Anti-glomerulær basal membran: Bruk, resultater og mer

COS’er den anti-glomerulære basalmembranprøven?

Den basale glomerulære anti-membranprøven (Anti-GBM) ser antistoffer Basal glomerulær anti-membran som angriper en del av nyren som kalles en basal glomerulær membran (GBM). Anti-GBM antistoffer er forbundet med nyre skade.

Anti-GBM antistoffer angrep kapillærer i GBM. Disse angrepene forårsaker problemer med nyrefunksjon. Disse problemene kan føre til blodlekkasje og blodprotein i urinen.

Anti-GBM-antistoffer kan også holde fastminnene i lungene. Som et resultat kan lommene D’luft i lungene kan fylle seg med blod og protein. Dette kan forårsake lungeskade og pustevansker.

Fordi jeg trenger den anti-glomerulære basalmembranetesten?

Anti-GBM-testen kan hjelpe legen med å diagnostisere sykdommer som påvirker nyre og lunger, kjent som anti-GB-sykdommer.

Når sykdommen bare påvirker nyrene, er det kjent som Anti-GBM Glomerulonefrite. Goodpasture syndrom er når det treffer både nyrene og lungene. Sekund Vaskulitt UK, Anti-GBM sykdommer Årsak # 8217; betennelse i blodårene i nyrer og lunger. Tende å slå menn mer enn kvinner. Vanligvis vises også i personer på 20 år og i de 60 og 70 år.

Følgende kan være symptomer på både anti-gbm glomerulonephritis og goodpasture syndrom:

 • Vekttap
 • utmattelse
 • Kuldegysninger og feber
 • Kaster blodet
 • Kvalme og oppkast
 • brystsmerter
 • Anemi forårsaket av blødning
 • Respiratorisk insuffisiens
 • nyresvikt

Hva skjer i løpet av den anti-glomerulære basalmembranprøven?

Det er ikke nødvendig å lage spesifikke preparater før man gjennomgår en anti-gbm test. Anti-GBM-testen krever bare en blodprøve.

For å trekke blod, vil legen din vikle en elastisk rundt armen. Dette avbryter blodet og gjør armene av armen mer synlig. Å se årer gjør det lettere å sette inn en nål.

Etter å ha identifisert en vene, vil legen rense huden rundt venen med alkohol. Så de vil sette inn en nål i blodåren. Et rør festet til tommelen av nålen.

Etter å ha samlet nok blod, vil legen fjerne elastisk fra armen. Etter å ha fjernet nålen, vil de sette bomull eller gasbind på injeksjonsstedet og fikse det med et bandasje.

Hva er komplikasjonene som er forbundet med den anti-glomerulære basalmembranprøven?

Det er få risikoer forbundet med blodprøvetaking. Noen blåmerker kan vises på nettsiden til & # 8217;. Du kan redusere blåmerken ved å påføre et trykk på # 8217; området i flere minutter etter fjerning av nålen.

I sjeldne tilfeller presenterer blodprøvetaking følgende risikoer:

 • besvimelse eller svimmelhet
 • overdreven blødning
 • Hematom (en opphopning av blod under huden)
 • infeksjon

Hva resultatene betyr?

Normale resultater

Forskere har oppdaget at du har mindre enn en fil 10% mulighet å ha anti-gbm sykdom eller goodpasture syndrom hvis anti-GB GB antistoffer ikke oppdages.

Selv om testresultatene er normale, kan legen fortsatt mistenke at du har en av forholdene. I dette tilfellet kan legen bestille en lunge- eller nyrebiopsi.

Unormale resultater

Hvis testen har oppdaget anti-gbm antistoffer i blodet, er det en fil 95 prosent 100 Mulighet for at du har en anti-gbm sykdom eller godpasture syndrom. Legen kan be deg om å gjennomgå flere tester for å bekrefte en diagnose, inkludert pulmonal eller nyrebiopsi.

Legen vil bestemme din eksakte diagnose etter å ha vurdert resultatene og symptomene på testen. Flere behandlinger er tilgjengelige for både Anti-GB sykdom og Goodpasture Syndrome.

En behandling er plasmafera. Denne behandlingen inkluderer bloduttak fra kroppen og fjerning av antistoffer. Denne prosessen bruker en maskin for å fjerne antistoffer. Hvis du har denne behandlingen, må du gjennomgå prosessen hver dag i to uker, ifølge Vaskulitt UK.

En annen behandling er immunosuppresjonen med metylprednisolon. Denne behandlingen forhindrer produksjonen av flere antistoffer.

Kommende trinn

Avhengig av saken din, kan du kanskje gjenopprette. Men hvis du har utvidet nyre skade, kan det være nødvendig å gjennomgå en behandling som dialyse.

Behandlinger for anti-GB sykdom er kraftige og noen ganger kan føre til infeksjoner. Pulmonal infeksjoner vil oppstå som følge av lungeskader eller immunosuppresjon fra behandling. Riktig overvåking og en tidlig behandling av [8217; infeksjon kan redusere komplikasjoner.

Det er også bivirkninger av steroider eller andre immunosuppressive behandlinger, inkludert urinveisinfeksjoner, hud- eller sepsisinfeksjoner. Andre bivirkninger kan inkludere gastritt, magesår og osteoporose.

Du kan hjelpe din helbredelse ved å kontrollere symptomene på infeksjonen, forutsatt at legemidler nøyaktig som foreskrevet og inntar nok væsker.