Anastomose: Definisjon, teknikker, typer og risiko

Definisjon

L’Anastomose er forbindelsen til to ting som normalt er divergerende. I medisin, A’anastomose refererer vanligvis til en forbindelse mellom blodkar eller mellom to epolas av # 8217;.

A’anastomose kan naturligvis forekomme i kroppen eller kan utvikles kirurgisk.

Naturlig anastomose

L’naturlig anastomose refererer til måten strukturen er biologisk forbundet i kroppen. For eksempel er mange årer og arterier forbundet med hverandre. Dette hjelper oss med å effektivt transportere blod og næringsstoffer i hele kroppen.

Kirurgisk anastomose

A’kirurgisk anastomose er en kunstig forbindelse etablert av en kirurg. Kan gjøres når en A’arterie, en vene eller en del av # 8217; tarmene er blokkert. Det kan også gjøres for en svulst i en del av # 8217; tarmene. En kirurg vil fjerne den blokkerte delen i en prosedyre som kalles reseksjon. De to gjenværende delene vil derfor bli anastomized, eller sammenføyt, og syet eller sittende fast.

I tilfelle blodkar, blir den blokkerte delen ofte ikke fjernet. I stedet blir det omgått av en naturlig eller kunstig rørledning. Et eksempel på en naturlig kanal kan være bruken av Sausen Vein for å omgå arteriene som er låst i hjertet. Et eksempel på en kunstig kanal ville være bruken av et Dacron-rør for å omgå arteriene i beinet. I disse tilfellene refererer anastomosen til det punktet hvor de to strukturene er suturert sammen.

Mange med gastrointestinale lidelser, som Crohns sykdom eller kolon-rektumkreft, kan trenge en’kirurgisk anastomose for å behandle komplikasjonene av deres tilstand.

COS’er en’ileocolic anastomose?

A’ileocolic eller ileocolonlisca anastomose er foreningen av # 8217;. Det utføres vanligvis etter en intestinal reseksjon hos personer med Crohns sykdom. Dette skyldes at sykdommen ofte påvirker L’tynntarmen og den første delen av # 8217; tarmkrason.

Fordi det er gjort

A’ileocolic anastomose utføres vanligvis for å gjenforenes til tarmen etter en tarmbestilling. En tarmreseksjon er fjerning av en skadet del av # 8217;. Personer med følgende forhold kan trenge en tarmreseksjon:

 • Tykktarmskreft
 • Crohns sykdom
 • Ulcerøs kolitt
 • Regional Enteritis
 • intestinal abscess
 • Amistricolo di Meckel, en unormal intestinal sekk tilstede ved fødselen
 • Alvorlige tarmsår
 • blokk i # 8217; tarmen
 • Precancerous Polyps
 • traumer, som et sår fra skytevåpen

Com’det er laget?

I de fleste tilfeller kan # 8217; anastomose utføres ved hjelp av laparoskopi. Laparoskopi betyr at intervensjonen utføres gjennom en liten gravering ved hjelp av et lite verktøy som heter LaparoScope. Et laparoskop er et langt og tynt rør med et kamera og et lett alle «8217;. Hjelp Leger Se alle’inne i kroppen din mens du utfører kirurgi.

Det er flere teknikker som brukes av kirurger for å kjøre en ileocolic anastomose:

 • End-to-end (se). Denne teknikken kobles sammen de to åpne endene av tarmen.
 • Side-til-side (SSA). Dette teknikk Koble sidene av hver del av # 8217; tarmen sammen i stedet for de to ender. Endene er stiftet eller syet for å lukke. SSA-anastomosen driver mindre risiko for å begrense komplikasjoner i fremtiden.
 • End-to-side (ESA). Denne teknikken forbinder slutten av # 8217; tarmene som er mindre med siden av den større.

Teknikken som er valgt av en kirurg, kan avhenge av forskjellen i diameteren av hver del av # 8217; tarmene som må være forenet.

Metal stifter mot suturer

Kirurger kan velge å bli med de to delene av # 8217; tarmen ved hjelp av søm (suturpunkter) eller klipp. Håndsying er vellykket brukt i over 100 år. Imidlertid krever stifter mindre tid å bli utført. Nyere kirurger finner det lettere å lære.

Et se kan bare gjøres med suturer. En SSA utføres vanligvis med metallstifter.

Hva er risikoen?

Som med enhver operasjon, L’anastomose innebærer noen risiko. Disse inkluderer:

 • Blodkoaguli
 • blødning
 • arr
 • hindring
 • Stenose eller unormal krymping
 • Skader på de omkringliggende strukturer
 • infeksjoner, som kan føre til sepsis
 • Anathomotisk tap eller tap på det punktet der tarmen er koblet til

Andre typer intestinal anastomose

Andre typer intestinal anastomose kan utføres under følgende medisinske prosedyrer:

Gastrisk bypass kirurgi

Gastrisk bypass kirurgi er en type bariatrisk kirurgi som vanligvis utføres for å hjelpe en person å gå ned i vekt.

To anastomose utføres under en gastrisk bypassintervensjon. Først og fremst blir den øvre delen av magen forvandlet til en liten magesekk. Et stykke dipper; mykt tarmen er kuttet og deretter koblet til denne nye gastrisk posen. Dette er den første anastomosen. L’andre ender av # 8217; tynntarmen kobles deretter til igjen alle små bokstaver. Dette er den andre anastomosen.

Fjerne en svulst

Et eksempel kan være en kreft i bukspyttkjertelen. Når kreften har fjernet, må organene gjenforenes. Dette kan inkludere gallekanaler, bukspyttkjertel, galleblære og en del av magen.

Anastomose vs. kolostomi

Etter en intestinal reseksjon må en lege møte de to åpne ender av # 8217;. De kan anbefale en kolostomi eller A’anastomose. Det avhenger av hvor mye av # 8217; tarmene er fjernet. Her er forskjellene mellom de to:

 • I # 8217; anastomose, vil kirurgen lade opp de to ender av # 8217; tarmene sammen med poeng eller stifter.
 • I kolostomi vil kirurgen bevege en tarm i bukveggen og koble den til en pose eller et tilfelle. Dette er gjort slik at avføringen som normalt beveger seg gjennom rektaret i rektumet i stedet gjennom # 8217; åpning i # 8217; magen i posen. Posen må tømmes manuelt.

En kolostomi brukes ofte bare som en kortsiktig løsning. Det tillater andre deler av tarmen å hvile mens du gjenoppretter fra en annen operasjon. Når det er herdet, utføres det A’anastomose for å rattle de to ender av # 8217;. Noen ganger, ikke c’det er ganske sunt tarmen forble for å lage en anastomose. I dette tilfellet er en kolostomi en permanent løsning.

Vaskulær og sirkulasjonsanastomose

Vaskulær og sirkulasjonsanastomose forekommer naturlig i kroppen. For eksempel kan kroppen din skape en ny sti for blodstrømmen hvis en sti er låst. Selv naturlig sirkulasjonsanastomose er viktig for å justere kroppstemperaturen.

L’vaskulær anastomose kan også utføres kirurgisk. Det brukes ofte til å reparere arterier og sår eller skadede vener. Betingelsene og prosedyrene som kan kreve vaskulær anastomose inkluderer:

 • Skader på A’arterie på grunn av et sår, som et sår fra skytevåpen
 • Bypass inngrep av koronar arterier for å behandle en blokk på A’arterie som gir hjertet på grunn av aterosklerose
 • Solid Organs transplantasjon for å koble det nye organet til blodet
 • hemodialyse

Under en koronar bypass-inngrep, for eksempel, vil en kirurg bruke blodkarene tatt fra A’annet kroppsområde for å reparere en arterie skadet eller blokkert. Kirurgen vil fjerne et sunt blodkar fra thorax- eller beninnretningen. A’ekstremiteter av blodkaret er kombinert over blokken og den andre enden nedenfor.

I motsetning til Dell’tarm og mage, er vaskulær anastomose alltid syet av kirurgen og aldri riper.

Gjenkjenne og behandle et tap

Et anastomotisk tap er en sjelden, men alvorlig komplikasjon av anastomosen. Som navnet antyder, oppstår et anastomotisk tap når forbindelsen nettopp har opprettet, unnlater å helbrede og begynner å miste.

Det anslås at det oppstår i ca 3-6% av kolorektal anastomose, andre a 2009 Gjennomgang. I en 2014 Studio av 379 pasienter som gjennomgår ileocolic anastomose, bare L’1.1% av dem har opplevd tap som en komplikasjon av prosedyren.

Tegnene på et anastomotisk tap etter anastomose kan inkludere:

 • feber
 • magesmerter
 • Lav produksjon av urin
 • ileo eller mangel på bevegelse i # 8217; tarmene
 • diaré
 • Antall hvite blodlegemer overlegen til normal
 • peritonitt

Risikoen for tap er større i overvektige mennesker eller ansatt steroider. Selv røyk og overdreven drikking kan øke risikoen for anastomotiske tap.

Behandling av anastomotisk tap

Hvis tapet er lite, kan det styres med antibiotika eller en drenering plassert gjennom bukveggen til / # 8217; tarmen helbreder ikke. Hvis tapet er større, er det nødvendig med en annen operasjon.

I noen tilfeller vil en kolostomi være nødvendig sammen med en abdominal washout. Under en vask brukes en saltet vannoppløsning til å vaske peritonealhulen, inkludert tarm, mage og lever.

Anathomotisk tap har en dødelighet på opptil 39%, ifølge 2006 Gjennomgang. Først er diagnostisert, desto bedre er resultatet.

Hva er perspektivet?

L’ileocolic anastomose regnes som en sikker og effektiv prosedyre. Men som med en operasjon, er det risiko. Disse inkluderer infeksjoner og anastomotiske tap.

De fleste som har en tarm reseksjon med anastomose, er helt gjenopptatt. Noen mennesker kan fortsatt trenge kontinuerlig medisinsk behandling hvis de har en kronisk tarmtilstand, som Crohns sykdom. A’anastomose vil ikke holde tilstanden. Moderne fremskritt i kirurgiske teknikker har forbedret resultatene og gjenopprettingstiden sterkt.