Antibiotika for tanninfeksjoner: Beste reseptbelagte og OTC-alternativer

Beskrivelse

A’tanninfeksjon, noen ganger kalt tann ascess, forårsaker dannelsen av en pus-veske i munnen på grunn av en «-bakteriell infeksjon på» 8217. Det er vanligvis forårsaket av:

 • karies
 • skade
 • Tidligere dental arbeid

Tenninfeksjoner kan forårsake:

 • smerte
 • følsomhet
 • opphovning

Hvis ikke behandlet, kan de også spre seg i nærliggende områder, inkludert hjernen.

Hvis du har en tanninfeksjon, se en tannlege så snart som mulig for å forhindre at infeksjonen sprer seg. Du må være forsiktig med noen infeksjon i hodet ditt, spesielt i munnen din fordi den er nær hjernen din. Tannlegen din vil trolig foreskrive et antibiotika for å drepe bakteriene som forårsaker tanninfeksjonen.

Fortsett å lese for å lære mer om hvilke typer antibiotika som brukes til å behandle tanninfeksjoner og motvalg for å lindre smerte.

Hvilke antibiotika fungerer bedre for en tanninfeksjon på 8217?

Ikke alle tanninfeksjoner krever antibiotika. I noen tilfeller kan tannlegen din være i stand til å tømme abscessen. Andre tilfeller kan kreve en rotkanal eller fjerning av infeksjonen.

Antibiotika brukes vanligvis når:

 • Din infeksjon er alvorlig
 • Din infeksjon har spredt seg
 • Du har et svekket immunforsvar

Typen antibiotika du trenger, avhenger av hvilken type bakterie som forårsaker infeksjonen. Flere klasser av antibiotika har forskjellige måter å angripe bakterier på. Din tannlege vil ønske å velge et antibiotika som effektivt kan eliminere infeksjonen din effektivt.

Penicillin klasse antibiotika, som penicillin og 8217; amoksicillin, er mer vanlig brukt til å behandle tanninfeksjoner.

For noen typer bakterielle infeksjoner kan et antibiotika som kalles metronidazol administreres. Noen ganger er det foreskrevet med penicillin for å dekke et bredere utvalg av bakterielle arter.

Mens penicillinic antibiotika vanligvis brukes til tanninfeksjoner, er mange mennesker allergiske mot dem. Pass på at du informerer tannlegen din om noen allergiske reaksjoner du hadde i de siste stoffene.

Hvis du er allergisk mot penicillin, kan tannlegen din bruke et annet antibiotika, for eksempel clindamycin eller uritromycin.

Hvor lenge skal jeg ta og hvor lenge?

Hvis du har en «8217; tanninfeksjon som krever antibiotika, må du ta dem i omtrent en uke. Avhengig av typen antibiotika må du ta en dose fra to til fire ganger om dagen.

Du bør få instruksjoner fra apoteket ditt, noe som resulterer i nøyaktig hvordan du skal ta antibiotikumet. Du kan spørre apoteket om du ikke er sikker på hvordan du skal ta et stoff.

Husk at du kanskje må ta noen sykluser av antibiotika før de går inn i systemet og begynner å handle på # 8217; infeksjon.

Følg alltid hele syklusen av antibiotika foreskrevet av tannlegen din, selv om symptomene ser ut til å forsvinne. Hvis du ikke følger hele kurset, kan noen bakterier overleve, noe som gjør behandlingen av infeksjonen vanskeligere.

Det er benkmiddelmidler?

Du bør alltid se tannlegen din dersom du har en’tanninfeksjon. Tennene dine er svært nær hjernen din og en, tanninfeksjon, kan spre seg raskt til de nærliggende områdene og organene.

Antibiotika er ikke tilgjengelig uten medisinsk resept, men det er noen ting du kan gjøre hjemme for å finne lindring før’avtale, som:

 • Tar benk smertestillende, som Ibuprofen (Advil, Motrin) eller Paracetamol (Tylenol)
 • Skyll forsiktig munnen med varmt saltet vann
 • Unngå varme eller kalde matvarer når det er mulig
 • Prøver å tygge med motsatt side av munnen
 • Børste med en myk tannbørste rundt den berørte tannen

Du kan også prøve disse 10 hjemme rettsmidler for en abscess tann.

Bunnlinjen

Hvis du har symptomene på A’tanninfeksjon, som en vedvarende knapps smerte, hevelse og temperaturfølsomhet eller trykk, kontakt lege eller tannlege så snart som mulig.

Hvis tannlegen din foreskriver antibiotika, følg instruksjonene nøye og fullfør reseptet. Selv om infeksjonen ser mild ut, kan det raskt bli alvorlig uten tilstrekkelig behandling.