Anaplastisk skjoldbruskkjertel Kreft: Symptomer, årsaker, behandling og håndtering

COS’er anaplastisk skjoldbruskkreft?

Din skjoldbruskkjertel er en sommerfuglformet kjertel i nedre forsiden av nakken. Hormonene som produserer transporteres gjennom hele kroppen for å tilpasse varmen og # 8217; energi.

Anaplastisk skjoldbruskkreft er en av fire typer skjoldbruskkreft. Det er svært sjeldent: Den amerikanske skjoldbruskforeningen bemerker at denne typen representerer Mindre 2 hundre av alle tilfeller av skjoldbruskkreft. Ja metastatiserer eller sprer seg raskt til andre organer. Det er en av mest Aggressive svulster hos mennesker.

Hva er symptomene?

Anaplastisk skjoldbruskkreft kreft vokser raskt. Dette betyr at symptomene bare kan utvikles om noen få uker. Noen av de første symptomene du kanskje merker er:

 • Et knutepunkt eller knutepunkt i nakken
 • Vanskelighetsgrad å svelge mat eller piller
 • trykk og kortpustethet når du ligger på baksiden

Som kreft vokser, kan du også legge merke til:

 • heshet
 • En vanskelig masse synlig i nedre forsiden av nakken
 • Svelgede lymfeknuter
 • hoste, med eller uten blod
 • vanskelig eller støyende puste på grunn av begrenset luftveier eller luftrøret

Hva er årsakene til anaplastisk skjoldbruskkreft?

Forskere er ikke sikre på den nøyaktige årsaken til anaplastisk skjoldbruskkreft. Det kan være mutasjonen av A’andre mindre aggressive form for skjoldbruskkreft. Det kan også være et resultat av en serie genetiske mutasjoner, selv om ingen er sikker på grunnen til at de forekommer. Det ser imidlertid ikke ut til å fungere i familier.

Noen ting kan øke risikoen for å utvikle anaplastisk skjoldbruskkjertel kreft, inkludert:

 • har 60 år eller mer
 • Gå på akselen
 • Tidligere eksponering for bryst eller nakke stråling

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Under en fysisk undersøkelse vil legen føle nakken din. Hvis de føler en knute som kan være en svulst, vil de trolig lede deg til en endokrinolog eller en onkolog for en videre evaluering.

For å avgjøre om svulsten er kreft, trenger du en biopsi. Dette innebærer å plukke opp en liten prøve av svulst av svulst ved aspirasjon med tynn nål eller kjernen biopsi og # 8217; eksamen for kreft tegn.

Hvis svulsten blir for å være kreft, er det neste trinnet å forstå hvor mye kreft som er avansert. Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft vokser veldig raskt, så det er så nesten alltid Diagnostisert i en mer avansert fase.

Imaging tester, som en nakke og thorax tac, vil gi til legen en’bedre ide enn svulsten er flott. Disse bildene vil også vise kreft.

I noen tilfeller kan legen også bruke et fleksibelt laryngoskop. Dette er et langt og fleksibelt rør med et kamera ALLE’ender som kan hjelpe legen din avgjøre om svulsten påvirker talepenger.

Anaplastisk skjoldbruskkreft er scenekreft 4. Denne fasen er videre fordelt på følgende måte:

 • Scenen 4a betyr at kreft bare er i skjoldbruskkjertelen.
 • Fasen 4b betyr at kreft har spredt seg til stoffet rundt skjoldbruskkjertelen og muligens lymfeknuter.
 • Stadionet 4c betyr at kreft har spredt seg til fjerne steder, som lungene, bein eller hjerne og kanskje lymfeknuter.

Hvordan det blir behandlet?

Anaplastisk skjoldbruskkjertel kreft krever umiddelbar behandling fordi den sprer seg raskt. For om halv av de som mottar en diagnose, har kreft allerede spredt seg til andre organer. I disse tilfellene fokuserer behandlinger på å bremse progresjon og holde deg så mye komfort.

I motsetning til andre typer skjoldbruskkreft kreft, svarer anaplastisk skjoldbruskkreft ikke på radioodi terapi eller undertrykkelsen av skjoldbruskkjertelen med skjoldbruskkjertelen.

Legen din vil diskutere alle behandlingsalternativene som er tilgjengelige med deg. Kan hjelpe deg med å velge en ekstra egnet til din tilstand og dine personlige preferanser.

Kirurgi

Legen din kan definere kreften din & # 8220; resecatable & # 8221;. Dette betyr at det kan fjernes kirurgisk. Hvis kreften din ikke er researisk, betyr det at det invaderte nærliggende strukturer og kan ikke fjernes helt med kirurgi. Anaplastisk skjoldbruskkreft er vanligvis ikke reset.

Andre kirurgiske inngrep er palliativer. Dette betyr at de er utformet for å forbedre kvaliteten på livet ditt i stedet for å behandle kreft.

For eksempel, hvis du har problemer med å puste, kan legen din foreslå en trakeotomi. Dette innebærer innføring av et rør i huden, under svulsten. Du vil puste gjennom røret, og du vil kunne snakke ved å plassere fingeren over luftens hull;. For å unngå infeksjoner eller hindringer må røret fjernes og rengjøres et par ganger om dagen.

Hvis du har problemer med å spise og svelge, kan du sette inn et strømrør gjennom huden i magen eller # 8217 veggen;.

Stråling og kjemoterapi

Kjemoterapi alene er ikke veldig effektivt mot denne typen kreft. Men noen ganger er det mer effektivt hvis det kombineres med strålebehandling. Stråling er rettet mot kreftceller for å redusere svulstet eller redusere veksten. Det er vanligvis gjort fem dager i uken i fire eller seks uker.

Stråling kan brukes selv etter operasjonen;. Denne kombinasjonen kan bidra til å forbedre generelle prospekter for personer med anaplastisk skjoldbruskkjertelkarsinom i stadion 4A eller 4B.

Kliniske tester

Ved å delta i en klinisk prøve, kan du ha tilgang til narkotika eller eksperimentelle behandlinger som ellers ville være tilgjengelige. Du vil også hjelpe forskere å lære mer om anaplastisk skjoldbruskkreft i håp om å utvikle mer effektive behandlinger for dette. Du kan søke etter relevante kliniske studier i USA her.

Finn ut mer om kliniske studier og hva du kan forvente i hver fase.

Snakker med legen din

Med anaplastisk skjoldbruskkreft, er tiden viktig. Når en diagnose er oppnådd, må du jobbe tett med legen din for å gjøre avgjørende beslutninger og starte behandling. Hvis legen din ikke er kjent med anaplastisk skjoldbruskkreft, be om noen som er. Ikke føl deg ubehagelig selv i å motta en annen mening fra en annen lege.

Her er noen andre ting å diskutere med legen din så snart som mulig:

 • Behandlingsmål
 • Kliniske studier som du kan være egnet på
 • Advance Medical Directives and Biological Testaments
 • Palliative og hospice botemidler

Du kan også snakke med en juridisk ekspert på:

 • Proxy
 • Medisinsk surrogatmarrater
 • Finansiell planlegging, testamenter og trusts

Ansikt anaplastisk skjoldbruskkreft

Vet å ha anaplastisk skjoldbruskkreft kan være overveldende. Hvis du ikke vet hvem du skal slå eller hvordan du skal fortsette, bør du vurdere disse støttekildene:

Hvis du tar vare på noen som har anaplastisk skjoldbrusk, ikke undervurdere dine behov som omsorgsperson. Her er 10 ting som hjelper deg med å ta vare på deg og den kjære.

Anbefalte avlesninger

 • & # 8220;Når pusten blir luft& # 8220; er en finalist av Pulitzer-prisen skrevet av en neurosurgee som fikk en diagnose av lungekreft i fase 4. Beskriver sin erfaring både som lege og som en pasient som sameksisterer med en terminal sykdom.
 • & # 8220;Danser med elefanter& # 8220; kombinerer intervjuer med medisinske eksperter, råd om bevissthet og humor for å hjelpe folk med alvorlige sykdommer til å leve med glede og forsettlig.
 • & # 8220;Livet etter diagnose«Det er skrevet av en lege som spesialiserer seg på palliativ omsorg. Gir praktisk informasjon om alt, fra det medisinske jargongkomplekset til de vanskelige behandlingsbeslutninger for folk som bor sammen med terminale sykdommer og deres omsorgspersoner.

Hva er perspektivet?

Anaplastisk skjoldbruskkreft er veldig aggressiv. Selv med tidlig deteksjon, mest Folk utvikler en metastatisk sykdom. Ifølge Columbia University er den femårige overlevelsesraten lavere 5 prosent.

Men siden det er så aggressiv, er anaplastisk skjoldbruskkreft, også gjenstand for mange innovative undersøkelser. Det kan være verdt å se etter åpne kliniske studier. Legen din kan hjelpe deg med å se etter en i ditt område.

Legen kan også samarbeide med deg for å behandle en behandlingsplan for å redusere utviklingen av kreft eller minimere symptomene. Endelig ikke nøl med å informere legen din dersom du tror du trenger ytterligere støtte. Du vil sannsynligvis kunne veilede deg med lokale ressurser som kan hjelpe deg.