Anemi og hodepine: hva det betyr når du er begge

COS’er anemi?

L’anemi er en tilstand hvor antall røde blodlegemer som sirkulerer i blodet, er mindre enn normalt.

Røde blodlegemer bærer oksygen fra lungene til de andre organene. Hvis du har L’anemi, kan organene dine få mindre oksygen. Når hjernen din mottar mindre oksygen enn vanlig, kan du prøve hodepine.

Hvilke typer anemi kan forårsake hodepine?

Ulike typer anemi kan forårsake hodepine.

Anemi fra jernmangel

L’jernmangelanemi (IDA) kan sikre at hjernen mottar mindre oksygen enn nødvendig for å arbeide optimalt, noe som fører til grunnleggende hodepine.

L’Ida har også vært assosiert med migrene, spesielt hos kvinner som har menstruasjon.

Anemi på grunn av vitaminmangel

Som mangel på jern, kan lave nivåer av noen vitaminer, som B-12 og Folat, forårsake anemi. Disse typer anemi forårsaker også en reduksjon i oksygenivået i hjernen, noe som kan forårsake grunnleggende hodepine.

Falciform og thalassemia anemi

L’Sicklecelleanemi og thalassemi er typer anemi som betyr at røde blodlegemer blir mer klebrige og danner blodpropper eller danner en unormal form. Disse forholdene kan også føre til hodepine.

L’Anemi er en risikofaktor for utviklingen av cerebral venøs trombose (CVT), en sjelden tilstand der en blodpropp dannes i en hjernens vene. Denne tilstanden kan også kalles venøs cerebral bryst trombose (CSVT).

Hvilke typer hodepine kan forårsake anemi for å forårsake # 8217?

Grunnleggende hodepine

Dette er den typen hodepine som de fleste lider av tid til annen. En rekke faktorer kan forårsake disse hodepine, inkludert lave oksygenivåer i hjernen.

Migrene angrep

Migrene smerten varierer, men er ofte beskrevet som en knapp følelse på den ene siden av hodet. Migrene angrep skjer regelmessig og kan ha tilhørende symptomer som endringer i visningen eller følsomheten for lys eller lyd. De er ofte seriøse og langvarige.

CVT hodepine

CVT er en blodpropp som utvikler seg i en vene som drenerer blod fra hjernen. Blokken kan forårsake blodstagnasjon og den følgelig avslappende av veggene i blodårene, betennelse og spill av blod i hjernen forårsaker hodepine.

Hodepine er det vanligste symptomet på CVT og forekommer i omtrent 90 prosent av mennesker med tilstanden.

Hvordan diagnostisere hodepine knyttet til # 8217; anemi?

IDE hodepine

Hvis symptomene som følger med hodepine, synes å indikere at du har IDA, kan legen utføre blodprøver for å bestemme hvor mange røde blodlegemer og hvor mye jern du har.

Legen kan også utføre tester for å avgjøre om din IDA er et resultat av et blodtap, for eksempel gjennom en intens menstruasjonsflyt eller blod i avføringen.

Hodepine fra vitaminmangel

Som med IDA, kan legen utføre blodprøver for å bestemme nivåene av B-12, folat og andre vitaminer, som kan bidra til et lavt antall røde blodlegemer.

Hodepine fra CVT

Hvis du har en CVT, kan du oppleve andre nevrologiske symptomer i tillegg til hodepine. Men opp til 40 prosent av tiden er det ingen andre symptomer, som kan gjøre diagnosen vanskeligere.

Den første testen er en tac. Legen din vil se etter bestemte ting som indikerer en diagnose av CVT. En magnetisk resonans kan vise den faktiske blodproppen i venen, men det kan også virke normalt 30 prosent vær.

Andre mer invasive tester kan brukes til å bekrefte diagnosen hvis den ikke er klar fra en TAC og en magnetisk resonans.

Hva er behandlingen for disse hodepine?

Ida base hodepine

Hodepine forårsaket av IDA behandles økt jernnivå med jernpiller. Når jernnivået er returnert til normalt, vil de røde blodcellene kunne transportere riktig mengde oksygen til hjernen.

Grunnleggende hodepine fra vitaminfeil

Returnere vitaminer som er på lave nivåer i kroppen din, vil øke antallet røde blodlegemer og mengden oksygen som leveres til hjernen din.

Migrene angrep

Uansett det faktum at de er eller mindre relatert til IDA, blir migreneangrep vanligvis behandlet med narkotika kalt triptani. Disse stoffene virker på kjemikaliene i hjernen som serotonin og er en svært effektiv behandling.

CVT

Når kramper og andre nevrologiske symptomer er stabilisert, blir CVT nesten alltid behandlet med antikoagulanter, også kjent som blodfluidisering, for å oppløse blodproppen. Av og til er kirurgi nødvendig for å fjerne kluten.

Når skal du se en lege

Kontakt legen din når du har en uvanlig hodepine for deg og føles ikke som en typisk hodepine. Informer legen din også dersom du har ditt første migrene angrep eller noen migreneangrep enn dine vanlige.

Se etter nødhjelp for CVT

CVT er en medisinsk nødsituasjon som bør evalueres umiddelbart. Ting å søke inkluderer:

  • En spesielt alvorlig hodepine
  • Lignende symptomer for å beundre som ansiktslammelse eller tap av følsomhet eller mobilitet i en arm eller ben
  • Vista endres, spesielt forbundet med svimmelhet eller oppkast, som kan være et tegn på hjernehevelse (Papilladema)
  • Forvirring eller tap av bevissthet
  • anfall

Bunnlinjen

Ulike typer anemi kan forårsake hodepine. Mangel på jern eller vitaminer kan føre til hodepine knyttet til lave oksygenivåer i hjernen. Har også vist at IDA spiller en rolle i # 8217; migrene, spesielt under menstruasjon.

En sjelden årsak til hodepine kalt CVT er observert hos personer med forhold som forårsaker dannelsen av røde blodcellekoaguleringer.

Alle disse forholdene kan behandles ganske enkelt hvis de raskt er diagnostisert.