Anencefalia: Definisjon, årsaker, bilder, behandling og mer

Beskrivelse

L’Anencefalia er en medfødt defekt hvor hjernen og skallen bein ikke danner helt mens barnet er i mors livmor. Som et resultat, barnets hjerne, spesielt cerebellum, utvikler seg i en minimumsdel. Cerebellum er den delen av hjernen, hovedsakelig ansvarlig for tanke, bevegelse og sanser, inkludert berøring, syn og # 8217; hørsel.

L’Anencefalia regnes som en defekt av nevrale røret. Det nevrale røret er en smal stamme som normalt lukker under føtalutvikling og danner hjernen og ryggmargen. Dette skjer vanligvis innen den fjerde uken av graviditeten, men ellers kan resultatet være anencephalal.

Denne uhelbredelige tilstanden påvirker omtrent tre graviditeter på 10.000 i USA hvert år, ifølge Sykdomskontrollsentre (CDC). I ca 75 prosent av tilfeller ble barnet født død. Andre barn født med anencephaly kan bare overleve noen timer eller dager.

I mange tilfeller, en graviditet som innebærer en defekt av de nevrale røret ender med en spontan abort.

Hva årsaken og de i fare?

Årsaken til’anencefali er generelt ukjent, noe som kan være frustrerende. For noen barn kan årsaken være relatert til genetiske eller kromosomale endringer. I de fleste tilfeller, Barnets foreldre har ikke en familiehistorie av Antencefalia.

L’visning av en mor til visse miljøgifter, narkotika eller til og med mat eller drikke kan spille en rolle. Imidlertid vet forskere fortsatt ennå ikke om disse potensielle risikofaktorene for å gi retningslinjer eller advarsler.

L’eksponering ved høye temperaturer, enten det er en badstue eller et badestamp eller en høy feber, kan det øke risikoen for nevrale rørfeil.

De Cleveland Clinic antyder at noen reseptbelagte legemidler, inkludert noen av de som brukes til å behandle diabetes, kan øke risikoen for anencephalal. Diabetes og fedme kan være risikofaktorer for komplikasjoner av graviditet, så det er alltid det ideelle å snakke med legen av kroniske forhold og hvordan de kan påvirke graviditeten.

En viktig risikofaktor knyttet til Anencefalien er det utilstrekkelige inntaket av folsyre. Mangelen på dette nøkkelnæringsstoffet kan øke risikoen for å ha barn med andre nevrale rørfeil i tillegg til # 8217; Anencefalia, som Bifida Plug. Gravide kvinner kan minimere denne risikoen med folsyre kosttilskudd eller diett endringer.

Hvis du hadde et barn med ankenhet, øker din sjanse til å få et andre barn med samme tilstand eller en annen neural rørfeil i 4 prosent 10. To tidligere graviditeter som er rammet av anencephali, øker gjentagelseshastigheten til ca 10 prosent 13.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legene kan diagnostisere Anencefalen under graviditet eller umiddelbart etter barnets fødsel. Ved fødselen kan skallen anomalier lett ses. I noen tilfeller er det en del av hodebunnen, sammen med skallen.

Prenatal tester for Anencefalia inkluderer:

  • Blodanalyse. Høye nivåer av alfa-fetecrotein leverprotein kan indikere ankenhet.
  • Amniocentesis. Væsken tatt fra fostervakten rundt fosteret kan studeres for å lete etter forskjellige markører for unormal utvikling. Høye nivåer av alfa-feteekrotein og acetylkolinesterase er forbundet med nevrale rørfeil.
  • Ultralyd. Høyfrekvent lydbølger kan bidra til å skape bilder (sonogrammer) for å utvikle foster på en dataskjerm. Et sonogram kan vise fysiske tegn på # 8217; anencefalia.
  • FETAL MR SCAN. Et magnetfelt og radiobølger produserer fetusbilder. En føtal MR-skanning gir mer detaljerte bilder enn en ultralyd.

De Cleveland Clinic antyder prenatalprøven for Anencefalia mellom den 14. og 18. uken av graviditeten. Den føtale MR-skanningen utføres når som helst.

Hva er symptomene?

De mest åpenbare tegnene på anencefali er de manglende delene av skallen, som vanligvis er beinene på baksiden av hodet. Noen bein på sidene eller på forsiden av skallen kan også mangle eller være syk. Hjernen er ikke riktig dannet. Uten en sunn cerebellum, kan en person ikke overleve

Andre tegn kan inkludere en bøyning av ørene, palapene og dårlige reflekser. Noen barn født med anencehaly har også hjertefeil.

Hvordan det blir behandlet?

Det er ingen behandling eller en kur for Anencefalia. Et barn født med denne tilstanden bør holdes varm og rolig. Hvis deler av hodebunnen mangler, bør de eksponerte delene av hjernen dekkes.

L’Forventet levetid for et barn født med anencephali er ikke høyere enn noen få dager, mer sannsynlig noen få timer.

Anencefalia vs. mikrocephaly

L’Anencefalia er en av de mange forhold som kalles cephalic lidelser. De er alle knyttet til problemer med utviklingen av nervesystemet.

En lidelse som ligner på # 8217; anencefalen på en eller annen måte er mikrocefalen. Et barn født med denne tilstanden har en omkrets av det minste hovedhodet.

I motsetning til # 8217; Anencefalia, som er tydelig ved fødselen, kan mikrocephaly eller ikke være tilstede ved fødselen. Kan utvikle seg innenfor de første årene av livet.

Et barn med mikrocephaly kan oppleve en normal ansiktsmodning og andre deler av kroppen, mens hodet forblir lite. Noen med mikrocefali kan forsinkes i utvikling og takle et kortere liv enn noen uten en cephalic tilstand.

Hva er perspektivet?

Selv om å ha et barn som utvikler anencephali, kan være ødeleggende, må du huske på at risikoen for at påfølgende graviditeter er på samme måte som fortsatt svært lave. Du kan bidra til å redusere denne risikoen ytterligere samtidig som du sørger for å konsumere en tilstrekkelig mengde folsyre før og under graviditeten.

The Coc samarbeider med sentrene for forskning og forebygging av fødselsskader på studier Utforsk bedre forebyggings- og behandlingsmetoder for Antendhalia og # 8217; hele spekteret av feil ved fødselen.

Hvis du er gravid eller planlegger en graviditet, vil du snart snakke med legen din om alle måtene du kan bidra til å forbedre sjansene for å ha en sunn graviditet.

Kan forebygges?

Forebygging av # 8217; Anencefalia kan ikke være mulig i alle tilfeller, selv om det er noen skritt som kan redusere risikoen.

Hvis du er gravid eller du kan bli gravid, anbefaler CoC en daglig inntak på minst 400 mikrogram av folsyre. Feil ved å anta et folsyre supplement eller spise forsterket mat med folsyre. Legen kan anbefale en kombinasjon av begge tilnærmingene, avhengig av dietten.