AneurisMa Dell & # 039; Ascending Aorta: Reparasjon, kirurgi og dimensjonale kriterier

Cos’er en aneurysm av’stigende aorta?

L’Aorta er det største kroppsfartøyet. La hjertet og form en bue.

Den nedadgående delen av buen, kalt aorta nedadgående, er koblet til et nettverk av arterier som gir mesteparten av det blodrike oksygenlegemet. Den stigende delen av bøyen, som er den neste delen i hjertet, kalles aorta stigende.

Den delen av’aorta i brystet kalles en toracic aorta. Den nedre delen i kofferten kalles abdominal aorta.

En aneurysm er en hevelse som dannes i veggen av A’arterie. Det skjer når arteriell vegg svekkes. Aneurysmer i hvilken som helst del av kroppen er farlige fordi de kan bryte og forårsake massive indre blødninger. En aneurysm av’stigende aorta er spesielt alvorlig. En pause i denne delen av kroppen kan være farlig for livet.

Del på PinterestDel på Pinterest

Symptomer

Noen aneurysmer på’stigende aorta bryter aldri eller forårsaker tydelige symptomer. De blir ofte oppdaget ved en tilfeldighet, når en thorax radiograf eller en annen screening avslører en hevelse i # 8217; aorta.

Hvis symptomene er til stede, kan de inkludere:

 • Døve smerte eller bryst ømhet
 • hoste eller heshet
 • pust
 • Ryggsmerter, kjeve eller nakke

Hvis L’Aorta bryter, vil du føle en akutt og plutselig brystsmerter som strekker seg til baksiden, mellom skulderbladene.

Risiko årsaker og faktorer

Det er ennå ikke veldig godt forstått hvorfor noen mennesker utvikler en aorta aneurysm mens andre nei. Flere faktorer kan øke risikoen, inkludert:

Hjertesykdom: den vanligste årsak Aorta aneurysmer er aterosklerose, også kjent som herding av arterier. Du har også større risiko for Aneurysm Dell’stigende aorta hvis du har en aorta ventil sykdom. Aorta-ventilen frigjør blod fra hjertet i # 8217; aorta. De fleste har en aortakventil med tre klaffer eller brosjyrer som åpner og i nærheten av alle hjerterytme. Hvis du er født med en bicuspid ventil (aortisk ventil med to klaffer), har du større risiko for Aneurysm Dell’Stigende Aorta.

Avansert alder: en aneurysm av’stigende Aorta danner vanligvis i folk på 60 og 70 år gammel.

Familiehistorie: Informasjon 20 prosent av alle thoracic aneurysmer utvikler seg i mennesker med en familiehistorie av thoracic aneurysm. Disse tilfellene har en tendens til å utvikle seg i yngre mennesker.

Genetikk: Noen arvelige forhold er knyttet til en høyere risiko for aneurysmer i «8217, stigende Aorta, inkludert:

 • Marfan syndrom
 • Loeys-Dietz syndrom
 • Turner syndrom
 • Ehlers-danlos syndrom

Disse kalles bindevevssykdommer og kan føre til mange komplikasjoner i tillegg til aorta aneurysmer.

Infeksjon: Noen ganger kan noen infeksjoner også svekke veggene i arteriene, inkludert de av’aortisk bue. Disse infeksjonene inkluderer syfilis og salmonella.

Hvordan det er diagnostisert

En aneurysm dell’stigende aorta finnes ofte under en rutinemessig sjekk eller en bestilt eksamen for en annen tilstand for en annen tilstand. For eksempel kan en bryst radiografi vise en’fremspringende aorta. Andre bildebehandlingstester som kan oppdage en aorta aneurysm inkluderer:

 • Et ekkokardiogram, som bruker lydbølger for å lage hjertebilder. Det kan også vise en endring i # 8217; aorta.
 • En TC-skanning, som skaper lagdelte bilder av hjertet eller andre indre organer. Noen ganger setter legene en fargestoff i en arterie for å avsløre mulige problemer med blodstrømmen til TAC.
 • Magnetic Resonance Angiography (MRA), som er en type magnetisk resonans for bilder (MR). Bruk et injisert fargestoff i blodkar for å gjøre dem enklere å se. Denne testen bruker et magnetfelt og radiobølger for å lage bilder av kroppsdelen i spørsmålet.

Når en aneurysm er oppdaget, avhenger beslutningen om å behandle det vanligvis av sin størrelse eller vekstrate. Vanligvis er kirurgisk reparasjon nødvendig når en aneurysm når 5 centimeter (cm) i diameter.

Behandlingsalternativer

En aneurysm lavere enn 5 cm kan overvåkes uten kirurgi. Imidlertid kan legen anbefale kirurgisk reparasjon av en liten aneurysm som vokser over 0.5cm alle’år. På samme måte bør selv en liten aneurysm som forårsaker symptomer repareres.

Hvis du har Marfan syndrom, bør din aneurysm av & # 8217, stigende aorta repareres når diameteren 4 er nådd.5 cm. En aneurysm av disse dimensjonene skal repareres selv om du har tenkt å gjennomgå kirurgi på aortakventilen.

Behandlingsmetoder inkluderer følgende.

Se og vent

Hvis du og legen din er enig i at en Watch-and-wait-tilnærming er den beste, kan du få stoffer for å senke blodtrykket og kolesterolet.

Narkotika for å senke blodtrykket inkluderer beta-blokkere, som også reduserer hjertefrekvensen, og # 8217-reseptorblokkere; angiotensin (ARB). Arbene er også foreskrevet for personer med Marfan syndrom, uavhengig av blodtrykket.

Statiner er narkotika som kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet.

Åpne Sky Surgery

I denne prosedyren åpner en kirurg brystet og erstatter den skadede delen av’aorta med et syntetisk rør som kalles graft. I noen tilfeller erstatter de også aortakventilen med en syntetisk ventil.

Endovaskulær kirurgi

I denne prosedyren forblir den svekkede delen av aortaen i posisjon. Legen legger inn et lite fleksibelt kateter i en arterie og styrer røret på # 8217;. Kateteret distribuerer deretter en graft som omgir den sårbare delen av aortaen for å styrke den.

Kirurgi d’haster

Noen ganger er det mulig å utføre en kirurgisk inngrep D’haster å reparere en aneurysm bryte, selv om det må gjøres raskt. Risikoen for en dødelig hemorragisk hendelse er høy hvis blødning ikke behandles raskt. Selv med kirurgi, C’er en fil Høy risiko for komplikasjoner Etter en pause.

Hva er perspektivet for en aneurysm dell’stigende aorta?

Åpen himmelkirurgi for å reparere en aneurysm kan ta en gjenopprettingstid på omtrent en måned. Selv L’alder og generell helse er faktorer som påvirker gjenvinningshastigheten. Gjenopprettingstiden for en mindre invasiv endovaskulær prosedyre er kortere enn en utendørs kirurgi. Du må imidlertid utføre en vanlig overvåking for å søke etter lekkasjer gjennom graftet.

Hvis du har en aneurysm, må du sørge for at du følger legen din råd om narkotika og oppfølgingseksaminer. En aneurysm kan vokse uten at du vet, så ikke kjør risiko. Ubehandlet, en pause Det kan være dødelig.

Og hvis du anbefaler kirurgisk reparasjon, ikke utsette. Langsiktig prospekter for noen med en aneurisme av’Stigende Aorta er bra hvis det er reparert før det går i stykker. Valgfri kirurgi for å reparere en aneurysm har bare en 5 prosent dødelighetsrate.