Ansiktsblindhet (propagnosia): tester, symptomer og årsaker

COS’er ansiktsblindhet?

Ansiktsblindhet, eller proopagnosia, er en hjernesykdom. Det er preget av manglende evne til å gjenkjenne eller skille mellom ansikter.

Personer med ansiktsblindhet kan ha problemer med å merke forskjellene i ansiktene til fremmede. Andre kan også ha problemer med å anerkjenne familiefasen. Hans Det anslås at det påvirker ca 2% av den generelle befolkningen.

Hva er symptomene på ansiktsblindhet?

Det vanligste symptomet på ansiktsblindhet er manglende evne til å gjenkjenne eller diskriminere blant ansiktene. Dette kan gjøre opprettelsen av relasjoner vanskeligere, både i en personlig og profesjonell sammenheng. Det kan være ekstremt vanskelig for folk med ansiktsblindhet for å identifisere en person som vises i et annet miljø eller en sammenheng enn hva de er vant til.

Personer med mindre Prosopagnosia kan bare ha problemer med å differensiere eller identifisere ansikter av fremmede eller folk som ikke vet godt. De med moderat til alvorlig ansiktsblindhet kan ha problemer med å gjenkjenne ansiktene til folk som ser regelmessig, inkludert familiemedlemmer og venner. I svært alvorlige ansikter kan folk med ansiktsblindhet ikke gjenkjenne sine ansikter. Dette kan forårsake sosial angst eller depresjon.

Hvis du har Prosopagnosia, vil du ikke glemme noe ansikt nå og da; Det vil være et konstant og appellant problem som ikke går bort.

Hvis barnet ditt lider av ansiktsblindhet, kan det:

 • Vent på at du hilser deg før de kommer til å ta dem på skolen eller en hendelse
 • nærmer seg fremmede tenker på å være deg, eller noen de kjenner, når de skal gå til en bestemt person
 • Ikke gjenkjenne familiefolk, som naboer, nære slektninger eller familie venner, spesielt når de ser dem ut av konteksten
 • Bli klebrig eller retrett til offentlige steder
 • har problemer med å følge teksturer av tegn i filmer eller TV-programmer
 • Har problemer med å få venner
 • de ser bortgjemt på skolen, men trygg på hjemme

Mange av disse symptomene kan tilskrives andre ting, inkludert skamhet. Snakk med sønns barnelege hvis du er bekymret.

Hva er årsakene til ansiktsblindhet?

Det antas at Prosopagnosia er forårsaket av Anomalier, nedskrivning eller skade på en hjernefold kalt høyre fusiformur. Quest’hjerneområdet spiller en viktig rolle i å koordinere nevrale systemer som påvirker minne og oppfatning av ansiktet.

Propagnosia kan skyldes hjerneslag, hjerneskader eller noen neurodegenerative sykdommer.

I noen tilfeller er folk født med ansiktsblindhet som en medfødt sykdom. I disse tilfellene synes det å være en genetisk binding, siden den går i familier.

Ansiktsblindhet er ikke alltid et standard symptom på autisme, men synes å være mer vanlig hos mennesker med autisme enn i den generelle befolkningen. Det er teoretisere at ansiktsblindhet kan være en del av det som noen ganger endrer den sosiale utviklingen av mennesker med autisme.

Det er viktig å merke seg at ansikt blindhet ikke skyldes synsproblemer, læringsproblemer eller tap. Det er et spesifikt problem med anerkjennelsen av ansikter med hensyn til et minneproblem for ikke å huske personen.

Hvordan ansiktetes blindhet er diagnostisert?

Hvis du har problemer med å gjenkjenne ansiktene, vil din grunnleggende lege lede deg til en nevrolog.

Neurologen kan få deg til å vurdere å evaluere din evne til å gjenkjenne ansiktetes egenskaper. Evalueringen kan evaluere din evne til å:

 • Gjenkjenne ansikter som du aldri har sett eller vender mot familien din
 • Merk forskjeller eller likheter av ansiktsegenskaper i gruppene av ansikter som vises
 • Oppdag emosjonelle signaler fra en serie ansikter
 • Evaluere informasjon som alder eller sex fra en serie ansikter

Benton Facial Recognition Test (BFRT) og Warrington Recognition Memory of Faces (RMF) er to tester som leger kan bruke til å evaluere den potensielle blindheten i ansiktet. Resultatene du får på disse testene, kan imidlertid ikke være helt pålitelige i den endelige diagnosen av ansiktsblindhet. En studie har funnet at uregelmessige score ikke var faktisk sammenhengende med ansiktblindhet. En lege er mye mer dyrebar.

Det er også mange tester som hevder å kunne diagnostisere online blindhet på nettet. Mange av disse er ikke nøyaktige eller gyldige, og du bør bedre konsultere legen din hvis du er bekymret.

Hvordan ansiktetes blindhet blir behandlet?

Det er ingen kur for ansikt blindhet. Behandling fokuserer på og hjelper folk som lider av denne tilstanden for å finne håndteringsmekanismer for bedre å identifisere personer.

Du kan for eksempel lære å konsentrere seg om andre visuelle eller verbale ledetråder for å identifisere en person. Dette kan inkludere notat av deres krøllete blonde hår, deres kortere høyde enn gjennomsnittet eller deres stemme. Du kan også legge merke til bestemte måter å gjøre, som den hastigheten de går med.

Mange forskere jobber for å forstå de spesifikke årsakene til tilstanden og leter etter en behandling.

Står overfor ansiktets blindhet

Ansiktsblindhet kan påvirke noens evne til å etablere personlige og faglige relasjoner. Dette kan føre til sosial angst eller depresjon. Lære å identifisere folk på måter som ikke stole på evnen til å gjenkjenne ansiktet deres definitivt kan hjelpe.

Hvis du føler deg sosial angst eller depresjon på grunn av ansiktsblindhet, se en terapeut. De kan hjelpe deg med å utvikle andre teknikker for:

 • Koble bedre med folk
 • Bygge sterkere mellommenneskelige relasjoner
 • Behandle symptomene på # 8217; sosial angst eller depresjon

De Nasjonalt institutt for nevrologiske lidelser og strupe Og University of Bournemouth De leter etter proopagnosia. De har også ressurser og informasjon tilgjengelig for personer som lider av denne tilstanden.