Ananas for å indusere arbeidskraft: Hjelper, basert på forskning?

Del på Pinterest

Det er ingen mangel på råd fra venner og slektninger godt hensikt når det gjelder å indusere arbeidskraft i de vanskelige ukene med graviditet. Sene mødre rundt om i verden har prøvd en rekke teknikker for å bringe showet på veien og bringe barnet til verden.

Hvis du er gravid på 39, 40 eller 41 uker, og du kan ikke se # 8217; Nå som du kanskje ikke er mer gravid, kan du ha hørt at ananaset kan starte sammentrekninger og modne livmorhalsen. Så det er sant? Dessverre er det få tester som viser at du faktisk møter din lille glede av glede raskere ved å prøve det, men her er det du trenger å vite.

Hvordan fungerer det, i henhold til anekdotiske relasjoner

L’ananas er kjent for sin vakre farge, smak og som en hovedbestanddel i tropiske smoothies og drinker. Den inneholder også et enzym kalt bromelina, som noen kvinner tror modne livmorhalsen og forårsaker sammentrekninger.

Selv om du aldri har hørt om bromelina, kan du ha opplevd effektene. Hvis du noen gang har spist en pose ananas på en gang, eller til og med en ananas for moden, kan du ha brenner, prikkende eller til og med sår i munnen din. Dette skyldes bromelina, at noen mennesker spøk er et enzym som du spiser umiddelbart.

Plakater på noen chatbrett og grupper av sosiale medier på graviditet Oppmuntrer gravide kvinner på utløpsdatoen eller i tillegg til å forsøke å konsumere friske, ikke-hermetiserte ananas og # 8211; Hva de sier han har mindre bromelain & # 8211; For å få ting til å bevege seg. Brukere deler arbeidshistorier neste dag, eller noen ganger innen få timer.

Noen prøvde å spise en hel ananas i en enkelt økt, som ofte forårsaker mer (eller mindre) enn det ønskede resultatet, da de potensielle bivirkningene av bromelain inkluderer kvalme, magesmerter og diaré.

Hva sier forskningen?

Så anekdotiske relasjoner kan oppmuntre deg til å spise store mengder ananas for å fremkalle sammentrekninger. Dessverre har det imidlertid ikke vist seg at verken en mengde eller en bestemt type gjør det.

Men det er forskjellige grenser eller dilemmaer når det gjelder vitenskapelig å demonstrere teorien om # 8217; ananas:

  • Kliniske tester av noe på gravide er ikke etiske, spesielt hvis C’er en risiko for barnet.
  • Hvordan forskere ville vite om kvinner som allerede er fra 40 til 42 ukers graviditet, har nettopp startet Travail i samme periode med ananasforbruk, eller hvis ananaset forårsaket travaglio?
  • Videre tror noen mennesker som forstyrrer magen og # 8217; tarmene med krydret mat, pounds av ananas, ricinusolje eller andre midler vil føre til arbeidskraft, noe som ikke er det samme som et produkt som faktisk forårsaker uterin sammentrekninger.

Det har vært noen begrenset forskning, men resultatene er ufattelige. En 2016 studio viste at ananasekstrakten på grunn av uterin sammentrekninger & # 8211; I uterin stoff isolert fra gravide rotter og gravide kvinner. Husk at ananasekstraktet har blitt påført direkte i # 8217; livmor, i stedet for å konsumeres oralt.

Trygt overbevisende, men studioet konkluderte med at prøvene av sammentrekninger som forårsaker ananaset, er tydelig mangler & # 8221;. Videre A 2011 studie På rotter oppdaget han at ananasjuice ikke hadde noen effekt på stimuleringen av arbeidskraft.

Endelig A 2015 Studio De fant at ananasjuice forårsaket signifikante livmor sammentrekninger i # 8217; isolert livmor av gravide rotter som ligner effektene av # 8217; oksytocinhormon, en velkjent induktor av travaglio. Men studien har ikke funnet noen effekt når du skal leve gravide rotter det ble administrert juice d’ananas.

Og problemet er, da studioet understreker, har gravide ikke en trygg og prøvd måte å bruke juice til livmoren selv.

Ingen av studiene viste en økning i hastigheten som en mus faktisk hadde sine barn. Ingen av studiene viste cervikal modning, men bare sammentrekninger. Videre fører ikke alle sammentrekninger til aktivt arbeid.

Hva det betyr alt dette for den gjennomsnittlige kvinnen klar til å møte henne litt til 41 uker? Ingenting nyttig, det ser ut som. Gravide kvinner er ikke rotter, og vi har ingen metode godkjent og testet fra medisinsk synspunkt for å bringe ananasekstrakt i # 8217; livmor. Så for nå er dette i kategorien & # 8220; ikke prøv det hjemme & # 8221;. I det minste, snakk med legen din.

Dommen: Sannsynligvis ikke effektiv

Feil og fødsel til et barn er en prosess som avhenger av mange faktorer. Spise ananas kan ikke gjøre dette skje.

Hvordan avsløre studier ovenfor, foreslår forskning bare (noen ganger) livmor sammentrekninger, ikke modning eller tynning av livmorhalsen. For nå er det fortsatt mer effektivt å vente på arbeidskraft for å ankomme naturlig og # 8211; Eller snakk med legen din hvis du tror at det er grunner til at du må være indusert & # 8211; heller enn å spise ananas.

Graviditetssikkerhet

All denne samtalen med en tropisk smak kan ta deg til å spørre deg: Jeg burde spise ananas når som helst under graviditeten, hvis det er også en minimal sjanse som kan forårsake uterin sammentrekninger?

Svaret er ja: prøv uten bekymringer! Det er ikke skadelig, siden det ikke er blitt koblet til # 8217; induksjon av en premature arbeidskraft (eller etter sikt).

Husk at siden ananaset er rik på bromelin, kan det føre til bivirkninger som kvalme, diaré og magesykdommer hvis de forbrukes i store mengder. Så det er bedre å holde seg til små porsjoner. Og det er også en velkjent skyldig i halsbrann, som gravide kvinner ofte sliter allerede.

For gravert: Du har kanskje hørt noe bekymringsfullt forhold av folk som spiser ananas i noen deler av verden som en slags metode for innenlands abort. Men ikke C’Det var en klar økning i’spontan abort eller natimortalitet som studert i gravid ratte, Undersøkelser viser.

Snakk med legen din dersom du har fortsatt å bekymre deg for å spise visse matvarer når som helst av graviditeten.

L & # 8217;

Har ikke vist seg at ananaset starter sammentrekningen eller arbeidet, spesielt med tanke på at magen sannsynligvis vil bryte enzymer før de når livmoren;.

Men ikke c’det er ikke noe galt med å spise det og krysse fingrene dine uansett til du har en sunn mentalitet i denne forbindelse & # 8211; Men føl deg ikke forpliktet til å spise en hel ananas! Nyt det i normale og moderate mengder, hvordan du gjør med enhver annen godkjent mat, under graviditet.

Det er naturlig å ha sterke følelser av å ønske å sjekke når arbeidet starter, siden det kan være en følelsesmessig stressende prosess for å vente og lurer på når de føler seg alle smerter, sorger, # 8217; søvnløshet og # 8217; Angst av fint graviditet.

Men å sette for mye energi i hjemme induksjonsmetoder kan gi deg frustrert. Diskuter dine ideer med legen din og spør dem hva som er best for deg.