Angioødem (gigantisk urtikaria): Oversikt, årsaker og symptomer

COS’er L’angioødem?

L’angioødem er en form for hevelse i den dype delen av det indre laget av huden og under og kan bli alvorlig. I noen tilfeller skjer denne hevelsen sammen med utseendet av elveblest. Dette er grunnen til’angioødemet er noen ganger definert & # 8220; gigantiske urticaria & # 8221;.

L’Urticaria er pruriginøs og hevet, røde blåmerker som utvikler seg på overflaten av huden, som bare involverer de to lagene i huden. L’Urticaria er et annet ord for urticaria.

Både L’angioødem som L’Urticaria kan skyldes en allergisk reaksjon eller matintoleranse, en bivirkning eller en Allergi til et legemiddel eller et allergen i # 8217; omgivende miljø, som Pollen, hår av kjæledyr og gift av insektbitt.

I svært sjeldne tilfeller kan hevelse være et symptom på en mer alvorlig helsetilstand, for eksempel ikke-Hodgkin B-cellelymfom. Noen områder av kroppen, som øyelokk, lepper og tunge, er mer utsatt for # 8217; angioødem sammenlignet med andre.

Når angioødemet overføres av en forelder til et barn gjennom genetisk overføring, er tilstanden kjent som arvelig angiodem. L’arvelig angioødem har forskjellige årsaker sammenlignet med den oppkjøpte annggiedemet, men i begge tilfeller vil symptomene du ha og [8217 terapeutisk tilnærming være like.

L’angioødem kan være en del av en alvorlig medisinsk tilstand. Når på grunn av en akutt allergisk reaksjon, hvis det er tilstrekkelig behandlet, er helbredelsesmulighetene svært gunstige. Hvis du bare har en liten angioødem, kan den løses alene uten terapi.

Hva er symptomene på # 8217; angioødem?

Det vanligste symptomet på angioødem er hevelsen med et rødt utslett under hudoverflaten. Kan forekomme i en «område som ligger over eller i nærheten av tur, hender, øyne eller lepper.

I de mest alvorlige tilfellene kan hevelse spre seg til andre deler av kroppen. L’angioødem kan eller kan ikke ledsages av hevelse og blåmerker på overflaten av huden.

Ytterligere symptomer på angioødem kan inkludere abdominalkramper. I sjeldne tilfeller kan folk med angioødem manifestere gorge hovne, heshet og pustevansker. L’angioødem kan eller kan ikke klø.

Ring 911 eller gå til beredskapsrommet umiddelbart hvis du har problemer med å puste. Dette kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som krever rettidig behandling.

Hva forårsaker l’angioødem?

L’Akutt angioødem er vanligvis resultatet av en allergisk reaksjon. Når du har en akutt allergisk reaksjon, frigjør kroppen histamin, noe som gjør blodårene spredt og mister væske.

Følgende allergener kan utløse # 8217; angioødem:

 • insektbitt
 • pollen
 • gift eik eller eføy
 • Latex
 • Kjæledyr hår
 • dressing
 • Noen typer matvarer

Videre kan noen stoffer forårsake ikke-allergisk angioødem.

L’angioødem kan også utvikle seg etter en infeksjon eller sykdom, som lupus (les) eller leukemi. Disse ville være eksempler på angioødem kjøpt.

L’arvelig angioødem oppstår hos personer med en familiehistorie av tilstanden, på grunn av en arvelig genetisk mutasjon.

Hvem er i fare for angioødem?

Noen faktorer kan øke risikoen for å utvikle angioødem. Disse inkluderer:

 • Et tidligere utseende av angioødem eller urtikaria
 • En tidligere allergisk reaksjon
 • En familiehistorie av angioødem eller orticaria
 • plutselige temperaturendringer
 • stress eller angst
 • Visse medisinske forhold

Hvordan diagnostisert L’angioødem?

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse og vil spørre deg om informasjon om symptomer og tidligere medisinsk historie. Under eksamenen vil legen undersøke dine hevelsesområder og dine blåmerker, hvis det er til stede. De kan også høre pusten din for å se om halsen din har blitt påvirket.

Det er viktig å informere legen din dersom den nylig er utsatt for visse stoffer som tidligere har utløst en allergisk reaksjon i deg. Dette kan hjelpe legen din til å bestemme den spesifikke årsaken til reaksjonen din.

Legen vil utføre en serie blodprøver hvis en arvelig eller oppkjøpt angioødem er mistenkt. Disse kan inkludere:

 • & # 8217; # 8217 inhibitor; esterase c1
 • Kontroll av komplementskomponentnivåer, inkludert C2 og C4

Disse testene måler nivåene eller funksjonen til noen blodproteiner. Unormale resultater kan også være forbundet med et helseproblem knyttet til en underliggende autoimmun sykdom.

Hvordan & # 8217 er behandlet; angioødem?

Folk med små symptomer på angioødem trenger kanskje ikke omsorg. Men de med moderate eller alvorlige symptomer kan be om noen legemidler for å lindre intens hevelse. Disse legemidlene kan omfatte:

 • Epinefrin, hvis på grunn av akutt allergisk reaksjon
 • antihistaminer, som loratadin og cetirizin, hvis på grunn av en allergisk reaksjon eller angioødem hvor årsaken er ukjent
 • glukokortikosteroid, som prednison eller solo medrol hvis på grunn av akutt allergisk reaksjon

Behandlingsalternativene er tilgjengelig spesielt for L’arvelig eller oppkjøpt angioødem ervervet inkluderer følgende:

 • Hemmer av’renset human c1 filarsis
 • frosset fersk plasma
 • Ecallantide
 • icatibant

Noen hjemmemedisiner kan også bidra til å lindre symptomene. Disse inkluderer:

 • Påfør friske og fuktige pakker for å bidra til å berolige huden og forhindre riper
 • Bruk store bomullsklær for å unngå ytterligere hudirritasjon

Hvis et stoff som forårsaker legen din, kan legen din be deg om å avstå fra det fra # 8217; ta det mistenkelige stoffet og flytte i stedet til noen’andre.

Hva er det langsiktige perspektivet for de som lider av angioødem?

I mange tilfeller, L’angioødem er en ufarlig tilstand som vil forsvinne innen få dager.

Imidlertid kan angioødemet være farlig når hevelsen er alvorlig og forekommer i nærheten av halsen. En kløft eller et hovent språk kan blokkere luftveiene og gjøre pusten veldig vanskelig.

Et alvorlig angioødem kan skyldes anafylaksi, en akutt allergisk reaksjon alvorlig og farlig for livet. I slike alvorlige tilfeller er det nødvendig med nødsituasjon.

Hvordan hindre’angioødem?

Den beste måten å forhindre det allergiske angioødemet er å unngå kjente og mistenkelige allergener. Du bør også prøve å unngå kjent utløser som forårsaket deg angioødem i det siste.

L’Vedtak av disse forebyggende tiltakene kan bidra til å redusere risikoen for å ha en annen episode i fremtiden.