; 48 (11): 1110-9.
 • Mccracten jt, et al. Risperidon hos barn med autisme og alvorlige atferdsproblemer. New England Journal of Medicine. 2002; 347 (5): 314-21.
 • Nasjonalt institutt for mental helse. Bipolar lidelse blant barn. Tilgjengelig på NiMH.NIH.gov / statistikk / 1bipolar_child.shtml. Tilgang gjennomført 10. mars 20011.
 • Nasjonalt institutt for mental helse. Schizofreni. Tilgjengelig på NiMH.NIH.Gov / Statistikk / 1Schiz.shtml. Tilgang til 10. mars 20011.
 • Søkenhet på pediatrisk psykofarmakologi autisme nettverk. Risperidone Behandling av autistisk lidelse: Langsiktige fordeler og blind pause etter 6 måneder. American Journal of Psychiatry. 2005; 162 (7): 1361-9.
 • Seeman P. Atipici Antipsykotika: Mekanisme D & # 8217;. Kan jpsykiatri. Februar 2002; 47 (1): 27-38.
 • Snyder R, Turgay A, Aman M, Binder C, Fiscan S, Carroll A. Effekter av risperidon på oppførsel og forstyrrelser av destruktiv oppførsel hos barn med qi lavere enn gjennomsnittet. Dell’American Academy of Child & Ungdoms psykiatri. 2002; 41 (9): 1026-36.
 • Tilbake til … Les mer Les mer

  MERK: Hvis prisboksen inneholder en fil, som indikerer at dosen av det stoffet er sannsynligvis tilgjengelig for en lav månedlig kostnad gjennom rabattprogrammer som tilbys av store kjeder av butikker. For eksempel tilbyr Kroger, Mål og Walmart en måneds forsyning av generiske stoffer valgt for $ 4 eller en tre måneders forsyning for $ 10. Andre kjeder av butikker, som Costco, CVS, Kmart og Walgreens, tilbyr lignende programmer. Noen programmer har restriksjoner eller registreringsavgifter, og kontrollerer nøye detaljene for begrensninger og kontroller at medisinen din er dekket.

  Begrens listen din

  • Bare beste kjøp tips
  • Generisk
  • Program tilgjengelighet til lav pris månedlig
  • Bare merke
  • Bare spasticitet
  • Bare spasmer
  • ONC bare
  • RX bare