Aneurysm: Årsaker, symptomer og diagnose

Aneurysm

En aneurysm oppstår når veggen av A’arterie svekkes og forårsaker en unormalt stor hevelse. Denne svulmen kan bryte og forårsake intern blødning. Selv om en aneurysm kan forekomme hvor som helst i kroppen, er de vanligere i:

 • hjerne
 • aorta
 • Ben
 • milt

Hvem vi er 13.000 død De forekommer hvert år i USA av aorta aneurysmer.

Hva forårsaker en aneurysm?

Selv om den eksakte årsaken til en aneurysm ikke er klar, bidrar noen faktorer til tilstanden.

For eksempel kan det skadede vevet i arteriene spille en rolle. Arteriene kan bli skadet av blokker, for eksempel fettavsetninger. Disse innskuddene kan indusere hjertet til å pumpe mer enn nødvendig for å presse blodet utover L’fett lagring. Dette stresset kan skade arteriene på grunn av det økte trykket.

Aterosklerotisk sykdom

Atherosklerotisk sykdom kan også føre til en aneurysm. Folk med aterosklerotisk sykdom har en form for plakkakkumulering i arteriene. Plakkene er et hardt stoff som skader arteriene og forhindrer at blodet strømmer fritt.

Høyt blodtrykk

L’Hypertensjon kan også forårsake en aneurysm. Styrken av blodet mens du reiser gjennom blodkarene, måles av trykket som utøves på arteriene. Hvis trykket øker over en normal hastighet, kan den utvides eller svekke blodkarene.

Blodtrykk for en voksen anses som normal lik eller mindre enn 120/80 mm Hg eller millimeter Mercury.

Betydelig høyere blodtrykk kan øke risikoen for hjerteproblemer, blodårer og sirkulasjon. Et høyere blodtrykk enn normalt setter ikke nødvendigvis deg i fare for en aneurisme.

Det finnes forskjellige typer aneurysmer?

En aneurysm kan forekomme hvor som helst i kroppen din, men disse er de vanligste posisjonene til aneurysmer:

Aorta

L’Aorta er det største kroppsfartøyet. Start fra venstre ventrikel i hjertet og reiser langs L’Abdomen hvor den er delt inn i begge bena. L’Aorta er et felles nettsted for arterielle aneurysmer.

 • Aneurysmer i thoraxhulen kalles aneurysmer på Thoracic Aorta.
 • Aneurysmene på # 8217; abdominal aorta er den vanligste typen. I sjeldne tilfeller, både bryst og # 8217; Abdomen kan påvirkes av arteriell skade.

Hjerne

Aneurysmer i hjernen kan være av hvilken som helst størrelse. Disse er ofte dannet i blodkar som er dype i hjernen. Videre kan de ikke presentere noen symptomer eller tegn. Du kan ikke engang vite hvordan du skal ha en aneurysm. Cerebral aneurysmer av denne typen kan forårsake blødning mange av dem 3 prosent av folk.

Andre områder

Du kan også ha en aneurysm i # 8217; arterien bak kneet, i milten eller i # 8217;.

Hvilke symptomer skal jeg søke?

Symptomene på en aneurysm varierer avhengig av type og posisjon. Det er viktig å vite at aneurysmene som oppstår i kroppen eller i hjernen, generelt ikke viser tegn eller symptomer til de bryter.

De aneurysmene som forekommer nær overflaten av kroppen, kan vise tegn på hevelse og smerte. Det kan også utvikle en god masse. Symptomene på ødelagte aneurysmer i hvilken som helst del av kroppen kan omfatte:

 • blødning
 • Økt hjertefrekvens
 • smerte
 • Svimmelhet sensasjon eller fantastisk

Alvorlige komplikasjoner fra aneurysmer kan forårsake død hvis nødbehandling ikke mottas.

Hvem er i fare for aneurisme?

Typen av aneurysm som kan interessere at du er avhengig av spesifikke risikofaktorer. Hanner er mer sannsynlig å ha aneurysmer med hensyn til kvinner. Selv folk over 60 år har større risiko. Andre faktorer kan inkludere:

 • til Diett rik på fett og kolesterol
 • En familiehistorie av hjertesykdom, inkludert hjertesykdommer og hjerteinfarkt
 • røyk
 • fedme
 • Graviditet, som kan øke risikoen for å ha en aneurysm av milten

Hvordan en aneurysm er diagnostisert?

De diagnostiske verktøyene som brukes til å identifisere arteriell skade, avhenger ofte av problemet med problemet. Legen kan lede deg til en spesialist som en kardiotoracisk eller vaskulær kirurg.

TC-skanninger og ultralydsmetoder er vanlige verktøy som brukes til å diagnostisere eller finne uregelmessigheter av blodkar. TC-skanninger bruker røntgenstråler til å undersøke kroppen din inne. Dette gjør det mulig for legen å se vilkårene i blodårene, samt noen blokker, hevelse og svakheter som kan være på innsiden av blodkarene.

Hva er behandlingene for en aneurysm?

Behandlingen avhenger generelt av posisjonen og typen av aneurysm.

For eksempel et «8217 svakt område av en krukke i brystet og i # 8217; magen kan be om en type operasjon som kalles påtrengende stentgraft. Denne minimal invasive prosedyren kan velges med hensyn til tradisjonell åpen kirurgi fordi det innebærer reparasjon og styrking av skadede blodkar. Prosedyren reduserer også muligheten for infeksjoner, arr og andre problemer.

Andre behandlinger kan omfatte medisiner som omhandler høy hypertensjon og høyt kolesterol. Noen typer beta-blokkere kan også foreskrives for å senke blodtrykket. Senking av blodtrykk kan forhindre brudd på # 8217;.

C’Det er en måte å forhindre en aneurysm?

Å spise et sunt kosthold som inneholder mye frukt, hele korn og grønnsaker kan bidra til å forhindre dannelsen av en aneurysm. Også kjøtt og fjærfe med lavt mettet fett og kolesterol er gode alternativer for proteiner. Selv lave fete meieriprodukter er nyttige.

L’Regelmessig trening, spesielt kardio, kan fremme en sunn blodsirkulasjon og blodstrøm gjennom hjertet, arteriene og andre blodkar.

Hvis du røyker tobakksprodukter, nå er det på tide å slutte. L’tobakk eliminering kan redusere risikoen for aneurisme.

Du bør også se legen din for årlige kontroller.