Anatomi, funksjon og helse i det indre øre

Ditt indre øre er den dypeste delen av deg øre.

L’Internør har to spesielle oppgaver. Endre lydbølgene i elektriske signaler (nerveimpulser). Dette gjør det mulig for hjernen å lytte og forstå lyden. Selv det indre øre er viktig for balanse;.

L’Innerøret kalles også indre øre, indre Auris og labyrinten av øret.

Anatomi av’internt øre

Del på PinterestL’øre ekstern, medium og intern.

L’Inner Ear ligger alle «8217; enden av øret rør. Den ligger i et lite hulrom som ligner på et hull i skallen bein på begge sider av hodet.

L’Internør har 3 hoveddeler:

 • Auger. De Auger Det er L’Landitiv område Dell’Internør som forvandler lydbølgene i nervesignaler.
 • Halvcirkelformede kanaler. De Halvcirkelformede kanaler balanse av sansene og stillingen for å fremme balansen;.
 • Vestibule. Dette er det hule området av hulrommet i det indre øret som ligger mellom skruen og den halvcirkelformede kanalen, favoriserer også L & # 8217;.

Dell & # 8217-funksjon; internt øre

L’Internør har to hovedfunksjoner. Hjelper deg med å føle deg og holde balansen. Delene av’indre øre er festet, men jobber separat for å gjøre hver jobb.

Auger fungerer med deler av # 8217; eksternt og mellomøret for å hjelpe deg med å høre lydene. Det ser ut som et lite spiralformet sneglskall. I virkeligheten betyr Auger Meins & # 8220; Snail & # 8221; gresk.

Skruen er full av væske. Inneholder en mindre og sensitiv struktur kalt L’Court Organ. Fungerer som & # 8220; mikrofonen & # 8221; av kroppen. Inneholder 4 filer med lite hår som samler vibrasjonene av lydbølger.

Lyden til lyden

Det er flere skritt å finne sted fra # 8217; ytre øre alle’indre øre slik at en person kan høre en lyd:

 • L’Eksternt øre (den delen du kan se) fungerer som en trakt som sender lyder i din auditive kanal fra omverdenen.
 • Lydbølger reiser langs øret til øret til trommehinnen i # 8217; mellomøret.
 • Lydbølgene gjør at trommehinnen vibrerer og beveger de 3 små beinene i mellom-øret.
 • Bevegelse fra # 8217; medium øredør til trykkbølger som beveger væsken ALL’interiør i cochlea.
 • Bevegelsen av væsken i # 8217; indre øreformer og beveger de små hårene i cochlea.
 • Håret & # 8220; dans & # 8221; I skruen konverterer bevegelsen av lydbølger i elektriske signaler.
 • De elektriske signalene sendes til hjernen gjennom hørselsnervene (auditiv). Dette gjør en lyd.
 • Likevekt

  De likevektsdelene av # 8217; indre øret er vestibulen og de halvcirkelformede kanalene.

  De 3 halvcirkelformede kanalene er oppeformede rør i # 8217; indre øre. De er fulle av væske og belagt med fint hår, akkurat som i skruen, bortsett fra det faktum at disse hårene samler kroppsbevegelser i stedet for lyder. Hårene fungerer som sensorer som hjelper deg med balansen din.

  Halvcirkelformede kanaler er plassert i en rett vinkel på hverandre. Dette hjelper dem med å måle bevegelser uavhengig av stedet du er.

  Når hodet beveger seg, fluidet hele «8217; inne i de halvcirkelformede kanalene beveger seg. Dette beveger det lille håret inne i dem.

  Halvcirkelformede kanaler er forbundet med & # 8220; poser & # 8221; I vestibulen har de flere væsker og hår inne i dem. De kalles sacculo og otricolo. De oppfatter også bevegelse.

  Disse bevegelses- og balansefølere sender elektriske nervemeldinger til hjernen. I sin tur forteller hjernen kroppen din hvordan du skal være i balanse.

  Hvis du er på berg-og dalbanen eller på en båt som beveger seg opp og ned, kan væsken i dine indre ører ta litt tid på å slutte å flytte. Det er derfor du kanskje føler deg stunned for litt & # 8216, selv når du slutter å flytte eller du er på en solid grunn.

  Forholdene til’internt øre

  Hørselstap

  Betingelsene for det indre øre kan påvirke høringen og # 8217; balanse. Problemene i # 8217; indre øre som forårsaker tapet på # 8217; hørsel kalles neurosensories fordi de vanligvis påvirker håret eller nervecellene i skruen som bidrar til å føle lyden.

  Sensorene i nervene og håret i de indre ørene kan bli skadet på grunn av aldring eller fra # 8217; være for mye støy for lenge.

  Tapet av’hørselen kan oppstå når de indre ørene ikke kan sende nervesignaler til hjernen som før.

  Symptomene inkluderer:

  • Høyere toner muffled
  • Vanskelighetsgrad å forstå ordene
  • Vanskelighetsgrad å høre tale mot annen bakgrunnsstøy
  • Vanskelighetsgrad å høre lyden av konsonansene
  • Vanskelighetsgrad å forstå hvor en lyd kommer fra

  Balansere problemer

  De fleste balanseproblemer skyldes problemer i # 8217; internt øre. Du kan føle deg svimmelhet (en følelse av rotasjon i rommet), svimmelhet, imponerende eller ustabilitet som står.

  Balanseproblemer kan oppstå, selv om du sitter eller ligger.

  Relaterte forhold

  Betingelsene ALLE «8217; interiør eller ved siden av det indre øre kan påvirke P’balanse og noen ganger kan også føre til tap av # 8217;.

  Disse inkluderer:

  • Akustisk neurom. Denne sjeldne tilstanden oppstår når en godartet svulst (ikke-kreft) vokser på nervecufflocleari forbundet med 8217; indre øre. Du kan ha svimmel, balanse tap, tap av’høre og summende i ørene.
  • Godartet Paroksysmal Positional Vertigo (VPPB). Dette skjer når fotballkrystaller i # 8217; indre øre beveger seg fra sin normale posisjon og flyter andre steder i # 8217; internt øre. BPPV er den vanligste årsaken til svimmelhet hos voksne. Du kan føle deg som om alt var å snu hver gang du trengte hodet.
  • Hodeskade. En lesjon til hodet som involverer et slag mot hodet eller alt øre, kan skade det indre øre. Svimmelhet og tap av & # 8217 kan forekomme;.
  • Migrene. Noen som lider av migrene har også svimmelhet og bevegelsesfølsomhet. Dette kalles vestibulær migrene.
  • Meniere sykdom. Denne sjeldne tilstanden kan forekomme hos voksne, generelt mellom 20 og 40 år. Det kan forårsake tap av # 8217; hørsel, svimmelhet og tinnitus (buzz i ørene). Årsaken er ikke kjent ennå.
  • Ramsay Hunt Syndrome. Denne tilstanden er forårsaket av et virus som angriper en eller flere kraniale nerver i nærheten av # 8217; internt øre. Du kan ha svimmelhet, smerte, tap på’hørsel og ansikts svakhet.
  • Vestibulær neuritt. Denne tilstanden, som kan skyldes et virus, innebærer nervebetennelse som fører balanseinformasjon fra hjernen inni. Du kan ha kvalme og så alvorlig svimmelhet å gjøre det vanskelig å gå. Symptomene kan vare dager og deretter forbedre uten behandling.

  Behandle vilkårene for det indre øret

  Se en spesialist

  Du må kanskje konsultere en spesialist kalt ent (Otorhinolaryngologist) for å få behandling for en tilstand av det indre øre.

  Viral sykdommer som påvirker det indre øret kan gå. Symptomene forbedrer vanligvis over tid. I noen sjeldne forhold kan legen anbefale andre behandlinger som kirurgi.

  Bruk høreapparater

  Høreapparatet, inkludert implanterbare høreapparater, kan bidra til å forbedre folket med et bestemt tap av # 8217; hørsel eller døvhet fra ett øre.

  For folk som har en intakt delvis høring, er det også lyd og fokuseringsforsterkningsenheter på markedet.

  Cochlear planter er typer høreapparater som hjelper barn og voksne med alvorlig neurosensory hypoacusia. Bidrar til å kompensere for skaden på det indre øre.

  Ta vare på Mal D’ører

  Hjemmelaget rettsmidler kan hjelpe deg med å berolige symptomene på Mal D’ører forårsaket av A’viral infeksjon.

  Noen virale Dell ‘# 8217; Internør kan bli bedre uten behandling. Men noen ganger kan de påvirke hørselen og # 8217; balanse for en PO & # 8216;.

  Prøv hjemmeforslag for å lindre smerte og andre symptomer på øret som:

  • Planlegg smertestillende stoffer
  • En kald pakke
  • Varmebehandling
  • nakkeøvelser

  Måter å holde ørene dine sunne

  Rengjør ørene dine

  Cerium kan akkumulere i ytre hørselsskanalen. Dette kan påvirke på og kan øke risikoen for infeksjon i den ytre lydkanalen eller potensielt skade tympanum.

  L’Cerumming Akkumulering opp til slagpunktet kan også føre til hørsels- eller svimmelhetsproblemer. Hvis du har mye cerum, kontakt legen din. En helsepersonell kan gi rengjøring av øret på legekontoret.

  Å prøve å rengjøre ørene dine alene med en bomullspute kan noen ganger skyve voks dypere og over tidspakke voksen i den hørbare kanalen som en plugg. Dette krever profesjonell hjelp til å fjerne.

  Mer informasjon om hvordan du rengjør ørene dine trygt.

  Beskytt ørene dine

  Beskytt ørene fra lyden, akkurat som å beskytte øynene dine fra den skinnende solen:

  • Unngå å lytte til musikk eller filmer med svært høyt volum.
  • Bruk en ørebeskyttelse hvis du er nær sterke eller konstante lyder, som når du reiser med fly.

  L & # 8217;

  L’indre øre arbeid med ytre og mellomøre for å hjelpe folk å høre.

  Det kan endres eller bli skadet av normale aldring, sterke lyder, traumer og sykdommer. Spiller en svært viktig rolle i # 8217; hørsel og i # 8217 balansen.