Ansiktsyrer: Typer, fordeler og hvordan du velger det beste

Ansiktsyrer er nøkkelen til en lykkelig hud

Ordet & # 8220; syre & # 8221; fremkaller bilder av gurgling testrør og tanker om skremmende kjemiske brenner. Men hvis det brukes på riktig konsentrasjoner, er syrer faktisk noen av de mest fordelaktige ingrediensene som er tilgjengelige i hudpleie.

De er de mirakuløse verktøyene som brukes til å bekjempe akne, rynker, flekker av Dell’alder, arr og tone av ujevn hud. Men med så mange syrer på markedet, kan det virke overveldende å huske hva du skal bruke & # 8211; Og for hva er & # 8211; og hvilke produkter som kjøper. Først av alt, må du vite hvor du skal begynne.

Det mest kjente vaskemiddelet for akne

Del på Pinterest

L’Salisylsyre har lenge eksistert. Det er kjent for sin evne til å exfoliere huden og holde porene rene, som hjelper redusere akne. Du finner den i sera og vaskemidler i konsentrasjoner mellom 0.5 og 2 prosent, så vel som i behandling på stedet for utsalgssteder.

L’Salisylsyre brukes også i høyere konsentrasjoner som et peeling middel for aknebehandling, akne arr, melasma, solskader og flekker på’alder i dermatologi klinikker. Det er så effektivt at det brukes Løsninger for fjerning av vorter og mais, Selv om det fortsatt er trygt å bruke i mørk pigmenteringshud. Fordi det er relatert til aspirin (acetylsalisylsyre), har den også antiinflammatoriske egenskaper.

Populære produkter av salicylsyre:

Det fantastiske anti-aging våpenet

Del på Pinterest

L’glykolsyre er den mest populære alfa-hydroksylatsyren (AHA) som brukes i hudpleie. Kommer fra sukkerrøret og er den minste AHA, så det er den mest effektive å komme inn i huden. L’glykolsyre er et fantastisk anti-aging agent som synes å gjøre alt.

Det er veldig effektivt Exforger hud og redusere tynne linjer, hindre akne, Fading av mørke flekker, økt hudtykkelse og tone og hudkonsistens. Så det er ikke overraskende at du finner det i mange kultprodukter for hudpleie. Det finnes ofte i konsentrasjoner under 10 prosent.

Akkurat som L’Salisylsyre, selv den glykolsyre brukes peeling for behandling av akne og pigmentering, noen ganger i tandem med microdermabrasion eller mikronedling. Imidlertid, L’bruk av glykolsyre Øk følsomheten for solen Selv når det ikke er på huden, så er det også nødvendig å bruke solbeskyttelse for å unngå ekstra skade fra solen.

Populære glykolske syreprodukter:

L’glatt exfoliator for en jevn hud

Del på Pinterest

L’mandelsyre er en annen alfa-hydroksysyre, avledet fra kjærlige mandler. Som l’glykolsyre, er et nyttig eksfolieringsmiddel Forebygging av akne, behandle solskader og ensartet pigmentering.

På grunn av sin større molekylære struktur, trenger den ikke i dyp hud som glykolsyre, så det er mindre irriterende for huden. Av denne grunn anbefales det vanligvis i skinn i stedet for Dell’glykolsyre, Spesielt for etnisk hud som er mer tilbøyelig til rebound pigmentering. Bounce Pigmenteringen oppstår når du lager et bestemt stoff på grunn av overdreven bruk. Dette betyr at stoffet ikke bare er ineffektivt, men betyr ofte at det har motsatt effekt med den ønskede effekten.

Populære produkter basert på mandelsyre:

Den Hellige Graal for å si farvel til kviser

Del på Pinterest

L’Azelainsyre var en av de viktigste behandlingene for å bekjempe moderat akne de siste tre tiårene og finnes i mange kremer bare på resept. Den holder porene rene, dreper bakteriene og reduserer betennelsen. Det er generelt funnet i konsentrasjoner på 15-20% i kremer som er utformet for å bli brukt i ansiktet, morgen og kveld. L’Azelainsyre har generelt svært få bivirkninger, men i noen mennesker med svært sensitiv hud kan det føre til brenning, peeling og rødhet.

I tillegg til å behandle akne, L’azelainsyre er også en Lightening agent for huden Det er nyttig for fading post-akne tegn eller postinflammatorisk hyperpigmentering. Er ofte kombinert med retinoider som et mer mildt alternativ til Idrokinonen.

Populære Azelaic Acid Products:

L’Lightening og Whitening Agent

Del på Pinterest

L’Cogy syre er produsert av bakterier som brukes i risfermentering for skyldproduksjon. Det er en populær ingrediens i asiatiske hudpleieprodukter takket være sin Whitening og anti-aging egenskaper. (Whitening er et begrep som mange asiatiske hudpleie merker bruker til å referere til reduksjonen i # 8217; hyperpigmentering og ikke ujevn hudtone.)

Den ligger i vaskemidler og serum i konsentrasjoner fra’1 til 4 prosent. Dessverre er det veldig irriterende for huden, men det er også veldig effektivt.

Populære Acid Kojico produkter:

Søsteren til vitamin C

L’Ascorbic er den vanligste vannløselige form av vitamin C og brukes i hudpleie for sine anti-aging effekter. Det har også blitt brukt som en fil Erstatning for Dell’hydrokinon I behandlingen av melasma. L’askorbinsyre er veldig mye Ustabil i nærvær av oksygen og vann, Så det er ofte tilgjengelig i mer stabile former under navnet Magnesium Ascorbil Phosfate E Acid Tetra-Isopalmitoil Ascorbic.

Syrer for mindre kjent hudpleie

Her er noen andre hudpleie syrer som kan være på markedet. Disse syrene kan ikke være så populære, så de kan være vanskeligere å finne i vanlige hudpleie linjer og produkter, men det er fortsatt tester som fungerer:

Syrer melkesyre gunstig, sitronsyre, malik og tartarisk AHA som virker som exfoliatorer, også virker for å lette uregelmessig pigmentering og glatt hudkornet. Magesyre er melkesyre er den beste studert etter L’glykolsyre og er kjent for å være mer delikat, mer fuktighetsgivende og mer effektiv I behandlingen av huden som er skadet av solen. Ferulinsyre antioksidant ingrediens mest vanlig i kombinasjon med vitamin C og og sera. Denne kraftige antioksidant trioen er velkjent for sin evne til å gjøre det Beskytt huden Fra de skadelige frie radikaler generert av UV-stråling. Lipinsyre antioksidant ingrediens med Anti-aging fordeler. Dens effekter er ganske beskjedne, så populariteten faller. L’Trikloreddiksyre (TCA) som brukes i skinn og er spesielt nyttig for å flate arene i TCA tverrbasert teknikk. Det er veldig kraftig og bør bare brukes av fagfolk. L’Alguronsyre er et biprodukt av biodieselproduksjon. Det sies å ha anti-aging effekter, men disse må fortsatt støttes av forskning utsatt for lik vurdering.

Linolsyre og oljesyre, assistenter til transportfordeler

Når det gjelder linolsyre og oljesyre i hudpleie, er det hovedsakelig i rike av oljer, hvor de ikke er sanne syrer i seg selv. I oljer reagerte disse fettsyrene å miste sine syregrupper, danner triglyserider. Generelt har oljer som inneholder mer linolsyre en mer tørr konsistens som tilpasser seg til fet hud, mens oljer som inneholder mer oljesyre, føler seg rikere og virker bedre for tørr hud.

L’linolsyre alene ha Pigmentering pigmenteringsegenskaper, Men siden det allerede finnes i oljer, er det nødvendig å bruke et produkt uten linolsyre for å få samme effekt. L’Oljesyre alene er en desintegrering av den nyttige barrieren for å hjelpe stoffene å trenge inn i huden.

Hvilken syre jeg burde bruke?

Velg hvilken syre som skal brukes, er den vanskelige delen. Den enkleste måten å løse det på er å vite hvilket problem du vil behandle.

Ideell for & # 8230; Syre trendy hudsyre, salisylsyre, glykolsyre, melkesyre, mandelsyre moden glykolsyre, melkesyre, askorbinsyre, ferulinsyre fading fading claminsyre, azelainsyre, glykolsyre, melkesyre, linolsyre, ascorbinsyre, ferulinsyre

Tips: Jo større konsentrasjonen, jo mer sannsynlig at 8217; syre irriterer huden. Gjør alltid en testoppdatering og start med en lavere konsentrasjon før du går opp.

Mange syrer tilbyr flere fordeler, og siden de kan komme inn i mange forskjellige formuleringer, kan du bruke mer enn en. Varemerker annonserer ofte syrer i vaskemidler, sera, toner og andre, men styrer listen over ingredienser for å sikre at syren er syren er den aktive ingrediensen & # 8211; oppført i den øvre delen og ikke en sekundær karakter glemt på slutten av # 8217; .

Hva å vite om å blande syrer i hudpleie rutinen

Etter at din nye forsendelse av skjønnhetsprodukter er kommet med innlegg, husk å ikke bruke dem alle på samme tid! Noen syrer kan samhandle med andre.

Ikke bland syrene til ansiktet ditt

  • Ikke bruk salisylsyren samtidig med andre syrer. Ved blanding kan en alvorlig hudirritasjon forekomme.
  • Unngå salicylsyre med produkter som inneholder niacinamid.
  • Ikke bruk glykolsyre eller melkesyre i kombinasjon med askorbinsyre (vitamin C). Dette vil forsvinne fordelen av # 8217; ascorbinsyre selv før den begynner å jobbe.
  • Unngå å bruke AHAS med retinol.

Å jobbe rundt dette problemet, organisere dine syrer mellom L’dagtid og nattbruk. For eksempel bruker han salicylsyre om morgenen og en annen syre om kvelden. Du vil fortsatt få fordelene ved begge hvis du bruker dem i separate applikasjoner.

Michelle forklarer vitenskapen på foten av skjønnhetsprodukter oppe Laboratorie muffin skjønnhet vitenskap. Han har doktorgrad i syntetisk medisinsk kjemi. Du kan følge den for skjønnhetsbaserte forslag Instagram Og Facebook.