Antibiotika for Crohns sykdom: Bruk, typer og bivirkninger

Beskrivelse

Crohns sykdom er en intestinal inflammatorisk sykdom som oppstår i mage-tarmkanalen. For folk med Crohn kan antibiotika bidra til å redusere mengden og endre sammensetningen av bakterier i # 8217; tarmene, som kan lindre symptomer.

Antibiotika arbeider også for å kontrollere infeksjoner. De kan hjelpe til med helbredelse av abscesser og fistoler.

Abscessene er små lommer av infeksjon og kan inneholde væsker, døde vev og bakterier. Fistel er uvanlige forbindelser mellom tarmen og andre deler av kroppen eller mellom to løkker av tarmen din. Abscesser og fistler oppstår når tarmene er betent eller skadet.

Fistover og abscesser oppstår i omtrent en tredjedel av mennesker med Crohns sykdom. Abscesser må ofte bli drenert eller noen ganger kan en operasjon foreslås.

Antibiotika for Crohn

Flere antibiotika-stoffer kan være nyttige i Crohns sykdom, både for å behandle sykdommen selv enn sine komplikasjoner. De inkluderer:

Metronidazol

Brukt alene eller i kombinasjon med ciprofloxacin, metronidazol (Flagyl) brukes vanligvis til å behandle komplikasjoner som abscesser og fistler. Det kan også bidra til å redusere sykdomsaktiviteten og forhindre gjentakelser.

Bivirkningene av metronidazol kan omfatte nummenhet og prikking ved ender og smerte eller muskel svakhet.

Det er viktig å være klar over at drikker alkohol under L’Metronidazol inntak kan også forårsake bivirkninger. Kvalme og oppkast kan oppstå, samt et uregelmessig hjerterytme i sjeldne tilfeller. Pass på at du kontakter legen din hvis du manifesterer en av disse symptomene.

Ciprofloxacin

Ciprofloxacina (Kypros) er også foreskrevet for å bekjempe infeksjoner hos mennesker med Crohn. Konstant nivåer av narkotika i blodet må opprettholdes når som helst, så det er viktig å ikke miste dosene.

Tendon pause kan være en bivirkning, selv om dette er sjeldent. Andre mulige bivirkninger inkluderer kvalme, oppkast, diaré og magesmerter.

rifaximin

Rifaximin (Xifaxan) har blitt brukt i årevis for å behandle diaré. Imidlertid har det nylig oppstått som en lovende behandling for Crohn.

Mulige bivirkninger kan inkludere:

  • utslett eller urtikaria
  • Blodig urin eller diaré
  • feber

Rifaximin kan også være dyrt, så det er viktig å sørge for at forsikringen dekker det før de samler reseptbelagte.

Amicillin

L’Amicillin er et annet stoff som kan bidra til å redusere Crohn-symptomene. Dette stoffet tilhører samme familie som penicillin og har vanligvis effekt innen 24-48 timer.

Bivirkninger kan omfatte:

  • diaré
  • kvalme
  • kutane utslett
  • Betennelse og rødhet på språket

tetracyklin

Tetracyklin er foreskrevet for en rekke infeksjoner. Det hemmer også veksten av bakterier.

De mulige bivirkningene av tetracyklin inkluderer:

  • Munnsår
  • kvalme
  • Hudfargeendringer

Outlook

Antibiotika kan bidra til å kontrollere symptomer, men kan ikke påvirke utviklingen av Crohns sykdom. I noen tilfeller avbryter folk L’intocion av antibiotika når de føler at bivirkningene av stoffet kan være mer alvorlige enn Crohns symptomer.

Husk, alle reagerer på behandlingen annerledes. Pass på at du diskuterer alternativene dine med legen din for å finne ut om antibiotika kan være effektiv for deg.