Angiolipoma: årsaker, diagnose og behandlinger

COS’er angiolipoma?

L’angiolipoma er en sjelden type lipoma, en vekst av fett og blodkar som utvikler seg under huden. Mellom 5 og 17 prosent Lipomi er angiogomi, ifølge en rapport fra 2016. I motsetning til andre typer lipomas, er angiopomas ofte smertefulle eller ømme. De kan forekomme hvor som helst på kroppen, men oftest oppstår på:

 • Underarmer (vanligste)
 • stamme
 • Øvre kunst
 • nakke
 • Ben

Veksten er generelt svært små i størrelse. De er generelt mellom 1 og 4 centimeter (cm) i diameter, men vanligvis mindre enn 2 cm. Mesteparten av tiden har en person mange små anges samtidig. Du kan imidlertid ha en enkelt angiolipom om gangen.

Angiopomi betraktes som godartede svulster. & # 8220; Benign & # 8221; Det betyr at svulsten ikke er kreft eller farlig for livet. Tilstanden kalles noen ganger Cavernous Lipoma, Telangiectasic Lipoma eller Vascular Lipoma.

Typer av angiologi

Angiopomas kan klassifiseres som ikke-infiltrerende eller infiltrerende:

 • Ikke-infiltrerende angiopipomer er den vanligste typen. De er ikke-infiltrerende kalt fordi de ikke trenger inn (de infiltrerer) dypere enn bare under huden. De kan være smertefulle.
 • Infiltrering av angiopipomer er mye mindre vanlige enn ikke-infiltrerende. Trenge inn i mykt vev. Vises vanligvis i musklene i underkroppene, nakken og skuldrene. Infiltrerings angiologi er generelt indolor. De kan være vanskeligere å fjerne fordi de trenger inn i dypere i vev.

Angiopomer kan også klassifiseres i henhold til stillingen de forekommer i kroppen, spesielt hvis angiolipomaen oppstår i et område på 8217, som anses som sjeldent. For eksempel er følgende typer angiologomer svært sjeldne:

 • Gastrisk angiologomer disse forekommer i magen. Ifølge en å gjennomgå, Bare fire tilfeller av gastrisk angiolipoma er rapportert i midten av 2017. Denne typen angiolipom kan forårsake ytterligere symptomer, for eksempel gastrointestinal blødning og anemi.
 • Spinal angiologi poopomer forekommer i thoracic epidural plass på vertebral kolonnen. Dette er plassen som ligger like utenfor belegget på ryggmargen på øvre og nedre baksiden av ryggen. Mindre enn Saker 200 De har blitt rapportert i midten av 2017. En spinal angiolipom kan forårsake svakhet eller følelse av prikking i kropps- eller balanseproblemer.

Hvor de kommer fra?

Den eksakte årsaken til angiologi er ikke kjent, men kan være kjent. Tilstanden er ofte sett hos unge voksne mellom 20 og 30 år alderen. Angiopomer forekommer sjelden hos eldre eller barn. De er vanligere hos menn.

Angiopomas kan også skyldes visse medisinske forhold. Flere angiologomer kan skyldes en arvelig status kjent som en familie flere angiusomatose. Disse forekommer vanligvis på armene og på kofferten.

L’Bruk av noen stoffer har også vært assosiert med utviklingen av flere angiopomer. Disse stoffene inkluderer:

 • Indinavir sulfat (Crixivan), en proteaseinhibitor brukt til å behandle HIV
 • kortikosteroider (som prednison), hvis den brukes på lang sikt

Diagnose av angiopomi

En lege kan diagnostisere angiologomer som utfører en fysisk undersøkelse. Nodulen skal være myk, men det kan være vanskeligere enn en lipom. De beveger seg lett selv når de blir rørt, som lipomas.

Andre nyttige diagnostiske tester for å bekrefte en diagnose inkluderer:

 • Biopsi. En lege tar et lite stykke angiolipom og sender det til et testverksted. Dette kan gjøres for å utelukke muligheten for kreft eller å skille mellom en angiolipom fra en annen type lipoma. Generelt har en angiolipoma en grad av vaskularisering eller utvikling av høyere blodkar enn en lipom.
 • Magnetisk resonans og TC. Legen kan bruke en magnetisk resonans eller en TC for å gjøre en diagnose. Dette kan være tilfelle hvis legen mistenker at veksten faktisk er en kreftformig tilstand som heter Liposarcoma.

Hvordan angiopomer blir behandlet?

En angiolipom er godartet og ikke skadelig, men vil ikke gå bort alene. Hvis veksten forårsaker smerte eller du er irritert av utseendet, kan du fjerne det med kirurgi. Kirurgi er den eneste anerkjente behandlingen for å fjerne angiopomer.

Generelt er operasjonen for å fjerne en angiolipom ikke vanskelig fordi veksten er funnet like under huden. Infiltrerings angiologi kan være litt vanskeligere å fjerne. L’Intervensjon kan også være mer utfordrende hvis det er flere vekst å fjerne samtidig. Komplikasjonene i denne operasjonen er svært sjeldne.

Hva er perspektivet?

Angiopomi er godartede. De vil ikke spre seg og er ikke farlige for livet. Kirurgi for å fjerne en angiolipom har generelt mye suksess, og risikoen for gjentakelse er minimal. Imidlertid kan nye ikke-relaterte angiogames ser ut til å vises.

Lipomas kan virke veldig lik sjeldne kreft som heter Liposarcoma. Liposarcomers ligner også fettceller når de undersøkes under mikroskopet. Kontakt legen din dersom du ikke endres i huden, for eksempel misfarging, hevelse eller hard eller smertefull nodule.