Anatomi, funksjon og diagram av munnen | Kroppskart

En molar tann er i den bakre delen (bak) i munnen. Det ligger i de fleste pattedyr som bruker de bakre tennene til å male mat. Tolv molarer er vanligvis tilstede i et voksen menneske, i grupper på tre. Disse tennene er generelt større enn premolarer og har en større overflate å tygge og male mat i lett fordøyelige stykker.

Disse tennene er delt inn i mandibulære og Mascellar-molarer, som er henholdsvis i nedre og øvre kjeve. I de fire grupper av molarer er den tredje av hver gruppe kjent som en tann av dom. Dette er generelt L & # 8217; siste tann å briste på en ‘8217; gjennomsnittlig alder av atten eller ventilasjonsperioden, men i enkelte individer kan dette forekomme i forskjellige aldre. Noen voksne kan ha mer enn fire tenner av dommen, kjent som supernumerære tenner. Men i nesten en tredjedel av mennesker kan dømmekraft ikke vises i det hele tatt.

En molar anses som typen tann som er mer komplisert hos mennesker. L & # 8217; ekstraksjon (fjerning) av denne tannen er en kompleks prosess med tannlegen og kan være mer smertefull enn andre tannlege ekstraksjoner.