Angst Diaré: Hvorfor skjer og hvordan du skal klare det

L’Angst er en psykisk helsetilstand som har et bredt spekter av symptomer. Kan føre til langsiktige modeller av betydelig bekymring, nervøsitet eller frykt. For mange mennesker kan det også forårsake fysiske symptomer.

Hvis du har en tendens til å ha diaré i stressende situasjoner og hendelser, eller de produserer angst, er du ikke alene. Det er ganske vanlig å prøve mageproblemer med angst. For noen, bekymre deg for å ha diaré i det offentlige eller et ukjent sted, legger til alt’eksisterende angst.

Men det er mulig å klare dette symptomet og redusere effekten på livet ditt. Les videre for å lære mer.

Hvorfor det skjer

Diaré, sammen med andre fordøyelsesproblemer som ofte følger med angst, kan oppstå på grunn av forbindelsen mellom tarmen og hjernen din, kjent som tarm-hjerneaksen.

L’Axis forbinder ditt sentrale nervesystem til nervesystemet ditt som kommer inn (ENS), som fungerer som et nervesystem av # 8217;. L’ENS bidrar til å justere prosessene i mage-tarmkanalen (GI). Men det har også en effekt på dine følelser og din oppførsel gjennom forbindelsen til hjernen din.

Når du er bekymret, bærer kjemiske budbringere signaler fra hjernen din til tarmen. Yttene dine reagerer noen ganger på disse signalene med fysiske symptomer, inkludert diaré, kvalme eller forstoppelse.

Denne lenken fungerer på begge måter. Hvis du har fordøyelsesproblemer eller andre gastrointestinale problemer, kan du oppleve psykologiske symptomer. Og har syndromet til’irritabel tarm (IBS) eller relaterte forhold er knyttet til økt risiko for angst og andre symptomer på # 8217;.

Gjenkjenne IBS L & # 8217

Hvis du lider av diaré mens du er i vanskeligheter, kan det være verdt å ekskludere IBS;. Denne vanlige tilstanden kan øke sjansene for å ha diaré når du føler deg engstelig.

Eksperter er ikke sikker på hva som forårsaker det. Men # 8217; angst og stress er kjente utløsende faktorer for refancies av # 8217; IBS.

Noen eksperter mener at folk som utvikler IBS kan ha et overdrevet følsomt kolon. Denne følsomheten kan øke muligheten for at du har gastrointestinale symptomer når du spiser spesifikke matvarer eller føler deg angst eller annet følelsesmessig ubehag.

Mange mennesker er engstelige og IBS. Faktisk, Undersøkelser Konstant antyder at IBS vanligvis samtidig oppstår med angst og depresjon. Å leve med en av de to forholdene kan øke risikoen for den andre og påvirke symptomene du allerede har.

Med andre ord, akkurat som du kunne oppleve en økning i gastrointestinal ubehag på grunn av # 8217; angst, leve med IBS kan forverre stemningen og følelsesmessige symptomene.

Kjenn tegnene

De vanlige tegnene på IBS inkluderer:

 • smerte og irritasjon Alle’Abdomen som ikke går bort eller fortsetter å gå tilbake
 • magekramper
 • Gassøkning
 • Diaré, forstoppelse eller veksling av diaré og forstoppelse
 • Symptomer som blir verre Når du røyker, har du mye koffein, eller du spiser visse matvarer, inkludert meieriprodukter, rødvin eller hvete, blant annet

Hvis du har disse symptomene i tre måneder eller mer, kan du ha # 8217; IBS.

Hvordan administrere det

Få hjelp til L’Angst kan gjøre en stor forskjell i fysiske og mentale symptomer. Å snakke med en psykisk helsepersonell er et godt første skritt.

En terapeut kan hjelpe deg med å finne den mest egnede behandlingen for dine behov, enten det er terapi eller en kombinasjon av terapi og narkotika. Noen som lider av gastrointestinale symptomer og angst eller depresjon, oppdager at antidepressivaheller hjelper med begge sett med symptomer.

Noen livsstilsendringer kan også hjelpe deg med å håndtere symptomene på # 8217;. Noen forslag som kan være spesielt nyttige for diaré og andre mageproblemer inkluderer:

 • Unngå alkohol og tobakk
 • Redusere L’koffeininntak
 • Hold deg hydrert
 • Følg et balansert kosthold som inneholder hele korn, magert proteiner og frukt og grønnsaker
 • Gjør regelmessig trening

Det er også viktig å vite hvordan man skal håndtere # 8217; angst og stress mens du prøver dem. Hvis du jobber med en terapeut, kan de hjelpe deg med å utforske håndteringsmetodene.

Raske løsninger

Når du begynner å føle magen node (eller til og med før du prøver den første tette), kan følgende strategier hjelpe deg:

 • Ta noen minutter å puste. Sakte og dyp pusting kan bidra til å redusere mageangst og rolig.
 • Ta en kort spasertur.
 • Hvis du ikke kan gå ut, kan du prøve noen innendørs strekkøvelser, yoga eller meditasjon.
 • Ta et øyeblikk for selvmedfølelse. Hva vil du si til en elsket som står overfor samme stressende situasjon? Fortell deg selv de samme ordene.
 • Prøv en avslapningsøvelse.
 • Kontakt en kjære person. Lytt til noen du bryr deg, kan minne deg på støtten i livet ditt og hjelpe deg med å gjøre de vanskelige situasjonene se mindre krevende.
 • Prøv en jordingsteknikk. Hvis L’angst har en tendens til å gjøre det vanskelig å konsentrere seg om hva som skjer rundt deg, kan rottersteknikkene hjelpe deg og holde deg tilstede.

I større skala kan det også være nyttig å lage en oversikt over daglige aktiviteter, både hjemme og på jobb. Hvis du føler deg undertrykkende, dedikert tid til ditt ansvar. Spør deg selv om de er avgjørende eller hvis C & # 8217, det er noe som gir ubrukelig stress i livet ditt.

Det kan større selvbehov eller en ansvarsdeling reduserer lasten? Noen ganger, nøye undersøke alt som du gjør kan hjelpe deg med å finne nye måter å håndtere utfordringer på. Hvis mulig, involvere en pålitelig kollega eller en elsket i prosessen.

Når skal du se en lege

Å snakke med en lege kan hjelpe hvis problemer oppstår både angst og fordøyelsessystem, men det er en god ide å konsultere legen din dersom livsstilsendringer ikke synes å forbedre symptomene.

Du kan også gjøre en avtale hvis:

 • Symptomene blir verre eller forsvinner etter flere uker
 • Du har diaré om natten
 • Du har blodige avføringer
 • Tarmbevegelsene og gassen lindrer ikke smerte eller kramper
 • Det er vanskelig å svelge
 • Et vekttap oppstår
 • oppkast uten en klar grunn

En lege kan hjelpe deg med å finne ut hva symptomene dine forårsaker og tilbyr behandlingsforslag, inkludert eventuelle endringer i kostholdet som kan bidra til å lindre symptomene.

Det er tilrådelig å snakke med en terapeut hvis symptomene negativt påvirker livskvaliteten. For eksempel kan følelser av frykt og bekymring påvirke dine relasjoner, arbeid og skole. De kunne også gjøre det vanskelig å sove eller gjøre de tingene du normalt ville.

Bekymret for kostnaden for terapi? Vår økonomiske terapi guide kan hjelpe.