Ansiktsmaske ved natriumbikarbonat: Ulemper, påståtte fordeler og mer

Del på Pinterest

Healthline og våre partnere kan få en del av inntektene hvis du foretar et kjøp ved hjelp av en lenke på denne siden.

Natriumbikarbonat (natriumbikarbonat) er et pulverisert salt som ofte brukes til å lage mat og bake.

På grunn av sin alkaliske sammensetning og antimikrobielle egenskaper, sverger noen mennesker at natriumbikarbonat er en ingrediens som er i stand til å nøytralisere betennelsen og drepe bakterier på huden.

Ansiktsmasker på DIY natriumbikarbonat har blitt stadig mer populært de siste årene, spesielt for folk som ser etter omsorg for akne- og anti-rødhetsbehandlinger som ikke har skadelige bivirkninger.

Mens det er sant at natriumbikarbonat er en antiinflammatorisk og antimikrobiell, Dette betyr ikke at du bruker det på huden din er en’så fantastisk idé.

Natriumbikarbonat virker som forstyrrer den naturlige balansen i pH i huden. Eliminer pH-balansen kan faktisk verre uttakene, øke tørr hud og la huden være grov og sårbar.

Selv om vi ikke anbefaler å bruke natriumbikarbonatmasker på huden, kan det hende du trenger mer informasjon for å ta en avgjørelse. Fortsett å lese for å finne ut hva som undersøker på denne behandlingen, fortell oss.

Antatte fordeler

Natriumbikarbonatmasker er populære av flere grunner:

 • Exfoliation: For det første gjør konsistensen av natriumbikarbonat det enkelt og lett å forvandle seg til en gritty og spredbar pasta. At pasta kan eksfoliere døde hudceller, noe som gjør det jevnere etter at du vasker det bort. Exforce huden regelmessig kan, i teorien, lette og tone porene. Når porene dine er fri for smuss og gammel hud, er det vanskeligere enn å danne blackheads.
 • Antimikrobiell: Natriumbikarbonat kan arbeide for å nøytralisere noen av bakteriene som utløser uttakene. Anekdotisk, noen sier at anvendelsen av natriumbikarbonat på akne trendy hud fjerner døde celler fra tidligere utgivelser og behandler de nåværende.
 • Antiinflammatorisk: Natriumbikarbonat har også antiinflammatoriske egenskaper. Folk som har hudsykdommer utløst av rosacea, akne og psoriasis, kan prøve en midlertidig lettelse etter anvendelsen av en aktuell maske basert på natriumbikarbonat.

Vær oppmerksom på forsiktighet

Det er ingen søk for å støtte natriumbikarbonatmasker for huden din.

At du tar vare på utsalgsstedene, prøver å oppløse den svarte, eksfoliere eller bare prøver å uniform tonen i huden din, C’det er lite i medisinsk litteratur til støtte for # 8217; ideen om at natriumet bikarbonat er bedre ouch.

Ulemper

Det er sant at natriumbikarbonat kan eksfoliere huden og potensielt drepe bakterier, men L’bruk av natriumbikarbonat kan også forstyrre den naturlige balansen i pH i huden.

Dette betyr at mens huden din kan føle seg glatt og vises klarere og sunn etter bruk av en natriumbikarbonatmaske, kan huden din ha på seg negative effekter.

Natriumbikarbonatmasker kan for mye eksfoliere huden, spesielt hvis du bruker for ofte, med andre ord, kan de irritere det, selv om du ikke umiddelbart legger merke til. Dette kan forårsake irritasjon og en grov hudkorn over tid.

Når pH i huden din har blitt endret, er det enda mer sannsynlig å skje.

Mange mennesker med akne elsker natriumbikarbonatmasker fordi natriumbikarbonat kan drepe bakterier. Men natriumbikarbonatmasker kan drepe både bakterier og # 8217; Akne er de nyttige bakteriene på samme måte, noe som kan føre til flere utbrudd.

Det ble nylig bygget en Liten studio av folk som har prøvd natriumbikarbonat for å behandle psoriasiske lesjoner, konkluderte med at remedien ikke var effektiv. Studien etablerte også at natriumbikarbonat ikke gjorde noe for å forbedre hudhydrering eller redusere rødhet.

Bivirkninger

Her er noen bivirkninger du kan støte på etter at du har brukt natriumbikarbonatmasker. Noen av disse symptomene kan ikke være åpenbare, med mindre du stadig bruker natriumbikarbonatmasker i # 8217; en måned eller mer bue.

 • hud som føles overdreven tørr
 • hud som synes å være av
 • Oblocks av # 8217; akne som krever mer tid til å løse og forekomme oftere

Alternative ingredienser

Den gode nyheten er at det er mange andre gjør-det-selv-masker som ikke har den potensielt harde bivirkningen av natriumbikarbonat.

Faktisk har du sannsynligvis allerede mange av ingrediensene som trengs for å gjøre noen av disse masker i skapet ditt.

For fet hud

Hvis du har fet hud, bør du se etter ingredienser som balanserer oljenivået i huden din. Disse ingrediensene kan inkludere:

 • Olje Dell’Tea Tree
 • Dødehavet gjørme
 • kosmetisk leire
 • aloe vera
 • honning
 • Amamel
 • Jord av fyldigere

For tørr hud

Hvis du har tørr hud, bør du se etter ingredienser som blokkerer fuktighet i kutanbarrieren. Disse ingrediensene kan inkludere:

 • Avokado
 • Banan
 • Mel d’havre
 • Olje d’oliven
 • mandel olje

For akne trenden huden

Hvis du er ute etter masker for å kurere akne, bør du se etter ingredienser som kan drepe bakteriene som forårsaker akne, forsiktig exfoliate huden og tørke ufullkommenhetene i Acne aktivt uten å frata huden på dens naturlige barriere mot fuktigheten.

Du bør alltid være forsiktig når du bruker en maske på en aktiv breakout, siden mange ingredienser kan hindre porene og forverre breakout symptomer. Ingrediensene å vurdere inkluderer:

 • grønn te
 • Rosemary
 • kamille
 • peppermynte
 • gurkemeie

Når skal du ringe en lege

Det er noen hudforhold som ikke kan behandles med en hjemmelaget gjør-det-selv-løsning.

Hvis du finner kutane utbrudd som aldri synes å forsvinne, hvis hudens helse påvirker din mental helse eller selvtillit, eller hvis du mistenker at symptomene dine overskrider sporadisk eller to defekt, fikser du en avtale med en hudlege.

En hudlege vil kunne foreskrive narkotika og gi råd til bestemte produkter for huden din.

Bunnlinjen

Natriumbikarbonat er ikke et utmerket alternativ for eksfoliering og beroligende hudbetennelse. Mens noen mennesker sverger, er det gode grunner til å unngå å prøve det.

Heldigvis er det mange andre ingredienser for hjemmemedisiner som du kan bruke til å oppmuntre til lysere og klar hud.