Ansiktsmaske med grønn te: hva er fordelene og hvordan man lager en?

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Produkt med friske blader litt tilberedt i dampen i Camellia sinensis-anlegget, har grønn te blitt brukt til medisinske formål i enkelte deler av verden i tusenvis av år.

Fordelene med grønn te gå fra’økning i hjernens funksjon til fremme av vekttap. Men grønn te har ingen egenskaper som forbedrer sinnet og kroppen. Du kan også dra nytte av huden, og derfor er det ofte inkludert som en ingrediens i mange typer skjønnhetsprodukter.

Hvor grønn te kan dra nytte av huden din?

Grønn te har et bredt spekter av terapeutiske egenskaper som kan dra nytte av huden din på ulike måter. Noen av de viktigste fordelene inkluderer følgende.

1. Beskytter mot hudkreft

Grønn te inneholder polyfenoler og seks forskjellige typer katekiner, med Epigallocatechina Gallato (EGCG) og L’Epicatechina Gallato (EKG) som har maksimal effekt. Disse forbindelsene har antioksidantegenskaper.

Antioksidanter er molekyler som har evnen til å bekjempe frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er sammensatt som kan skade kroppen din, din helse og huden din hvis deres nivåer blir for høye. De kan forårsake cellulær skade og ha vært knyttet til mange sykdommer, inkludert kreft.

Ifølge en 2010 studio, Den antioksidantiske kraften til’EGCG kan bidra til å reparere DNA-skader forårsaket av ultrafiolett stråler (UV) av solen. Dette kan i sin tur hjelpe deg med å beskytte deg mot ikke-melanom hudkreft.

2. Bekjempe for tidlig aldring

TIL 2003 studie Han har vist at EGCG antioksidant, som er rikelig i grønn te, har evnen til å forynge døende hudceller. Beskytte og reparere celler, kan denne antioksidanten bekjempe tegn på aldring og gjøre huden av sunnere.

Vitaminer med grønn te, spesielt vitamin B-2, kan også holde huden din yngre. Vitamin B-2 har evnen til å opprettholde kollagen nivåer, som kan forbedre huden kompaktitet.

3. Reduserer rødhet og # 8217; irritasjon

Også grønn te har Anti-inflammatoriske egenskaper. Dette skyldes det høye innholdet av te-polyfenoler.

De antiinflammatoriske egenskapene til grønn te kan bidra til å redusere irritasjonen, rødheten og hevelsen i huden. Også l’påføring av grønn te på huden kan berolige små kutt og solbrenthet.

Takket være sine antiinflammatoriske egenskaper, utdanning De fant også at grønn te for aktuell bruk er et effektivt middel for mange dermatologiske forhold. Det kan berolige irritasjonen og kløe forårsaket av psoriasis, dermatitt og rosacea, og kan også være nyttig for behandling av cheloider.

4. Behandler akne l & # 8217

Antioxidant, antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper av grønn te kan gjøre det til en effektiv behandling for akne og fet hud.

Sekund Undersøkelser, Grønne tepolyfenoler, hvis påført på huden, bidrar til å redusere sebumsekresjonen, som kan føre til akne.

Polyfenoler i grønn te har også muligheten til å bekjempe infeksjoner fra Skade bakterielle membraner. Dette betyr at grønn te kan være et nyttig verktøy for å kontrollere bakteriell vekst som kan forårsake akne.

5. Hydrere huden

Grønn te inneholder forskjellige vitaminer, inkludert vitamin E, kjent for sin evne til å mate og fukte huden.

I en studie, Deltakerne brukte en eksperimentell formulering av grønn teekstrakt ALL’underarm i 15 og 30 dager. På slutten av studien fant forskerne at deltakerne hadde større hudfuktighet og en reduksjon i huden.

Hva trenger du å lage en grønn te ansiktsmaske?

Bland en gjør-det-selv-grønn te ansiktsmaske er enkelt. Det er sannsynlig at du allerede har mange av ingrediensene og gjenstandene som trengs i kjøkkenet ditt.

For å starte, trenger du følgende:

 • 1 spiseskje. Grønn te
 • 1 spiseskje. natrium bikarbonat
 • 1 ss. honning
 • Vann (valgfritt)
 • en bolle
 • et mål
 • håndkle

Hvordan lage en ansiktsmaske på grønn te

Når du har alle elementene du trenger, følg disse trinnene:

 • Forbered en kopp grønn te, og la tepose soaking for om en & # 8217;. La te-sacheten kule, så bryte den og skille bladene av grønn te.
 • Sett bladene i en bolle og legg til natriumbikarbonat og honning for å lage en pasta. Hvis blandingen er for tett, legg til noen få dråper D’vann.
 • For å hjelpe masken trer i porene, rengjør ansiktet før søknaden av søknaden.
 • Når ansiktet er rent, gjelder det masken jevnt på ansiktet og masserer forsiktig for å fjerne døde celler og smuss fra porene.
 • La masken på huden i 10-15 minutter, skyll deretter med varmt vann.
 • For å få de beste resultatene, kan du bruke masken fra en til tre ganger i uken.
 • Du kan også bruke andre varianter av masken. For eksempel kan du bruke:

  • 1 spiseskje. av granulert sukker i stedet for natriumbikarbonat
  • 1/2 teskje. av sitronsaft i stedet for honning
  • 1 teskje. Av grønt tepulver i stedet for grønne teblader

  Hva skal du se etter i en grønn temaske kjøpt i butikken?

  Ansiktsmasker på grønn te selges også i helse- og skjønnhetsprodukter, apotek og online.

  Ulike masker kan ha forskjellige typer ingredienser. Når du kjøper en premade grønn te ansiktsmaske, kan du prøve å velge en maske som er:

  • Sikker for alle hudtyper
  • Inneholder 100% grønn te
  • Det er fri for fargestoffer, parfymer og parabener

  Bivirkninger av en grønn temaske

  Folk som bruker grønn te topisk indikerer til lav risiko av bivirkninger. Likevel, hvis du bruker grønn te i ansiktet for første gang, prøv en liten lapp av skinn alle’inne i albuen før du bruker en maske.

  Tegn på følsomhet i huden eller en allergisk reaksjon inkluderer kløe, rødhet, hevelse og brenning.

  Hvis du har sensitiv hud eller har noen følsomheter til grønt teforbruk, snakk med din hudlege før du bruker en grønn temaske.

  Andre fordeler med grønn te

  Du kan også få mange helsemessige fordeler ved å drikke grønn te eller antas grønne te kosttilskudd. Forskning har vist at grønn te kan:

  • Redusere risikoen for noen typer kreft, for eksempel brystkreft, prostata og kolon
  • Øke stoffskiftet, og hjelpe deg å brenne fett raskere
  • Redusere risikoen for hjertesykdom og slag
  • bidra til å redusere risikoen for type 2 diabetes
  • Forbedre minne og hjernefunksjon

  Ta bort

  Med sin antioksidant, antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper, kan en grønn te ansiktsmaske hjelpe huden din på ulike måter.

  Ikke bare kan det beskytte huden fra for tidlig aldring, fra skade forårsaket av UV-stråler, rødhet og # 8217; irritasjon, men har også muligheten til å bekjempe bakterier som kan føre til aknepanner.

  Forbered ansiktsmasken din til grønn te er lett og krever ikke mange ingredienser. Hvis du foretrekker et produkt klart, kan du finne en rekke ansiktsmasker på grønn te på nettet eller på ditt lokale apotek.

  Hvis du ikke er sikker på at et grønt te ansikt er egnet for huden din, snakk med legen din eller dermatologen før du bruker den.