Ansiktssmerter: Årsaker, diagnose, behandling og mer

Beskrivelse

Ansikts smerte er smerten du føler i noen del av ansiktet, inkludert munn og øyne. Selv om det normalt skyldes en skade eller hodepine, kan ansikts smerte også være et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand.

De fleste årsakene til ansikts smerte er ufarlig. Men hvis du har ansiktssmerter som synes å ikke ha noen årsak kjent, ring legen din for en evaluering.

Hva er årsakene til ansikts smerte?

Ansikts smerte kan skyldes noe, fra en infeksjon på en «8217. De vanlige årsakene til ansikts smerte inkluderer:

 • A’oral infeksjon
 • A’sår eller et åpent sår
 • en abscess, som en samling av pus under det overfladiske vevet i munnen
 • En kutan abscess, som er en samling av pus under huden
 • hodepine
 • En ansiktsskade
 • tannverk

De mest alvorlige årsakene til ansikts smerte inkluderer:

 • Herpes Zoster eller Fire of Sant’Antonio
 • A’migrene
 • Bihulebetennelse (sinusinfeksjon)
 • en nervøs sykdom
 • Herpes Simplex 1 Virus (HSV-1), som forårsaker labial herpes

Folk beskriver ofte ansikts smerte som trangt, laking eller vondt. Smerte som kommer fra andre kroppsområder, som ører eller hoder, kan utstråle eller spre seg til ansiktet.

Hva er typene ansiktssmerter?

Den nøyaktige typen smerte du hører, vil avhenge av årsaken. En døve smerte og knapp på den ene siden av ansiktet eller rundt munnen er generelt på grunn av problemer med alle sammen i munnen, for eksempel tannpine, hulrom eller abscess. Hvis du føler deg denne typen smerte, ta kontakt med tannlegen din.

Smerten forbundet med bihulebetennelse føles som et smertefullt trykk eller smerte på forsiden av kinnbenet og under øynene. Abscesser og sår vil ofte tette på stedet av pesten. Hodepine og sår kan virke som en lakningssensasjon eller pulserende og vondt.

Fordi det er mange årsaker til ansiktssmerter, snakk med legen din hvis du føler deg en uforklarlig eller uutholdelig smerte.

Når smerten i ansiktet er en nødsituasjon?

Hvis du føler deg i smerte i ansiktet som vises plutselig og utstråler fra brystet eller venstre arm, ring lokale nødtjenester umiddelbart. Dette kan være tegn på et overhengende hjerteinfarkt.

Ansikts smerte er vanligvis ikke en medisinsk nødsituasjon og du kan ofte få vare på en jevnlig programmert lege.

Hvordan ansikts smerte er diagnostisert?

Når du besøker legen din, må du sørge for at du forteller ham:

 • Hvilken del av ansiktet ditt gjør vondt
 • Hvor ofte føler du smerte
 • akkurat fra hvor smerte kommer
 • Hva slags smerte prøver
 • Hvor vanskelig smerte
 • Hva smerten lindrer
 • Eventuelle andre symptomer funnet

Legen din kan bestille en bildebehandlingstest, for eksempel en røntgen eller en magnetisk resonans for å lage en diagnose. Disse bildeknappene er nyttige for å diagnostisere beinproblemer, muskler og vev. Legen din kan også bruke en røntgenstråle for å sjekke brystene dine.

Legen kan ta en blodprøve for å verifisere tilstedeværelsen av visse infeksjoner. Dette er en minimal smerteprosedyre som involverer bloduttaket fra armen.

Hvis symptomene avslører en mulig tilstand i øynene, eller hvis legen er opptatt av at du kan ha hjerteproblemer, vil bestille ytterligere tester.

Smerte alle’øye

Hvis en øyetilstand er årsaken til ansikts smerte, vil legen din lede deg til en oftalmolog som vil gjøre deg til en tonometrisk undersøkelse.

For denne eksamenen vil legen påføre en lammende dråpe på hvert øye. Deretter vil de sette en liten papirstrimmel som inneholder et oransje fargestoff mot øyebollet. Din oftalmolog vil bruke en spaltlampe som lyser øynene dine for å kontrollere hornhinnen og andre deler av «8217; øye for skader.

Denne testen er effektiv i diagnosen av sår og glaukom.

Ansiktssmerter forårsaket av hjertet

Det kan være nødvendig et elektrokardiogram (EKG) for å se om hjertet ditt forårsaker problemer.

For denne testen er små og skadede elektrode-skjermer plassert på bryst, armer og ben. Disse skjermene er koblet til en EKG-maskin, som oppdager hjertets elektriske aktivitet.

Denne testen er nyttig for å diagnostisere et hjerteinfarkt eller en unormal hjerterytme.

Hvilke behandlingsmuligheter forbundet med ansikts smerte er?

Ansiktsberedningen forsvinner generelt en gang en diagnose og startet en behandlingsplan. Legen vil bestemme behandlingsalternativene for ansikts smerte basert på årsaken.

Smerten forårsaket av en infeksjon på 8217, da bihulebetennelsen generelt løser etter bruk av antibiotika eller etter å ha forlatt den infeksjonen helbreder alene.

Ansiktsmerter forårsaket av A’viral infeksjon som L’Herpes Zoster kan være assosiert med A’utslett. I noen tilfeller forsvinner smerte uten behandling innen få dager eller noen få uker. I andre tilfeller kan nervesmerter vare i flere måneder.

Antivirale reseptbelagte legemidler som L’acyklovir (zovirax) og valaciklovir (Valtrex) kan redusere varigheten av varigheten av varigheten av varigheten, men legen kan bruke andre legemidler til å spesifikt adressere noen vedvarende nervesmerter.

Hvis ansikts smerte skyldes en muntlig tilstand, kan tannlegen din behandle den for å foreskrive antibiotika, trekke tannen eller utføre en kanalbehandling.

Smertestillende stoffer (OTC) kan behandle ansikts smerte forårsaket av klyngens hodepine eller migrene.

Men noen ganger ansikt smerte forårsaket av hodepine svarer ikke på benk-top-stoffer. Legen kan foreskrive en sterkere medisinering for å lindre smerte hvis dette er tilfelle.