Anomic Aphasia: Årsaker, symptomer, diagnose, behandling og perspektiver

L’Anomic Aphasia er en språkforstyrrelse som fører til problemer som navngir objekter når vi snakker og skriver. Cerebral skade forårsaket av hjerneslag, traumatiske lesjoner eller svulster kan føre til anomic Aphia.

L’Anomic Aphasia har mange andre navn, som Anomía, Amnesic Aphiary og Anomic Disaphamous.

Folk med denne språkforstyrrelsen føler ofte at de har ord på språkets spissen. Ellers kan de fortsatt snakke flytende og grammatisk riktig. De kan ha spesielle problemer med navn og verb.

I denne artikkelen vil vi håndtere årsakene til ANOMISK APHASIA, risikofaktorer og potensielle behandlingsalternativer.

Årsaker til anomisk aphasi

L’Anomic Aphasia er minste enn de fleste andre typer aphasia. Det er vanligvis forårsaket av skade på hjernens venstre halvkule. I sjeldne tilfeller kan det være et resultat av skade på Disars All & # 8217, høyre halvkule.

Venstre side av hjernen styrer språket og ordet for de fleste ødeleggelse og høyre side av hjernen styrer ofte språket for de fleste venstrehånds. De fleste av hvilke typer aphasia inkluderer anomi i symptomer.

Andre typer avasi, som L’Afasi av Broke eller # 8217; Aphasia of Wernicke, er forårsaket av skade på svært spesifikke deler av hjernen som styrer ordet.

Imidlertid er den anomiske aphasia kjent som en ikke-fokal hjernesykdom, noe som betyr at det ikke alltid er forårsaket av åpenbar skade på en bestemt region i hjernen.

Her er noen av de potensielle årsakene til anomiske aphasi.

Slag

L’Stroke er mer vanlig årsak til anomisk afasi. Når et blodkar i hjernen er blokkert, mottar hjernens vev ikke oksygen. Dette kan forårsake permanent skade på hjernen nær stedet for Stroke.

Cerebral skade

En traumatisk hjerneskade kan føre til permanent skade og anomiske afasi, spesielt hvis skaden er i # 8217; venstre halvkule. Noen Vanlige årsaker Brain lesjoner er kollisjoner av kjøretøy, faller, sportsulykker og aggressjoner.

Hjernesvulst

Brain Tumors kan forårsake mange forskjellige typer symptomer, inkludert anomiske aphasi. Sværheten av symptomer kan forringes med tumorvekst og forårsaker trykk mot hjernen.

Neurodegenerativ sykdom

Neurodegenerative sykdommer som Alzheimers sykdom og demens forårsaker vanligvis symptomer på anomomi i de tidlige stadiene. Det antas at disse sykdommene forårsaker tilgangsproblemer til deg Undervis av ordene lærte.

Risikofaktorer for Afasi

Strokene er en av hovedårsakene til afasi. Faktorer som øker risikoen for å utvikle et slag, kan også øke risikoen for å utvikle afasi. Disse faktorene inkluderer følgende.

  • Høyt blodtrykk
  • Høyt kolesterol
  • diabetes
  • hjertesykdom
  • røyk
  • Familiehistorie av slag
  • Sex (menn har større risiko)
  • overvektige
  • alkoholmisbruk

Stress kan forårsake unormal aphasi?

Stress forårsaker ikke direkte anomisk aphasisk. Men å leve med kronisk stress kan Fare å ha et slag som kan føre til anomic-aphasi. Men hvis du lider av anomisk afasi, kan symptomene dine være tydeligere i stressperioder.

Lær strategier for å håndtere stress.

L’Anomic Aphasia er et tegn på autisme?

Personer med autisme har ofte problemer med å kommunisere med andre mennesker. Kan ha symptomer som ligner på symptomene på den anomiske aphiage, men i dette øyeblikket forbinder forskningen ikke den urkomponenten til autismen.

Afasi Anomica vs Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom kan forårsake en form for afasi kalt progressiv primær afasi. Denne typen avasi innebærer et brudd på vev i deler av hjernen som er nødvendig for å snakke, noe som kan føre til symptomer på anomiske aphasi.

Symptomer og typer anomic-aphasi

Personer med anomiske aphasia glemmer ofte verb, navn og pronomen når de snakker eller skriver. De kan ofte bruke ikke-spesifikke ord som «8220; det & # 8221; O & # 8220; ting & # 8221;. De kan kanskje beskrive funksjonen til et objekt, men ikke kunne huske navnet.

Her er noen av typer anomiske aphasi.

Anomater i valget av ord

Personer med urkom i ordvalg kan gjenkjenne objekter, men vanligvis mislykkes i å finne navnet, ikke engang med et forslag. For eksempel, hvis noen med urkom i valget av ordene, se en blyant, ville det vite at du kan bruke den til å skrive, men det ville ikke vite hva det heter.

Ordproduksjon anom

Personer med denne form for anomic-aphasia kan ikke produsere navnet på et objekt. Imidlertid kan de føle seg som om ordet var på spisset og kan gjenkjenne det riktige ordet med signalet.

Semantisk anom

Personer med semantisk anomika kan ikke identifisere et objekt, selv om det riktige navnet er gitt. For eksempel, hvis noen med semantisk anomi ble vist ordet & # 8220; skrutrekker & # 8221;, ville det ikke være i stand til å trekke ut en skrutrekker fra en liste over verktøy.

Frakobling anom

L’frakobling Anomio er delt inn i tre underkategorier: spesifikk kategori Anomia, spesifikk modus anomali og callosa anomia.

Spesifikk anomomi etter kategori

L’Spesifikke anomi i kategorien er en manglende evne til å identifisere en kategori av gjenstander, for eksempel dyr eller kroppsdeler. Det er vanlig at personer med spesifikk anomi etter kategori har problemer med fargeidentifikasjon.

Spesifikk modus anomic

Personer med spesifikke modus Anomies har problemer med å identifisere objekter med en bestemt forstand som syn eller berøring.

Callosa anom

Personer med Callosa Anomies har problemer med å overføre informasjon mellom hjernens halvkule.

L’Brainhalisphere er hovedleder for kontrollen av produksjon og forståelse av språk. Han er også ansvarlig for følelser på høyre side av kroppen, mens hjernens halvkule er ansvarlig for følelsen på venstre side av kroppen.

En person med en kallelig anomi som holder en hammer i høyre hånd, ville ikke ha noen problemer med å identifisere det siden sensorisk informasjon kommer fra venstre side av hjernen. Hvis de holder den i venstre hånd, kan de ha problemer med å identifisere det fordi den sensoriske informasjonen må reise fra høyre halvkule alle «8217; språkete behandlingen.

Anomic Aphasia Test

Hvis legen din mistenker at du har anomisk afasi, vil du sannsynligvis sende deg til å motta en rekke verbale og cerebrale bildebehandlingstester. Disse testene bidrar til å eliminere andre hjerneforstyrrelser som anaria eller andre typer afasi som kan ha lignende symptomer. Legen kan også anbefale en test Dell’høre for å utelukke hørselsproblemer.

Imaging tester som en magnetisk resonans søker hjerneskade. L’Anomic Aphasia er ikke forårsaket av skade på en betydelig del av’venstre halvkule, så diagnose er vanskelig bare gjennom L’cerebral fantasi.

Verbale tester tar sikte på å finne ut om problemet gjelder språkforståelse eller produksjon. Mange typer avasi forårsaker anomium, men diagnosen av anomisk afasi er gitt bare hvis symptomene på andre applikasjoner ikke er tilstede.

Behandling og styring av den anomiske avasia

Behandlingsalternativene for den anomiske aphiage ligner på behandlingsalternativene til andre typer aphasia. Noen av de vanligste behandlingsalternativene inkluderer:

Logg ut

Talterapi er et vanlig behandlingsalternativ for personer med anomiske aphasia og kan føre til forbedringer. Talterapi hjelper deg med å gjenvinne en viss grad av språklige ferdigheter og finne alternative måter å kommunisere på.

Visuell handlingsbehandling

Visuell handlingsbehandling bruker ikke-verbale metoder for å hjelpe folk å lære bevegelser for å indikere at et objekt mangler. Det kan brukes som et behandlingsalternativ for personer med global aphasi, som inkluderer symptomer på # 8217; anomiske aphasia.

Terapi aktivitet av’anomic aphasia

Behandling av # 8217; anomi kan inneholde oppgaver designet for å hjelpe deg med å finne et manglende ord.

Selvprogrammerte øvelser ved hjelp av intelligente tabletter kan hjelpe folk med anomiske aphasia for å forbedre deres verbale anrop. Flere søk er nødvendig for å bekrefte effektiviteten av dette behandlingsalternativet, men Innledende søk Det ser ut til å være veldig lovende.

Gjenoppretting av’anomic aphasia

L’Anomic Aphasia er en av de minste former for afasi. Spesifikke gjenopprettingstider er avhengig av hjerneskade og årsak til Aphasia. Hvis hjerneskade er permanent, kan en person med anomisk afasi aldri gjenopprette sin fulle språkfunksjon.

Sekund National Aphasia Association, Hvis symptomene på [8217; Aphasia varer mer enn 2 eller 3 måneder etter et slag, kan det ikke være mulig å være et komplett utvinning. Noen mennesker kan imidlertid se forbedringer i mange år etter den opprinnelige ulykken.

Personer med anomiske aphasia kan være i stand til å komme tilbake til arbeid hvis de har små symptomer, eller hvis de har en jobb som ikke er veldig basert på verbal kommunikasjon.

Ta bort

L’Anomic Aphasia forårsaker problemer med å utnevne objekter når du snakker og skriver. Det er imidlertid en av de mest milde former av afasi, og det er behandlinger som kan hjelpe.

Hvis du tror at du eller noen du vet, har å gjøre med Anomic Aphasia, er det viktig å få en korrekt diagnose for å utelukke lignende lidelser. En lege vil også kunne gi råd til de beste behandlingsalternativene.