Angiodisplasi: behandling, symptomer og typer

Beskrivelse

L’Angiodosplasi er en anomali med blodkar i mage-tarmkanalen (GI). Mage-tarmkanalen inkluderer munn, spiserør, tynntarmen og krasler, mage og anus. Denne tilstanden forårsaker hovne eller ugifte blodkar, samt dannelsen av blødende lesjoner i kolon og mage.

Den slags angiodyphying er basert på blodkarets posisjon. Legen din kan klassifisere saken din som en tidlig historie om tykktarmen (forstørrelse av blodkar i kolon) eller angiodyphying av magen (forstørrelse av blodkar i magen). Videre kan denne tilstanden deles inn i følgende kategorier basert på stillingen:

 • Angiodisplasi av tykktarmen og gastrisk
 • Angiodyphying mage og # 8217; tarmene
 • Cecal Angiodiasplasi
 • Duodenal og # 8217 duodenal grønnsak;

Symptomer på angiodiSplase

L’Angiodisplasi kan forekomme uten smerte og ikke bli oppdaget, eller du kan ha subtile symptomer. L’anemi er et symptom på denne tilstanden fordi det forårsaker skade og blødning i mage-tarmkanalen.

L’anemi er når antall røde blodlegemer er mindre enn normalt. Dette kan forårsake en reduksjon i oksygenstrømmen gjennom hele kroppen og utløse en rekke symptomer. Du kan oppleve et av følgende problemer med Angiodisplasi:

 • pust
 • tretthet
 • svakhet
 • blek hud
 • svimmelhet
 • svimmelhet
 • Akselerert hjerterytme

L’Angiodyphying kan også forårsake blødning fra endetarmen. Blodtap kan variere fra mild til alvorlig og blod kan virke lyse rødt eller svart og tarry.

Rektal blødning kan også være et tegn på tykktarmskreft og andre gastrointestinale kanaler.

Årsaker og risikofaktorer på’angiodosplasi

Årsaken til’angiodisplase er ukjent. Men de normale spasmene som oppstår i mage-tarmkanalen, kan være ansvarlig for Dell’utvidelse av blodkar. Denne utvidelsen fører til utviklingen av små gater mellom en vene og A’arterie, som kan unnslippe blod. Også, l’svekkelse av blodårer knyttet til alderen kan også forårsake angiodisplase. Dette kan forklare hvorfor tilstanden er Mer vanlig hos eldre mennesker.

Andre risikofaktorer for angiodisplasen inkluderer en historie med hjertesykdom, Som aorta stenose, I tillegg til å ta en antikoagulant eller antikoagulant.

Hvordan diagnostisere L’Angiodisplase

Hvis du presenterer symptomer på angiodyphying, kan legen din bestille en rekke tester for å kontrollere uregelmessigheter og blødning i mage-tarmkanalen. Disse kan inkludere:

 • Øvre endoskopi. I denne testen undersøker legen jakken til spiserøret og magen ved å sette inn et rør med et kamera som er koblet i halsen og i magen.
 • Avføring test. Legen kan stille deg en prøve av avføring for å kontrollere tilstedeværelsen av spor av blod.
 • Komplett emochrome (CBC). Denne blodprøven evaluerer antall røde blodlegemer. Resultatene kan bekrefte eller ekskludere anemi.
 • Koloskopi. Denne prosedyren inkluderer innføring av et rør med et kamera som er koblet til i # 8217; anus for å undersøke tarmen. Legen din kan se belegget av din krympiske tarm og sjekke tilstedeværelsen av blødning og andre anomalier.
 • Angiogram. Denne røntgen skaper bilder av blodkar og bidrar til å identifisere posisjonen til # 8217; blødning;. Legen kan anbefale et angiogram hvis en koloskopi ikke avslører noen skade, men legen mistenker en aktiv blødning.

Behandlingsalternativer for L’Angiodisplase

Noen ganger blødning forårsaket av’angiodyphying avbrutt av seg selv uten medisinsk inngrep. Men du kan trenge en behandling for å kontrollere blødning og invertere anemi.

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden og fra # 8217; Mulig tilstedeværelse av anemi. Hvis du ikke lider av anemi, kan legen din suspendere behandlingen av tilstanden til du begynner å ha symptomer. Behandlingen kan inkludere:

 • Angiografi. I denne prosedyren bruker legen et subtilt plastrør for å administrere medisinen til et blodig blodkar. Dette stoffet lukker blodkaret og stopper blødning.
 • Cauterization. Når legen har identifisert nettstedet til’blødning, kan bruke cauterization for å lukke en del av venen og stoppe blødningen. Denne prosedyren kan utføres ved hjelp av et endoskop, en fleksibel slange som passerer gjennom munnen i magen og i den øvre delen av Wallestine.
 • Kirurgi. Hvis du har alvorlig blødning fra tykktarmen, kan kirurgi være det eneste alternativet for å stoppe blødningen og # 8217;. I dette tilfellet kunne legen fjerne høyre side av tykktarmen.

Legen kan også foreskrive eller anbefale benk-topptilskudd i tilfelle anemi. Jern kan stimulere produksjonen av røde blodlegemer.

Det ser ikke ut til å være noen måte å forhindre angiodyphying.

Komplikasjoner for Angiodisplase

Det er viktig å ikke ignorere tegnene på Angiodisplase. Kontakt legen din dersom det uvanlig tretthet, svakhet, svimmelhet eller rektal blødning. Hvis ikke behandlet, # 8217; angiodyphying kan forårsake alvorlig blodtap. Og i tilfelle ekstrem anemi, kan blodtransfusjon være nødvendig.

Utsikter for Angiodisplase

Utsikter for angiodosplasiene er gode når behandling vellykket kontrollerer blødning. Når blødhagen stopper, kan anemi løse alene, på det tidspunktet kan du gjenopprette energi. Husk at, selv med behandling, kan du finne blødning igjen i fremtiden.