Anoreksi nervosa: symptomer, årsaker og behandlinger

Hva en COS’er den nervøse anoreksi?

Mange mennesker er bekymret for å bli for mye. Men i noen mennesker blir bekymringen obsessiv, noe som forårsaker en tilstand som heter anoreksi nervosa. Anorexia nervosa er en matforstyrrelse som kan forårsake alvorlig vekttap. En person med anoreksi er bekymret for kaloriinntaket og vekten.

Folk med anoreksi nervosa følger et svært lavt kalori diett og har en’overdreven frykt for å øke vekten. De føler seg ofte bedre med seg selv når de går ned i vekt. De kan også trene overdrevet. Anoreksien er mer vanlig diagnostisert hos ungdoms kvinner, men har blitt diagnostisert hos eldre og yngre kvinner og menn.

Gjenkjenne symptomene på # 8217; anoreksi nervosa

De med anoreksi nervosa går ned i vekt og opprettholder sin vekt ekstremt lav på forskjellige måter. Mens noen krever alvorlige restriksjoner på kaloriinntaket, trener andre overdrevet. Noen bruker en grense- og eliminasjonsmetode som ligner på det som brukes av de med bulimi. Andre bruker avføringsmidler, oppkast eller diuretika for å kvitte seg med kalorier. Hvis du lider av anoreksi nervosa, kan symptomene dine inkludere:

Du kan også legge merke til atferd som:

  • Overdreven trening
  • Skyv maten rundt tallerkenen i stedet for å spise den eller kutte maten i små stykker
  • irritabilitet
  • Tilbaketrekking fra sosiale aktiviteter
  • deprimert humør
  • Sult denial
  • Bruken av diuretic, avføringsmidler eller slankingspiller

Hva forårsaker nervøs anoreksi på grunn av?

Den eksakte årsaken til Nervosa anoreksi er ikke kjent. Folk som utvikler anoreksi kan ha et negativt kroppsbilde. De kan fokusere på # 8217; å være & # 8220; perfekt & # 8221;. De kan være på utkikk etter måter å sjekke livet på. Det antas at andre faktorer som biologi, miljø og psykologi har en rolle.

Biologi

Genetikk og hormoner kan ha en effekt på utviklingen av nervosa anoreksi. Noen tester foreslår en sammenheng mellom anoreksi og serotonin, en kjemikalie produsert i hjernen.

Miljø

Selv presset som utøves av selskapet som synes Lean, kan bidra til utviklingen av Nervosa Anoreksi. Bildene av den urealistiske kroppen fra media som blader og fjernsyn kan i stor grad påvirke unge mennesker og slå på ønsket om å være tynn.

Psykologi

Noen med Obsessiv-kompulsiv lidelse (OCD) Det kan være mer forberedt på å opprettholde det strenge dietten og operasjonsregimet som ofte opprettholder de som lider av nervøs anoreksi. Dette skyldes at folk med doc er utsatt for besettelser og tvang.

Hvordan diagnostiseres l’anoreksi nervosa?

Din primærhelsetilsyn vil utføre en fysisk undersøkelse for å kontrollere blodtrykk og hjertefrekvens. De vil også gjøre en psykologisk eksamen eller vil lede deg til en mental helse profesjonell som vil be om informasjon om dine spisevaner og dine følelser. De vil søke alle kriteriene som viser:

  • Du begrenser matinntaket
  • Du er redd for å bli fett
  • Du har problemer med kroppsbildet

Din primære omsorgsleverandør kan også bestille noen laboratorietester. Blodprøver kan bli bedt om å kontrollere nivåene av elektrolytter og lever og nyrefunksjon. Videre kan din grunnleggende lege kontrollere bein tetthet og se etter hjertets uregelmessigheter.

Din primære omsorgs lege kan også bestille andre laboratorietester for å utelukke andre mulige årsaker til vekttap, for eksempel cøliaki Og Intestinal inflammatorisk sykdom.

Hvilken behandling er tilgjengelig for nervosa anoreksi;?

En av de største hindringene i behandlingen av Nervosa Anoreksi er å innse at du trenger hjelp. Mange berørt av anorexia nervosa tror ikke at de har et problem. Dette kan gjøre behandling vanskelig.

L’Hovedformålet med behandlingen er å bringe kroppen tilbake til en normal vekt og etablere normale spisevaner. En dietiker vil hjelpe deg med å lære å spise riktig. Det kan også anbefales at familien din deltar i terapi med deg. For mange mennesker, l’anoreksi nervosa er en utfordring som varer alt liv.

Terapi

Du og din familie må du jobbe hardt for å overvinne Nervosa Anoreksi. Individuelle, familie- og gruppeterapier er ofte en integrert del av behandlingen.

Individuell terapi

En form for terapi som kalles kognitiv atferdsbehandling, brukes ofte til å behandle den nervøse anoreksi. CBT hjelper deg med å endre usunn tanker og oppførsel. Hans mål er å hjelpe deg med å lære å takle sterke følelser og bygge en sunn selvtillit.

Familie terapi

Familie terapi innebærer familiemedlemmer å holde deg i tråd med din livsstil og sunn mat. Familie terapi bidrar også til å løse konflikter alle & # 8217;. Kan hjelpe deg med å skape støtte til familiemedlem som lærer å takle nervosa anoreksi.

Gruppeterapi

Gruppeterapi gjør at folk med nervøs anoreksi kan samhandle med andre som har samme forstyrrelser. Men noen ganger kan det føre til konkurransen om å være den tynneste. For å unngå dette er det viktig å delta på en gruppeterapi drevet av en kvalifisert medisinsk profesjonell.

Dressing

Selv om ingen stoff har vært tilgjengelig som har vist seg å behandle nervøs anoreksi, kan de foreskrives antidepressiva til å håndtere den vanlige angsten og depresjonen til de som lider av anoreksi. Disse kan få deg til å føle deg bedre. Men antidepressivane reduserer ikke ønsket om å gå ned i vekt.

gjenoppretting

Avhengig av alvorlighetsgraden av vekttapet ditt, vil din grunnleggende lege kanskje beholde deg på sykehuset i noen dager for å behandle effekten av din nervøse anoreksi. Du kan bli satt på et matrør og intravenøse væsker hvis vekten din er for lav eller hvis du er dehydrert. Hvis du fortsetter å nekte å spise eller manifestere psykiatriske problemer, kan din grunnleggende lege få deg på sykehus for en intensiv behandling.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Mange mennesker helbreder fra # 8217; anoreksi. Men en liten prosentandel av mennesker gjør det ikke. I noen kan tilstanden være dødelig. Andre kan utvikle andre spiseforstyrrelser. For noen mennesker, overvinne anoreksien krever behandling og vedlikehold for livet. Bli med i en støttegruppe for anoreksien kan øke sjansene for helbredelse.

Du kan forhindre nervøs anoreksi?

Det er ingen metode forsøkt å forhindre nervøs anoreksi. Men vær oppmerksom på symptomene på uorden kan hjelpe med rask diagnose, behandling og gjenoppretting. Hvis du skjønner at selv eller en elsket du er besatt av vekten, gjør du overdreven trening eller du er utilfreds med utseendet, kan du søke profesjonell hjelp.