Anoskopi: Oversikt, forberedelse og resultater

Så’er en’anoskopi?

A’Anoskopi er en enkel medisinsk prosedyre som kan hjelpe legen din til å identifisere en anomali i mage-tarmkanalen, bemerkelsesverdig i # 8217; anus og endetarm.

Å kjøre en’Anoskopi, vil legen sette inn en enhet som kalles anologium i # 8217; anus. Dette omfanget er vanligvis laget av plast (disponibel) eller rustfritt stål (steriliserbar). Et anologium gjør det mulig for legen å undersøke i detalj av stoffet ALL’interiør i de anal-rektale områdene.

A’Anoskopi kan identifisere forskjellige forhold og sykdommer som kan slå bunnen av tarmen. Disse inkluderer kreft, tårer i stoffet som kalles analfissurer, hemorroider (hovne årer rundt og / eller rektal) og rektal polypper.

Hvordan forberede seg på A’Anoskopi

Hvis du skal gjøre en anoskopi, må du tømme blæren og # 8217; tarmene før prosedyren. Tom blære og # 8217; tarmene vil få deg til å føle deg mer komfortabel under prosedyren. Legen din kan foreskrive en avføringsmiddel eller enema for å hjelpe deg med å tømme tarmene helt før du utfører # 8217; Anoskopi.

Hva involverer en’Anoskopi

L’Anoskop er et stivt kabelrør. Det er langt fra 3 til 5 tommer og ca 2 inches bred. L’Anoskop er utstyrt med et lys og lar legen undersøke i detalj L’anus og endetarmen.

Før # 8217; Anoskopet er satt inn i # 8217; anus, vil du bli bedt om å fjerne intime klær. Legen kan be deg om å plassere deg i en føtal posisjon på et bord eller folding fremover på bordet.

Legen vil da sette inn et anoskop, smurt med KY gelé (eller et lignende produkt), i den nedre mage-tarmkanalen gjennom # 8217; anus. Under innføring av anoskopet kan legen be deg om å intensivere de indre musklene og slappe av som du ville gjøre når du har en intestinal bevegelse. Dette muliggjør posisjonering av # 8217; Anoskop.

Når en gang utføres eksamen, plukker legen forsiktig opp istandskopet og kan bestemme seg for å utføre andre prosedyrer i forbindelse med anoskopien;.

Disse kan inkludere:

  • Digital rektal undersøkelse (DRE): DRE inkluderer posisjonering av en utlånt og smurt finger i endetarmen gjennom # 8217;. Dette er gjort for å oppdage uregelmessigheter alle’# 8217; rektalareal.
  • Biopsi: Avhengig av resultatene av de andre testene, kan legen også trekke en liten prøve av stoffet.

Hva er risikoen for A’Anoskopi?

A’Anoskopi er vanligvis en smertefri prosedyre, men du kan føle press eller behovet for å ha en intestinal bevegelse. Hvis du har hemorroider, kan det være en liten mengde blødning.

Det er viktig å slappe av og fortelle legen din hvordan du føler. Hvis en biopsi utføres, kan du føle en liten klemme.

Hva kan finne en’anoskopi?

Dette er en poliklinisk prosedyre, som betyr at en gang er ferdig, kan du fortsette dagen din. Vanligvis kan legen din gi deg en’ide om resultater når du har fullført eksamenen.

A’Anoskopi kan identifisere en rekke problemer, inkludert:

Abscess

En abscess er et depositum på pus som kan forårsake hevelse og andre problemer i det omkringliggende stoffet. En abscess kan skyldes å blokkere en kjertel, fra # 8217; infeksjon av en tåre i stoffet som heter Anal Fissures, fra A’seksuell overføring infeksjon eller en intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Intestinale inflammatoriske sykdommer inkluderer ulcerøs kolitt og Crohns sykdom, preget av betennelse i mage-tarmkanalen.

Anal fissures

Anal Fissures er tårer i stoffet i ANUS som kan oppstå på grunn av forstoppelse, med harde og store tarmbevegelser, lange perioder med diaré eller reduksjon i blodstrømmen. Anal Fissures kan vises selv etter fødsel eller folk med Crohns sykdom. De kan bli funnet hos mennesker i alle aldre og er vanlige i nyfødte.

Hemorroider

Hemorroider er hovne årer rundt # 8217; anus og endetarm. Åriner svulmer når jeg er under ekstra trykk. Hemorroider er vanlige hos gravide kvinner og kan også forekomme på grunn av en infeksjon eller spenninger i intestinal. Puffy vener i # 8217; anus og # 8217; rektalområdet kan være smertefullt og forårsake blødning.

Polyps

Polypene er vekst som stikker ut av belegget av endetarmen eller tykktarmen. De er vanligvis godartede, men noen kan være kreftfremkallende. Vanlige screeninger kan være svært effektive i # 8217; hindre at polypene blir et alvorlig problem.

Kreft

Kreft kan vises i den nedre fordøyelsestreket, inkludert anus og endetarmen, men tumorene i Quest’området er sjeldne (mye mer vanlige høyere i fordøyelseskanalen og i kolon).

Hva skal jeg gjøre neste

Resultatene av din anoskopi vil bestemme de neste trinnene. Testen kan hjelpe legen å bestemme riktig behandling for din tilstand eller behov for ytterligere tester.