Anosognosia: Definisjon, årsaker, symptomer, behandling og andre

Beskrivelse

Folk føler seg ikke alltid rolig i # 8217; innrømme seg selv eller til andre å ha en tilstand som den nettopp har blitt diagnostisert. Dette er ikke uvanlig, og de fleste aksepterer til slutt diagnosen.

Men noen ganger er avslaget langvarig, og det er ikke bare fornekt å indusere en person til å nekte fakta. Det er en tilstand som heter Anosognosia. Dette betyr vaguelt & # 8220; mangel på bevissthet eller intuisjon & # 8221; gresk.

L’Anosognosia er mangel på evne til å oppleve virkeligheten av deres tilstand. Er manglende evne til en person å akseptere for å ha en tilstand som tilsvarer hans symptomer eller en formell diagnose.

Dette skjer til tross for det betydelige beviset på en diagnose og til tross for den andre og til og med den tredje medisinske oppfatningen som bekrefter gyldigheten av en diagnose.

L’Anosognosia er resultatet av endringer i hjernen. Det er ikke bare stædighet eller total fornektelse, som er en forsvarsmekanisme som noen bruker når de får en vanskelig diagnose å håndtere. Faktisk, # 8217; anosognosia er sentralt i forhold som schizofreni eller bipolar lidelse.

La oss ta en nærmere titt på hva som forårsaker dette symptomet, hvordan du gjenkjenner det og hva du kan gjøre og dine kjære til å møte det.

Våre initiativer

Din oppfatning av deg selv endres gjennom livet ditt. Du giftet deg bare? Du kan føle deg forsikret nå at du endelig har giftet deg med noen du elsker. Nytt arr på ansiktet ditt? Hjernen din må ta hensyn til at du husker at det er der når du ser på deg i speilet.

Din front lobe er sterkt involvert i denne konstante prosessen med remodeling ditt selvbilde. Og noen psykiske helsemessige forhold kan forårsake endringer i denne delen av hjernen. Dette fører til at remodellingen av det fremre lobe-stoffet over tid.

Til slutt kan du miste muligheten til å skaffe seg ny informasjon og forny din oppfatning av deg selv eller din generelle helse.

Og siden hjernen din ikke klarer å forstå den nyeste informasjonen som følge av tilstanden din, kan du eller dine kjære, forvirre deg eller frustrere deg selv fordi det virker som om du ikke føler deg din tilstand seriøst.

Symptomer

Det mest åpenbare symptomet på anosognosi er mangel på forståelse, bevissthet eller aksept av en medisinsk tilstand. Dette er mulig selv om det er mange tester som du gjør det.

Her er noen måter å forstå forskjellen mellom anosognosia og fornektelse eller andre svar på sykdommen:

 • Ikke alle med denne tilstanden viser ham på samme måte. Noen kan innrømme når det gjelder å tenke at det ikke er noe galt med dem. Andre kan unngå å snakke om tilstanden fordi de tror ingen tror på dem. Og andre kan fortsatt være forvirret eller frustrert når folk motsiger seg det de tror er sant.
 • L’Anosognosia er ikke statisk. Noen kan være oppmerksomme på din tilstand og behandle den med medisiner eller medisinske undersøkelser. De kan derfor plutselig bli bevisstløse og miste en avtale eller glemme å ta medisiner kort tid etter at de ikke lenger kan oppleve tilstanden deres. Noen kan til og med gjenkjenne noen symptomer, men ikke andre. For eksempel kan noen med hemiplegi ikke innse at den ene siden av kroppen er svak eller lammet. Men de kan fortsatt være oppmerksomme på symptomer som vanskeligheter med å snakke (Aphasia) eller tap av syn (Emianopsia).
 • Det lønner seg nært oppmerksomhet til atferd før og etter en diagnose av mental helse. Nivået av kunnskap om noen kan variere over tid. Dette kan få deg til å tro at de bare prøver å ignorere tilstanden for å beskytte sine følelser. Men det er viktig å fokusere på forskjellen mellom personligheten til en person og symptomene på anosognosia. De viste disse atferdene før diagnosen? De er uvanlig unremovable i å nekte deres tilstand?

Diagnose

Legen din kan råde deg til å konsultere en psykiater eller en annen psykisk spesialist hvis eller til en elsket har blitt diagnostisert med en tilstand som kan være knyttet til # 8217; anosognosia. En spesialist kan overvåke din generelle psykiske helse og alle symptomene som oppstår.

En spesialist kan også gjenkjenne anosognosia i den første fasen. Selv små endringer i atferd kan oppdages av en spesialist.

En felles vurderingsteknikk er metoden & # 8220; Leap & # 8221;, som utføres av:

 • Lytt til personen
 • Empati med personen
 • D’enighet med personen
 • Samarbeide med personen

Denne metoden bidrar til å åpne en dialog mellom en lege og personen med anosognosia. Dette gjør at personen kan utvikle en bevissthet om de objektive fakta i hans situasjon og å forstå at folket rundt dem er støttende og forståelse.

Et annet vanlig brukt diagnostisk verktøy er Trapp for å evaluere den psykiske lidelsen (sum-d) uvitende. Denne testen plasserer ideen om & # 8220; Insight & # 8221; På et spektrum som inkluderer:

 • Bevissthet. Personen gjenkjenner å ha en tilstand? De merker symptomene på deres tilstand? De vet at det kan være sosiale konsekvenser av deres tilstand?
 • Forståelse. Personen innser å trenge omsorg?
 • Attribusjon. De tror at deres symptomer kommer fra en tilstand av mental helse?

Resultatene av en persons sum-d-test kan være i stand til å indikere om en person har anxognosia.

Forhold til andre forhold

De vanligste forholdene som er forbundet med anxognosia, inkluderer:

 • schizofreni
 • Demens (inkludert L’Alzheimer)
 • bipolar lidelse
 • Stor depressiv lidelse
 • hemiplegi

L’Anosognosia er utbredt i schizofreni. Rundt 57-98 prosent av folk med schizofreni har noen form for anosognosia.

L’Anosognosia er også spesielt tydelig i # 8217; Hemiplegia. Noen med denne tilstanden kan ikke innse at de har en delvis eller total lammelse på den ene siden av kroppen. Dette er sant selv når de kan observere at deres lemmer ikke beveger seg riktig.

Behandling

Leter etter en behandling av en konsulent eller en psykiater umiddelbart etter diagnosen av en psykisk helsetilstand, kan være enorm hjelp for de som lider av anosognosia. Denne tilstanden kan være frustrerende for noen som kunne ha stress fra forhold til sine venner, familie eller til og med kolleger eller helsekomplikasjoner fordi de ikke er klar over deres tilstand.

Behandling for anosognosia kan variere avhengig av årsaken. Vanlige behandlinger inkluderer følgende:

Antipsykotisk terapi

Legen kan anbefale narkotika kjent som antipsykotika for å behandle symptomer på forhold som schizofreni eller bipolar lidelse. Noen eksempler på antipsykotika som kan brukes, inkluderer:

 • klorpromazin (torazin)
 • Loxapina (Loxitane)
 • Clozapin (Clozaril)
 • Aripiprazol (abilify)

Antipsykotika virker vanligvis ikke på samme måte for hver person, så narkotika vil bli foreskrevet basert på symptomer, generell helse- og stoffrespons. Du kan også trenge forskjellige typer antipsykotika for livet fordi dine kognitive ferdigheter endres eller kroppen din reagerer på stoffet annerledes over tid.

Motivasjonsbehandling (Met)

Møtte bruker teknikker for å motivere noen til å endre ditt eget bilde for å akseptere å ha en tilstand eller oppmuntre dem til å få behandling for deres tilstand.

Met består ofte i # 8217; hjelpe noen å se på symptomene sine, måladresser og relasjoner. Dette fører ofte til bevisstheten om at fakta indikerer eksistensen av en tilstand.

Støtte for noen med anosognosia

Her er noen tips for å hjelpe deg og dine kjære, takle # 8217; Anosognosia:

 • Ikke døm. Husk at dette er en medisinsk tilstand, ikke obstinert eller selvdestruktivt trender.
 • SII. Noen dager kan være bedre enn andre. Selv om noen helt mister oppfatningen av ens tilstand, gjør det ikke med vilje. De trenger din støtte for å sikre at de får omsorg og er i samsvar med avtaler og narkotika.
 • Ta notat. Hold en detaljert dagbok av hva personen sier, og kan hjelpe deg med å samle bevis på tilstanden. Dette kan ikke bare hjelpe noen å innse at jeg har anxognosia, men gir også legen til grunn for en behandlingsplan.

Prospekter

Utsiktene for vilkårene som er forbundet med ALL’Anosognosia, som schizofreni, kan være nyttig i de tidlige behandlingsstadiene, men det er ikke alltid tilfelle, og det er ingen kur for denne tilstanden.

Behavioral Therapy Som Met-teknikken kan betydelig øke livskvaliteten ved å hjelpe folk med anxognosia for å se på symptomene sine fra et objektivt synspunkt. Dette kan føre til endringer i oppfatning og oppførsel og sikre at de følger behandlingsplanen for deres underliggende tilstand.