Ankylosing Spondylitt: Dine valg for behandling

Beskrivelse

Den ankyloserende spondylitt (som) er en slags kronisk leddgikt som kan forårsake betennelse i leddbånd, felles kapsler og sener som holder seg til ryggraden. Over tid kan denne inflammatoriske responsen føre til en’overdreven beindannelse og fusjon av ryggvirvlene. Dette oversetter til smerte og tap av fleksibilitet.

Det er ingen kur for L & # 8217;, men behandling kan minimere smerte og # 8217; betennelse. Les videre for å lære om 11 forskjellige behandlingsalternativer for som.

Strekk og mosjon

Stretching og bevegelsesøvelser kan hjelpe med fleksibilitet og smertelindring. Selv når leddene er litt betent, kan du strekke. Bygge sterkere muskler rundt leddene vil bidra til å støtte dem.

Folk med som noen ganger utvikler en bends fremoverstilling, men øvelsene som strekker ryggen din, kan redusere mulighetene for langsiktig funksjonshemming. Også L’Vanngym kan være nyttig.

Yoga

Yoga er kjent for å øke fleksibiliteten og bevegelsesområdet. Det bidrar også til å lindre stress og spenning, noe som fører til mer avslapning og en mer avslappet søvn.

Hvis du aldri har praktisert Yoga, start med et kurs for nybegynnere. Delikate poser vil sakte øke fleksibiliteten din. Du kan øke aktivitetsnivået gradvis og til rytmen din.

Posisjon

God holdning kan redusere komplikasjonsmuligheter. Men å ha og opprettholde en god holdning i løpet av dagen er ikke alltid lett.

For å starte, sjekk posisjonen din i et speil i full lengde og tenk på toppen! Haken din skal være horisontal og parallelt med gulvet, sentrert og litt bakover. Skuldrene dine bør trekkes tilbake. Sov også på en solid seng, men ikke for hardt, kan styrke en god holdning.

Fysioterapi

Hvis du er skremt eller nervøs for øvelsen, kan du vurdere ideen om å se en fysioterapeut. Kan hjelpe deg med å tilpasse et program som passer til dine spesifikke behov.

De kan også gi instruksjoner om:

 • Bevegelsesområdeøvelser
 • Gode ​​strekkteknikker
 • Dype pusteøvelser
 • Tilstrekkelige søvnstillinger
 • Rette vandringsvaner
 • stå oppreist

En fysioterapeut kan også sjekke en forskjell i lengden på bena, noe som kan påvirke treningsrutinen din.

Påfør kaldt eller varmt

Se etter en umiddelbar lindring? Kulden kan hjelpe nummen smerte, mens varme dusjer og varme og avslappende bad kan berolige muskleroppgaven og vondt.

Påfør en ispakke på de betente leddene for å lindre hevelse. Et varmt håndkle eller en elektrisk tallerken kan bidra til å lindre stivhet og få deg overfylt.

Kosthold

Hva du spiser kan også hjelpe deg som. Det ble oppdaget at omega-3 fettsyrer reduserer artikulasjonsbetennelsen i noen mennesker med revmatoid artritt. De kan også hjelpe de med som.

Matvarer som inneholder omega-3 fettsyrer inkluderer:

 • linfrø
 • valnøtter
 • Soyabønneoljer, rapsfrø og linfrø
 • Brusselspirer, svartkål, spinat og salat
 • Fisk d’kaldt vann, inkludert laks og tunfisk

Massasje

Masserapi kan:

 • redusere stress
 • Gi kortsiktig smertelindring
 • stivhet
 • fleksibilitet

En massasje skal få deg til å føle deg bedre og kroppen din. Men noen mennesker med som oppdager at massasje bare øker smerte og ubehag. For å unngå dette, sørg for at massasjen din vet at du har som. Hvis du føler deg ubehagelig, avbryter massoterapi og spør legen din en annen behandlingsmetode.

Akupunktur

Akupunkturen er A’gammel kinesisk praksis. Innebærer l’bruk av tynne nåler for å bore huden på bestemte punkter.

utdanning vis at akupunkturen kan redusere smerte. Det er sannsynlig fordi hjernen frigjør opioidmolekyler eller ligner på opium under praksis.

I de fleste stater må akupunkturister bestå en sertifiseringsundersøkelse av National Council. Noen stater krever doktorgrad fra en godkjent høyskole. Du kan lære mer om kravene gjennom den medisinske kommisjonen i staten din.

Kiropraktorbehandling

Mange med som oppdaget at kiropraktorbehandling bidrar til å lindre smerte. Det er imidlertid viktig å se en kiropraktor som har erfaring med behandling av mennesker som.

Noen ganger kan kiropraktorbehandling utilsiktet føre til komplikasjoner. Diskuter med legen din dersom kiropraktorbehandling er riktig for deg før du starter.

Medisinering

Enkle livsstilsendringer kan ikke være tilstrekkelig. Legen din eller revmatologen kan foreskrive eller foreslå medisiner.

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) Jeg er ofte den første linjens behandling for de som. Hvis disse ikke er effektive, vil legen sannsynligvis foreslå Inhibitor av tumor nekrosefaktor (TNF).

Genetisk modifiserte stoffer, som etterligner menneskelige molekyler, blokkerer proteiner som kan fremme betennelse. Disse stoffene administreres intravenøst ​​eller for selvinjeksjon og inkluderer:

Kirurgi

De fleste som har som vil aldri trenge kirurgi. Imidlertid kan kirurgi anbefales for personer som har alvorlige funksjonshemninger eller smerte.

Snakk med legen din om alle behandlingsalternativer før du gjennomgår kirurgi.

Det er din behandling

L’som det kan være en smertefull og svekkende tilstand, men det finnes måter å redusere smerte på, administrere symptomer og hindre funksjonshemming.

Som alltid får du godkjenningen fra en lege som kjenner tilstanden din før du starter en ny treningsrutine, endrer kostholdet ditt, få en alternativ behandling eller leie et nytt stoff.