Aneurisma Dell & # 039; abdominal aorta: årsaker, behandling og forebygging

COS’er en aneurysm av abdominal aorta (AAA)?

L’aorta er det største blodkaret i menneskekroppen. Transport blod fra hjertet til hodet og armene og nedover magen, bena og bassenget. Veggene i # 8217; aorta kan svulme eller svulme som en liten ballong hvis de svekkes. Dette kalles Aneurysm Dell’Abdominal Aorta (AAA) når du verifiserer i del av’Aorta ligger i # 8217; Abdomen.

AAAene er ikke alltid forårsaker problemer, men en ødelagt aneurysm kan være farlig for livet. Derfor, hvis du er diagnostisert med en aneurysm, vil legen din sannsynligvis ønske å overvåke deg nært, selv om det ikke griper inn umiddelbart.

Hva er typer av aeurysmer i abdominal aorta;?

AAAS er generelt klassifisert i henhold til deres størrelse og hastighet som de vokser opp. Disse to faktorene kan bidra til å forutsi effektene på helsen til’Aneurysm.

De små AAAene (mindre enn 5.5 centimeter) eller langsom vekst har generelt en mye lavere risiko for brudd enn større aneurysmer eller de som vokser raskere. Legene vurderer ofte å overvåke dem med vanlig abdominal ultralyd i stedet for å behandle dem.

Den store AAAS (større enn 5.5 centimeter) eller rask vekst har mange mer sannsynlig å bryte med små aneurysmer eller langsom vekst. En pause kan føre til interne blødninger og andre alvorlige komplikasjoner. Største er L’Aneurysm, jo ​​mer sannsynlig bør det behandles med kirurgi. Selv disse typer aneurysmer må behandles hvis de forårsaker symptomer eller blodtap.

Hva forårsaker en aneurysm av abdominal aorta;?

Årsaken til AAA er for tiden ukjent. Noen faktorer har imidlertid vist seg å øke risikoen for dem. De inkluderer:

røyk

Røyking kan direkte skade veggene i arteriene, og øker sjansene for at du svulmer. Det kan også øke risikoen for hypertensjon.

Høyt blodtrykk (hypertensjon)

Blodtrykk refererer til trykknivået på veggene i blodkarene. Høyt blodtrykk kan svekke veggene i Aorta. Dette gjør dannelsen av en aneurysm mer sannsynlig.

Vaskulær betennelse (vaskulitt)

En alvorlig betennelse Alle’# 8217; aorta og andre arterier kan av og til forårsake AAA. Dette skjer svært sjelden.

Aneurysmer kan danne seg i kroppsfartøyet i kroppen. Imidlertid anses AAAene spesielt seriøse på grunn av størrelsen på aortaen.

Hvem er i fare for aneurysm dell’abdominal aorta?

Det er mer sannsynlig å forekomme AAA hvis:

 • De er menn
 • de er overvektige eller overvektige
 • De er over 60 år gamle
 • De har en familiehistorie av hjertesykdom og sykdom
 • lider av høyt blodtrykk, spesielt hvis du har en 35 og 60 år gammel
 • Den har høyt kolesterol eller opphopning av fett i blodkar (aterosklerose)
 • Lever en stillesittende livsstil
 • Han hadde et traumer alle og andre skader på den sentrale delen
 • Røyker tobakksprodukter

Hva er symptomene på en aneurysm dell’abdominal aorta?

De fleste aneurysmene har ingen symptomer med mindre de bryter. Hvis en AAA bryter, kan du finne ett eller flere av følgende symptomer:

 • plutselig smerte til # 8217; magen eller ryggen
 • Smerte spredt fra # 8217; magen eller tilbake til bekkenet, bena eller skinken
 • Våt eller svett hud
 • Økt hjertefrekvens
 • Sjokk eller tap av bevissthet

Ring legen din umiddelbart hvis du manifesterer en av disse symptomene. En ødelagt aneurysm kan være farlig for livet.

Diagnose av en aneurysm dell’abdominal aorta

AAAS som ikke har brutt, blir ofte diagnostisert når en lege skanner eller undersøker magen av en annen grunn.

Hvis legen din mistenker at du kan ha en, vil du høre magen din for å se om den er stiv eller inneholder en masseknapp. De kan også kontrollere blodstrømmen i bena eller bruke en av følgende tester:

 • TC skanning av’Abdomen
 • Abdominal ultralyd
 • Røntgen av brystet
 • Abdominal magnetisk resonans

Behandle en aneurysm dell’abdominal aorta

Avhengig av den nøyaktige størrelsen og posisjonen til # 8217; Aneurysm, kan legen utføre kirurgi for å reparere eller fjerne det skadede stoffet. Dette kan gjøres med åpen abdominal kirurgi eller endovaskulær kirurgi. L’Intervensjon utført vil avhenge av din generelle helse og typen aneurisme.

Åpen abdominal kirurgi brukes til å fjerne skadede områder av aorta;. Er form av mer invasiv kirurgi og har en lengre gjenopprettingstid. Åpen abdominal kirurgi kan være nødvendig hvis aneurysmen er veldig stor eller allerede har brutt.

Endovaskulær kirurgi er en mindre invasiv form for kirurgi enn åpen abdominal kirurgi. Det er et spørsmål om å bruke en graft for å stabilisere de svekkede veggene i aortaen.

For en liten AAA lavere mindre enn 5.5 centimeter, kan legen bestemme seg for å overvåke den regelmessig i stedet for å utføre kirurgi. Kirurgi har risiko og små aneurysmer generelt ikke bryter.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Hvis legen anbefaler en åpen abdominal kirurgi, kan opptil seks uker være nødvendig for utvinning. Gjenoppretting fra endovaskulær kirurgi tar bare to uker.

Suksessen til’kirurgi og gjenoppretting intervjuer avhenger i stor grad av det faktum at det faktum at AAA er funnet eller ikke før den bryter. Prognosen er generelt bra hvis AAA er funnet før den bryter.

Hvordan kan du forhindre en aneurysm av abdominal aorta;?

Fokus på hjertehelse kan forhindre AAA. Dette betyr å observere hva du spiser, trene og unngå andre kardiovaskulære risikofaktorer som røyking. Legen kan også foreskrive medisiner for å behandle høyt blodtrykk eller kolesterol eller for å hjelpe deg med å kontrollere diabetes.

Legen kan bestemme seg for å bla til en screening for en AAA når du er 65 år hvis du har størst risiko på grunn av røyk og andre faktorer. Screeningstesten bruker en ultralyds abdominal ultralyd for å skanne L’aorta for hevelser. Det er smertefritt og må bare utføres en gang.