Ankelsår: Årsaker, symptomer, behandlinger

Hvilke ankelsår er?

A’sår er et åpent sår eller en lesjon på kroppen som er sakte å helbrede eller fortsette å komme tilbake. Sårene kommer fra rupturen av hudvevet og kan være smertefullt. Det er tre forskjellige typer sår:

  • venøs stasis
  • Diabetiker (neurotrofisk)
  • arteriell

Venøse sår fra stasis er den vanligste typen sår i underkroppen, spesielt til ankler. Ifølge Cleveland Clinic representerer Stasi Venous sår mellom 80 og 90 prosent av sår som påvirker den nedre delen av bena.

Hva er årsakene til ankelsår?

Stasi Venøse sår skyldes vanligvis en tilstand som kalles venøs hypertensjon eller kronisk venøs insuffisiens. Blodet ditt strømmer ikke fra bunnen av beina til hjertet som det skal. Dette medfører en trykkakkumulering i venene. Ekstra trykk kan føre til en ‘8217; sårdannelse på huden. Disse danner vanligvis alle «8217; ben interiør, like over ankelen.

Du vet ikke nøyaktig hvordan denne tilstanden forårsaker sår. Mange leger mener at det også forårsaker en reduksjon i blodstrømmen til benkapillærene. Dette gir en akkumulering av hvite blodlegemer. L’Hvit blodcelleakkumulering begrenser stoff oksygen. Mangel på oksygen forårsaker skade og form l’sår.

En annen teori er at den venøse hypertensjonen induserer cellene i andre deler av kroppen for å trenge inn i huden og påvirke cellevæksten. Denne prosessen forstyrrer skadet stoffreparasjon.

Hvem er i fare for ankelsår?

Du kan ha større risiko for å utvikle venøs sår fra Stasi hvis du har eller du hadde:

  • Hevelse i de tidligere bena
  • En historie om blodpropper
  • åreknuter
  • En historie om inflammatoriske sykdommer

Hvis du har en familiehistorie av sår, kan du også utvikle dem. Røyking kan også øke risikoen for å utvikle ankelsår fordi det forstyrrer oksygenstrømmen gjennom blodet.

Hva er symptomene på ankelsår?

STASI Venøse sår er ikke alltid smertefulle, men kan litt brenne eller kløe. De er vanligvis røde, med gulaktig hud over. A’infisert sår kan miste gul eller grønn væske. Din hud kan være varmt eller varmt å berøre og # 8217; området rundt såret kan være hovent og misfarget. Bena kan skade deg, og avhengig av hvordan oppblåses ankelen, kan huden virke spent og skinnende.

Hvordan ankelsårene er diagnostisert?

Legen din vil begynne å spørre deg om din medisinske historie og dine symptomer. Pass på at du holder oversikt over alle symptomene dine, da du vil hjelpe legen din til å gjøre en korrekt diagnose. Hvis du har L’Sår i lang tid, kan legen kanskje ta et utvalg av stoff for å sikre at det ikke er kreft. Magnetisk resonans, tc skanninger og radiografier kan også kontrollere dybden på # 8217; sår og hvis det er den interesserte beinet. Legen vil også overvåke såret for infeksjonen.

Hva er behandlingene for ankelsår?

L’Hovedbehandlingsmål for venøs stasis sår er å helbrede sår, behandle infeksjon og lindre smerte.

Kompresjonsterapi

Kompressiv terapi er vanlig behandling for venøs stasi ankelsår. Hjelp med hevelse og bidrar til å akselerere helbredelsesprosessen. Komprimering bidrar også til å forebygge gjentatte sår.

Kompresjonstrømper, band eller til og med en elastisk bandasje innpakket rundt beinet opp til kneet kan hjelpe. Du og legen din kan bestemme den mest egnede komprimeringsmetoden for deg og din type sår.

Medisinering

Legen kan foreskrive medisiner som pentosfylin og L’aspirin hvis den mikriske behandlingen ikke er effektiv. Du må kanskje ta diuretika i kort tid hvis du har en betydelig hevelse.

Det er viktig at du tar alle foreskrevne medisiner som angitt.

Lydpleie

Det finnes ulike typer medisiner du kan bruke til et ulcer på 8217, inkludert antimikrobiell, kollagen, sammensatte og erstatningsmedisiner. Legen din kan forklare fordelene med alle slag og gi deg beskjed om hva som passer best for deg. De kunne til og med lede deg til en klinikk som spesialiserer seg på behandling av sår. Hold & # 8217-området rent; et sårområde og endre dressingen på 6217; sår som angitt for å oppmuntre til helbredelse.

Drikk alltid mange væsker, følg et sunt kosthold og hvile og trene tilstrekkelig. God generell helse vil akselerere din helbredelsesprosess.

Hvordan kan jeg forhindre ankelsår?

En måte å hindre utviklingen av venøs sår fra stasis er å heve bena over hjertet ditt i minst 30 minutter, flere ganger om dagen. Begrenser den langvarige eller sitteposisjonen. Dette bidrar til å redusere trykk og hevelse som kan forårsake stasis venøse sår. Det vil også hjelpe blodsirkulasjonen.

Prøv å løfte bena i sengen om natten, om mulig. Prøv også å begrense saltet i kostholdet ditt og regelmessig kontrollerer blodtrykket for eventuelle endringer.

Noen ganger mister vekten kan lindre en del av trykket på bena. Kontakt legen din for å se om du tror at vekttapet passer for deg.