Anodontia: Totalt vs delvis, årsaker og behandling

COS’er anodontia?

Et tannløst smil i et barn er helt normalt, men hva skjer hvis tennene aldri kommer inn? L’Anodontia, noen ganger angitt som congenitally mangler tenner, er en sjelden genetisk tilstand som gjør at du savner tennene dine. Dette er forskjellig fra’å ha savnet tenner på grunn av en skade eller et tannproblem.

L’Anodontia kan slå begge melk tenner og primære tenner.

I noen tilfeller kan du ha en delvis’delvis anodontia, som betyr at du har noen, men ikke alle, tennene dine. L’Delvis anodonti er vanligvis klassifisert som ett av følgende, avhengig av hvor mange tenner du har:

  • Hypodonti. Dette begrepet brukes når de mangler fra en til seks permanente tenner.
  • Oligodontia. Dette begrepet brukes når mer enn seks mangler (men ikke alle) permanente tenner.

Hva årsaken?

L’Anodonzia er en arvelig genetisk defekt. Eksakte gener involvert er ukjente. ANODONTIA er imidlertid vanligvis forbundet med ectodermisk dysplasi.

Ectodermic dysplasi er ikke en lidelse, men en gruppe av strengt relaterte arvelige forhold som påvirker hår, negler, hud og svettekjertler. Symptomene på disse arvelige forholdene inkluderer:

  • alopecia
  • Mangel på svettekjertler
  • Leporino eller gane leppe
  • Mangler negler

I sjeldne tilfeller, # 8217; anodontia oppstår uten ektodermisk dysplasi. Dette skyldes trolig en ukjent genetisk mutasjon.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

L’Anodontia er vanligvis diagnostisert hvis et barn ikke begynner å utvikle tenner innen ca 13 måneder. Eller det kan diagnostiseres hvis et barn ikke begynner å utvikle permanente tenner innen 10 år.

Hvis en av disse forholdene oppstår, kan tannlegen bruke røntgenstråler for å verifisere tilstedeværelsen av tenner i tannkjøttet som bare ikke har gått inn. I noen tilfeller vokser barn tenner litt og senere enn vanlig. Hvis radiografi ikke viser noen tann, er det sannsynlig at det er anodyne.

Hvordan det blir behandlet?

Ikke c’det er måte å stimulere veksten av kollegaen manglende tenner. Hvis bare noen få tenner mangler, kan behandlingen kanskje ikke være nødvendig. Det er imidlertid flere måter å legge til kunstige tenner for å forbedre utseendet og gjøre det lettere å spise eller snakke:

  • Protese. Tannproteser er avtagbare substitusjoner for manglende tenner. Vanligvis er de den mest effektive behandlingen for full anodonzia.
  • Dental broer. Broene er faste (ikke-avtagbare) substitusjoner som binder de kunstige tennene til de omkringliggende tennene for å fylle mellomromene som er igjen av de manglende tennene. De jobber bedre hvis du bare savner noen tenner.
  • Tannimplantater. Systemene legger til en kunstig rot i kjeven for å holde en erstatningstann (eller tenner). Plantene har utseendet og følelsen mer lik naturlige tenner.

Lev med Anodontia

I tillegg til å gjøre det vanskelig å spise og snakke, forårsaker den ikke mange problemer. Men hvis det er relatert til ektodermisk dysplasi, kan du ha flere problemer knyttet til hår, negler, hud eller svette kjertler. Uavhengig av årsaken, kan de fleste årsakene til anodontien lett styres med proteser, tannlegemer eller tannimplantater.