Angst postpartum: Symptomer, behandling, årsaker og mer

Det er naturlig å bekymre seg etter fødselen av babyen din. Du spør deg: de spiser godt? Sov nok? Nå alle sine dyrebare mål? Og bakteriene? Jeg vil aldri sove igjen? Som det samlet så mye vaskerom?

Perfekt normal & # 8211; For ikke å nevne, et tegn på din allerede dype kjærlighet til ditt siste tillegg.

Men noen ganger er det noe mer. Hvis din angst virker ute av kontroll, er du nervøs for det meste eller holder deg våken om natten, du kan ha mer nervøsitet enn nye foreldre.

Du har sikkert hørt om postpartum depresjon (PPD). Har fått mye utskrift og tro det, det er en god ting, fordi postpartum depresjon er veldig ekte og verdig oppmerksomhet. Men du er klar over din mindre kjente kusine, D & # 8217 forstyrrelser; angst postpartum? La oss ta en nærmere titt.

Postpartum angst symptomer

Husk at de fleste (hvis ikke alle), opplever nye foreldre noen bekymringer. Men symptomene på D & # 8217-forstyrrelser; angst postpartum inkluderer:

 • Konstant eller nesten konstant bekymring som ikke kan lettes
 • følelser av frykt for de tingene temaene kan skje
 • Søvnforstyrrelser (ja, dette er vanskelig å identifisere, siden et nyfødt betyr at søvn vil bli avbrutt selv uten angst og # 8211, men tenk på dette som når du våkner eller har problemer med å sove i øyeblikkene når barnet ditt sover fredelig)
 • Racing tanker

Som om alt dette ikke var nok, kan du også ha fysiske symptomer relatert til postpartum angst, som:

 • utmattelse
 • Palpitasjoner
 • hyperventilasjon
 • svette
 • kvalme eller oppkast
 • tremor eller tremor

Det er et par typer enda mer spesifikk enn angst postpartum: Postpartum Panic Disorder og Compulsive Obsessive Disorder (DOC) Postpartum. Deres symptomer samsvarer med de av deres ikke-postpartum-kolleger, selv om de mer spesifikt er relatert til din rolle som en ny forelder.

Med den obsessive tvungen forstyrrelsesposten, kan du ha obsessive og gjentatte tanker om skade eller til og med på døden som påvirker barnet ditt. Med Panic Disorder Postpartum, kan du ha plutselig panikkanfall knyttet til lignende tanker.

Symptomer på’Postpartum Panic Attack inkluderer:

 • Mangel på pusten eller følelsen av kvelning eller manglende evne til å puste
 • intens frykt for døden (for deg eller barnet ditt)
 • brystsmerter
 • svimmelhet
 • racing hjerte

Vs. Postparto depresjon

I en studere som undersøkte 4.451 kvinner som nylig hadde født, 18% av selvrelaterte symptomene knyttet til # 8217;. (Det er enormt & # 8211; og en betydelig påminnelse som ikke er alene i dette.) Av disse hadde 35 prosent også symptomer på postpartum depresjon.

Dette viser at du sikkert kan ha PPD og postpartum angst på samme tid, men du kan til og med ha en uten 8217;. Så hvordan viser du dem?

De to kan ha lignende fysiske symptomer. Men med PPD, prøver vi vanligvis overveldende tristhet, og du kan ha tanker om hvordan du skal skade deg selv eller ditt barn.

Hvis du har noen eller alle symptomene ovenfor, men uten en intens depresjon, kan du lide av D’angst postpartum.

Postpartum årsaker til angst

Vi er ærlige: En nyfødt, spesielt den første, kan lett utløse bekymringer. Og når hvert nytt produkt som du kjøper med deg A’store, advarselsetikett på plutselig dødsyndrom (SIDS), hjelper ikke ting.

Historien om denne moren beskriver hvordan denne bekymringen virkelig kan bli noe mer. Men fordi dette skjer? Først, under L’hele prosessen med unnfangelse, graviditet og postpartum, bytter hormonene i kroppen din fra null til 60 og omvendt.

Men grunnen til at noen kvinner lider av D & # 8217 forstyrrelser; angst postpartum og andre Nei er litt & # 8216; et mysterium, gitt at hormonelle svingninger er universelle. Hvis du hadde engstelig før graviditet, eller hvis du er kjent med det, er du sikkert mer i fare. Det samme gjelder for obsessiv tvangssykdom.

Andre faktorer som kan øke risikoen inkluderer:

 • Historie om matforstyrrelse
 • Tidligere tap av graviditet eller død av et barn
 • Historien om mer intense symptomer knyttet til stemningen med syklusen

en studere Han oppdaget at kvinner med tidligere spontan abort eller natimortalitet var mer sannsynlig å lide av postpartum angst.

Behandling for postpartum angst

Det viktigste skrittet for å få hjelp til postpartum angst er å få en diagnose. Den figuren på 18% nevnte vi før for forekomsten av # 8217; postpartum angst? Det kan også være høyere, fordi noen kvinner kunne være stille på deres symptomer.

Pass på at du går til din postpartum-kontroll med legen din. Dette er vanligvis programmert innen de første 6 ukene etter levering. Vet du kan & # 8211; Og du burde & # 8211; Gjør også en oppfølgingsavtale hver gang du har bekymringsfullt symptomer.

Både postpartum angst som PPD kan påvirke bindingen din med barnet ditt. Men C’er en behandling tilgjengelig.

Etter å ha snakket om symptomene dine med legen din, kan du få narkotika, en henvisning til en psykisk helsepesialist eller anbefalinger for kosttilskudd eller komplementære behandlinger som A-akupunktur.

Spesifikke terapier som kan bidra til å inkludere atferdsmessig kognitiv terapi (for å bidra til å redusere de verste scenariene) og aksept og forpliktelsesterapi (ACT).

Noen aktiviteter kan også hjelpe deg med å føle deg mer i kontroll, for eksempel:

 • trening
 • tankefullhet
 • Avslappingsteknikker

Du kjøper ikke den? En studere På 30 kvinner i fruktbar alder fant at øvelsen, særlig motstandstreningen, reduserer symptomene på D & # 8217-forstyrrelser; generalisert angst. Nå var disse kvinnene ikke i postpartumfasen, men dette resultatet fortjener å bli vurdert.

Outlook for postpartum angst

Med den rette behandlingen kan du ta deg tilbake fra Posten Postpartum og slips med din søte lille.

Du kan bli forsøkt å utsette behandlingen på grunn av tanke, min angst vil forsvinne når gutten kommer til neste mål. Men sannheten er at 8217; angst kan raskt øke enn å løse seg selv alene.

Husk, herr: Baby Blues er vanlig, men vanligvis varer bare et par uker. Hvis du har å gjøre med alvorlige bekymringer og langsiktige symptomer som får din måte å leve med barnet, fortell legen din og ikke være redd for å fortsette å snakke om det hvis det ikke forbedres med den første behandlingen .