Ansiktskartlegging: Du kan bruke den til å forbedre hudens helse?

Din hud er ditt større og synlige organ. Men det adskiller seg fra mange organer på en enkel måte: Når et problem oppstår, er du sikker på at du vet det.

Dette førte til et bredt spekter av teknikker som er utformet for å holde huden din så klar og sunn som mulig. Faces-kartleggingen er en av disse. Født fra A’gammel kinesisk tro på at en persons hud er en refleksjon av hennes indre helse.

I de senere år har nye ansikter kartleggingsteknikker blitt introdusert. Disse har en tendens til å stole på dermatologi i stedet for på tradisjonell visdom. Men de stoler fortsatt på ideen om at en flekk på ansiktet ditt er en dypere problem med et dypere problem.

Så kartleggingen av ansiktet kan føre til en klar hud? Søket er begrenset.

Les videre for å lære om tre forskjellige typer ansiktskartlegging og hvilken vitenskap sier om deres evne til å forbedre hudens helse.

Kinesisk ansikts kartlegging

Del på Pinterest

Også kjent som Mien Shiang, som oversetter direkte til & # 8220; leser ansiktet & # 8221; kinesisk kartlegging er En 3000 år gammel praksis. Se ansiktet som et kart med hver seksjon som er koblet til forskjellige organer.

Når C’det er en kropps ubalanse, det sies at huden viser det gjennom kviser, rødhet eller tørrhet. Plasseringen av disse flekkene på ansiktet representerer antagelig hitorganet.

Ikke C’er en ekte vitenskapelig base for å kartlegge det kinesiske ansiktet. I stedet er det basert på år med observasjon og overbevisning om at energien, qi strømmer fra og mot organene langs usynlige baner.

En studie publisert i Journal of Acupuncture og Meridian Stodies sier at dette skjulte systemet har En grad av innflytelse På både kardiovaskulære og nervesystemer.

Men noen eksperter tror ikke på oss i det hele tatt, hevder at kviser vises hovedsakelig på ansiktet på grunn av området Høyt antall oljeproduserende kjertler.

Mange trener fortsatt det. Hvis du er interessert i å prøve det, er det en runde av hva tradisjonelle kinesiske medisinske fagfolk (MTC) tror at hvert område i ansiktet representerer.

Panne

Pannen er koblet til fordøyelsessystemet. Forhold som syndromet til’irritabel tarmen kan manifestere seg gjennom skovler eller linjer. Dermed kan det en dårlig makt, mangel på søvn og en økning i stressnivået.

Templer

Templene representerer nyrene og blæren. Infeksjoner eller betennelser i disse områdene kan presentere seg gjennom akne. Selv narkotika som ikke går D’Avtale med kroppen din kan ha en effekt her.

Øyenbrynene

Plassen mellom øyenbrynene tilsvarer leveren. Leveren spiller en avgiftende rolle, derfor kan toksinene som kommer fra negative følelser eller dårlig kraft, være skadelig for dette ansiktsområdet.

øyne

Under øynene er knyttet til kroppsvæsker. Stress eller mangel på vann kan forårsake hevelse, øyeposer eller mørke sirkler.

Nese

Nesen er delt inn i to deler. Venstre side angir venstre side av hjertet og høyre refererer til høyre side.

Ifølge angivelig kommer noen blokkrelatert blokk i form av rødhet eller blackheads, og L’fett eller utsalgssteder kan være et tegn på blodtrykk eller kolesterolproblemer.

Kinn

Kinnene gjelder magen, milten og luftveiene. Røde kinn kan være et tegn på betennelse i magen. Uttakene kan knyttes til allergi eller brystproblemer.

Munn

Munnen symboliserer magen og tykktarmen. Sårene i Quest’området kan være et tegn på magesår eller et rå eller kaldt diett som tvinger magen til å gå overdrive for å varme mat.

Hake

Kjeften og haken tilsvarer hormon- og reproduktivt system. Pimples her kan forholde seg til menstruasjonssyklusen eller ansten av stress.

Hva skjer etterpå

Hvis noen av de ovennevnte problemene er identifisert, er det sannsynlig at en profesjonell av MTC du anbefaler deg å endre aspekter av kostholdet ditt eller livsstilen.

Dette rådet kan gi noen fordeler. Men hvis du ikke er sikker på om du tar det, kontakt lege eller hudlege.

Dermalogical ansikts kartlegging

Del på Pinterest

En mer moderne versjon av den tradisjonelle ansiktsmappingsteknikken ble lansert av merkevaren for hudpleie dermalogical. Kombiner kinesisk diagnose med dermatologisk kunnskap.

Ansiktet er igjen delt inn i områder, og hvert område studeres av en forberedt profesjonell. Kombinasjonen av denne analysen med et spørreskjema på livsstilen gjør det mulig for terapeuten å avgjøre hvorfor du kan få hudproblemer, alt fra rosacea og # 8217; eksem.

Her er det du føler betydde hvert område.

Sone 1 og 3: pannen

Eventuelle problemer her angir et potensielt problem med blæren eller fordøyelsessystemet. Utsalgssteder kan bety et dårlig kosthold og mangel på vann. (Merk at bindingen mellom diett og akne er fortsatt uklart og noen eksperter de forblir lite overbevist.)

Congestion kan også rapportere feil fjerning av sminke eller sjampo eller produkter som hindrer porene. C’er også et navn for denne tilstanden: Kosmetisk akne.

Sone 2: Blant øyenbrynene

Den sentrale delen av pannen er koblet til leveren. Kviser eller fetthener her antyder at kostholdet ditt kan trenge en anmeldelse.

Det er tilrådelig å unngå overflødig alkohol, rik mat og spise sent på kvelden, samt kontrollmatallergi, spesielt A’laktoseintoleranse.

Sone 4 og 10: ørene

Nyreproblemer kan ses her. Vi anbefaler folk med varme ører for å øke vanninntaket og redusere koffein, alkohol eller saltforbruk. Andre irritasjoner kan være relatert til mobiltelefonen eller smykkerallergi.

Sone 5 og 9: kinnene

Koblet til luftveiene, de som røyker eller har allergier, kan legge merke til ødelagte kapillærer, hyperpigmentering eller generell overbelastning. Disse kan også være et resultat av komedogene kosmetiske ingredienser, tannkjøttproblemer eller tann eller mobiltelefoner bakterier.

Bakterier er en av de viktigste bidragsyterne til akne og studier viser at du bør være spesielt oppmerksom på telefonen; din telefonhygiene. Disse enhetene er vert for Et stort antall bakterier, Noen av dem kan forårsake sykdommer.

Sone 6 og 8: Dine øyne

Nyrene er også forbundet med øynene. De mørke sirkler og hevelse kan være et tegn på dehydrering eller et ubalansert kosthold. Men også allergier, dårlig lymfatisk strømning og nyrespenning kan være faktorer som bidrar.

Sone 7: Nesen

Kapillærene som er brutt rundt nesen, kan ha en enkel årsak, som går fra den sterke pressen av kviser alle’miljø eller genetikk. Men hvis nesen i seg selv er mer rød enn vanlig, kan dette være et tegn på hypertensjon fordi den er koblet til hjertet.

Sone 12: Sentrum av haken

En breakout her kan også være relatert til hormonell ubalanse. Den sentrale delen av haken tilsvarer også de tunge tarmene, slik at kostholdsproblemer eller matallergi kan være årsaken til eventuelle problemer.

Sone 12A: overleppen

Plassen over leppen er knyttet til reproduksjonssystemet. Det antas at pigmentering eller overdreven hårvekst her er resultatet av en hormonell ubalanse.

Dette har et vitenskapelig grunnlag. Endring av hormonelle nivåer kan påvirke melaninproduksjonen, iført hyperpigmentering. Og en større produksjon av hormoner som kalles androgen, kan forårsake vekst av overflødig hår, også kjent som irsutisme.

Sone 11 og 13: The Jaw

Dental arbeid kan starte en pause langs sidene av haken. Men det samme gjelder hormoner siden dette området er relatert til eggstokkene. En studie fra 2001 konkluderte med det L’Akne er divampet før menstruasjon I nesten halvparten av alle kvinner med tilstanden.

Pimples her kan også påvirkes av mangelen på fjerning av triks, fra irriterende ingredienser eller som hindrer porene i kosmetikk og konstant kontakt av området.

Sone 14: nakken

Når du føler deg stresset, frigjør adrenalkjertlene en serie hormoner, inkludert adrenalin. Dette kan forårsake rødhet i nakken og brystområdet. Men hudproblemer her kan også være et tegn på irritasjon forårsaket av en duft eller skade på solen.

Hva skjer etterpå

Enten du deltar i en ekte konsultasjon eller bruk L’Dermalogical app, Det endelige resultatet er det samme. Du vil gå med et personlig hudpleie regime sammensatt av dermalogical produkter.

Selvfølgelig er det ikke noe press å kjøpe dem, og du vil kanskje besøke en hudlege for en annen mening.

Ansikt kartlegging av akne

Del på Pinterest

Kartlegging av ansiktet på’akne eliminerer kinesisk tro, med fokus på flere vitenskapelige årsaker til langsiktige utsalgssteder og akne. Selv om det er få undersøkelser å bevise at en bestemt faktor kan forårsake akne i et spesifikt område på 8217, blir teknikken stadig mer populær på grunn av utbredelsen av aktiviteten i & # 8217.

L’akne streiker Opptil 50 millioner amerikanere Hvert år, ifølge American Academy of Dermatology. Faktisk antas det å være det vanligste hudproblemet.

Kartlegging av ansiktet for akne tror at hvis du studerer hvor utbruddene dine vises, kan du finne utløseren. Og når du kjenner utløseren, kan du avslutte kviserne dine.

Denne teknikken, akkurat som de andre, deler ansiktet til områder som tilsvarer et bestemt medisinsk eller livsstilsproblem. Slik skal det fungere.

Panne

Dette er relatert til stress og diett. Rettsmidler for utsalgssteder eller # 8217; Tilbaketrukket akne her inkluderer å spise mer frukt og grønnsaker, garantere tilstrekkelig søvn og drikke rikelig med vann.

Hår hengende

Klassifisert som en separat område, problemene i’hår hengende refererer til en hårakkumulering eller sminkeprodukter som inkluderer ingredienser som hindrer porene.

Utsalgene forårsaket av hårprodukter er kjent som Akne Pomata. For å løse problemet, anbefaler skjønnhetsmenn en dobbel renslighet av huden og søket etter ikke-komedogen kosmetikk.

Øyenbrynene

Blant øyenbrynene er igjen knyttet til dietten. Uttakene kan skyldes overdreven forbruk av alkohol eller fett eller bearbeidet mat.

Kinn

Kinnene dine kan påvirkes av eksterne påvirkninger som Luftforurensning og bakterier fra putevar og mobiltelefoner. Å kjempe, rengjør huden forsiktig og vaske putevarene regelmessig.

Det antas at kostholdet også har en innvirkning her. En 2012 studie bekreftet en tilkobling mellom hyppig inntak av sukker og risiko for akne. Og også en nylig gjennomgang av mange studier Fant en lignende lenke mellom meieriprodukter og akne, selv om ytterligere forskning er nødvendig.

Hake

Haken og kjeften, som kanskje du vil ha forstått, jeg er et spekulært bilde av din hormonelle balanse. Under menstruasjon og graviditet kan overskytende hormoner føre til utsalgssteder.

Kjeven akne kan også være et tegn på syndromet til den polycystiske eggstokken, en tilstand hvor kvinner produserer større mengder hormoner & # 8220; maskulin & # 8221;.

Hva skjer etterpå

Som med de forrige ansikts kartleggingsteknikkene, vil din skjønnhetspleie tilby personlig rådgivning fra kosttilskudd til livsstil tilpasninger. Produkter for hudpleie kan også anbefales.

Fordeler med en hudlege

Selv om noen skjønnhetsprogrammer vil bli opplært i teknikker som ansiktskartlegging, er en dermatolog ofte den beste personen å besøke for ethvert hudproblem.

Disse legene behandler enhver hudtilstand. Ikke bare vil de kunne identifisere årsaken til noe problem, men også å gi deg råd om den mest effektive behandlingen for din type hud og livsstil. Kan hjelpe deg med å finne en hudpleie rutine som fungerer.

Finn en sertifisert person fra # 8217; American Board of Dermatologi, fra # 8217; Amerikansk osteopatisk styret av dermatologi eller fra Royal College of Physicians and Surgeons of Canada.

L & # 8217;

Noen elementer av ansikter kartlegging kan være nyttig for å lagre dem i minnesbanker, men andre leveres med liten eller ingen test.

Konklusjon: Ikke se på teknikken som et svar på alle dine hudproblemer. I stedet, kontakt en hudlege for best mulig råd.