Anatomi, funksjon og diagram av munnen | Kroppskart

En molar tann er i den bakre delen (bak) i munnen. Det ligger i de fleste pattedyr som bruker de bakre tennene til å male mat. Tolv molarer er vanligvis tilstede i et voksen menneske, i grupper på tre. Disse tennene er generelt større enn premolarer og har en større overflate å tygge og male mat i lett fordøyelige stykker.

Disse tennene er delt inn i mandibulære og Mascellar-molarer, som er henholdsvis i nedre og øvre kjeve. I de fire grupper av molarer er den tredje av hver gruppe kjent som en tann av dom. Dette er generelt L’siste tann å briste på en ‘8217; gjennomsnittlig alder av atten eller ventilasjonsperioden, men i enkelte individer kan dette forekomme i forskjellige aldre. Noen voksne kan ha mer enn fire tenner av dommen, kjent som supernumerære tenner. Men i nesten en tredjedel av mennesker kan dømmekraft ikke vises i det hele tatt.

En molar anses som typen tann som er mer komplisert hos mennesker. L’ekstraksjon (fjerning) av denne tannen er en kompleks prosess med tannlegen og kan være mer smertefull enn andre tannlege ekstraksjoner.