Anovulatorisk syklus: Symptomer og behandling

Beskrivelse

Når du prøver å bli gravid, er det normalt å begynne å betale mer oppmerksomhet til syklusen din. Tross alt, for å bli gravid, må du først eggløsning.

Det er vanlig å anta at perioden er et tegn på at du vanligvis eggløsning. Men overraskende er det ikke alltid slik.

I et optimalt scenario vil det reproduktive systemet til en kvinne ovule hver måned. Men det kan være situasjoner som forårsaker anovulasjon eller mangel på eggløsning i en menstruasjonssyklus. Når dette skjer, kan du fortsatt anta at blødningen du har opplevd, var din månedlige menstruasjonssyklus. Men hvis du hadde en anovulatorisk syklus, er det teknisk ikke en periode.

Hvis du prøver å bli gravid, er det viktig å forstå årsakene til en anovulatorisk syklus og muligheter for diagnose og behandling.

Cos’er en anovulatorisk syklus?

Som navnet antyder, oppstår en anovulatorisk syklus når en kvinne hopper eggløsningen. Under eggløsning, L’Ovaia frigjør et egg eller oocyt.

Det er ikke sjeldent at en kvinne i hennes første år med unnfangelse av og til opplever en anobeularisk syklus. Faktisk kan du ha opplevd en og ikke engang lagt merke til. Dette skyldes at når en kvinne opplever anovulasjonen, kan det fortsatt synes å ha menstruasjon normalt.

I en normal syklus stimuleres produksjonen av progesteron av frigjøring av et egg. Dette er dette hormonet som hjelper en kvinnes kropp til å opprettholde regelmessige perioder. Men under en anobeularisk syklus kan et utilstrekkelig nivå av progesteron føre til sterke blødninger. En kvinne kan bytte denne blødningen for en sanntid.

Denne typen blødning kan også skyldes en akkumulering i livmorbelegget, kjent som endometrium, som ikke lenger kan opprettholde seg selv. Det kan også skyldes en dråpe i østrogen.

Fordi kvinner opplever en anovulatorisk syklus?

En menstruasjonssyklus uten eggløsning er mer vanlig i to forskjellige aldersgrupper:

For kvinner i begge grupper D’alder, mange endringer finner sted i sine kropper. Plutselige endringer i hormonelle nivåer kan utløse anovulatoriske sykluser. Andre årsaker inkluderer:

Hvis du har en syklus hver 24-35 dager, vil du sannsynligvis være ovulanter normalt.

I USA, Fra 10 til 18 prosent av parene har problemer med å få eller bli gravid. L’Kronisk anovulasjon er et vanlig mønster av infertilitet.

Hvordan diagnostisert L’anovulasjon?

Diagnosen av en anovulatorisk syklus kan være enkel når en kvinne ikke har syklus, eller perioder som kommer på en veldig uregelmessig måte. Men det er ikke så for alle kvinner.

For å diagnostisere en anovulatorisk syklus, kan legen sjekke:

Legen kan også kjøre en Ultralyd for å undersøke nærmere opp livmoren og eggstokkene.

Anovulasjonsbehandling

Resultatene av disse testene vil hjelpe legen din til å gi deg best behandling med deg best.

Hvis disse syklusene er knyttet til A’ekstern innflytelse som strømforsyningen eller livsstilen, vil effektive behandlinger inneholde justering av spisevaner og moderering av fysiske aktiviteter. Gjør også endringer i vekten (økning eller gå ned i vekt som angitt av legen) kan være tilstrekkelig til å starte ovulsjonen på nytt.

Noen ganger er indre ubalanser grunnen til at en kvinne opplever anovulatoriske sykluser. I dette tilfellet kan legen foreskrive fruktbarhetsmedisiner.

Disse stoffene er utformet for å bekjempe årsaken til en kvinnes infertilitet. Det er narkotika designet for å modne follikler, øke østrogenet og hjelpe eggstokkene til å frigjøre et egg.

Kirurgi er et alternativ i tilfelle en alvorlig komplikasjon oppdages, som en svulst.

Kommende trinn

Hvis du finner en konstant, identifisert av svært uregelmessige og uregelmessige sykluser som varierer betydelig i lengden fra en til en ALL’annen lege kan anbefale å bringe små endringer i livsstilen.

Bedre kraft, trening og stressavlastning kan være svært kraftig. Prøv å følge disse endringene i minst noen få måneder, så begynn å være oppmerksom på at din månedlige syklus blir mer konsistent.

Hvis disse endringene ikke ser ut til å gjøre en forskjell, eller bare du ikke er sikker, snakk med legen din. Bekreft diagnosen av anovulasjon betyr at du kan finne en løsning.

Spørsmål:

Du bør kontakte legen din dersom du prøver å bli gravid og du lever uregelmessige perioder?

Anonym tålmodig

TIL:

Hvis du har en historie om uregelmessige perioder, og du tenker på å bli gravid, kan det være lurt å informere legen din i tilfelle problemer med å bli gravid. Noen ganger kan uregelmessige perioder være et tegn på at du kan være i større risiko for infertilitet. Ellers, hvis du er mer enn 35 år gammel og har forsøkt å bli gravid i seks måneder, eller mindre enn 35, og du prøvde å bli gravid i 12 måneder, bør du kontakte legen din hvis du ikke er gravid ennå. Hvis du har spørsmål eller bekymringer, kan du også gjerne kontakte legen din.

Katie Mena, MDSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.