Analyse av synovial væske: Formål, prosedyre og resultater

Beskrivelse

L’Analyse av synovialvæske er også kjent som analyse av leddvæske. Bidrar til å diagnostisere årsaken til artikulasjonen av leddbetennelse.

Hver av leddene i menneskekroppen inneholder synovial væske. Denne væsken er en tett væske som smører artikulasjonen og tillater enkel bevegelse. I leddsykdommer som leddgikt, Sinovia of the’artikulasjon er hovedstedet hvor betennelsen oppstår.

Begrenset mobilitet i # 8217; artikulasjon eller smerte og stivhet med bevegelse er ofte de første tegnene på fellesforstyrrelser. L’betennelse i ledd er mer vanlig med # 8217; alder.

Fordi testen utføres?

A’analyse av synovial væske utføres når smerte, betennelse eller hevelse oppstår i A’artikulasjon eller når en opphopning av væske oppstår med en ukjent årsak. Tilbaketrekningen av en væskeprøve kan bidra til å diagnostisere det nøyaktige problemet som forårsaker betennelse. Hvis årsaken til felles hevelse er kjent, kan analysen av synovialvæske eller artikulær aspirasjon ikke være nødvendig.

Noen potensielle diagnose inkluderer infeksjoner, gikt, leddgikt og blødning. I noen tilfeller med et overskudd av væske, kan den enkle fjerningen av en PO & # 8216; av væske kan bidra til å lindre smerter i # 8217; slått artikulasjon.

Noen ganger l’synovial flytende analyse brukes til å overvåke folk med kjente leddforstyrrelser.

Prosess med analyse av synovialvæske

Legen vil gi råd om A’analyse av synovialvæske hvis du har tegn på leddbetennelse, rødhet, hevelse eller skade for å diagnostisere tilstanden.

Du trenger ikke å gjøre noe for å forberede seg på testen, men informer legen din om du tar blodfluidisering. De kan påvirke resultatene.

Synovial tegningsprosessen vil bli utført på legenes studie. Denne prosessen krever ikke noen gravering og vil ta bare et par minutter. Legen vil rengjøre området og forberede det til injeksjoner. Hvis du får anestesi, vil legen injisere den på stedet for å begrense smerte og ubehag.

Når området har vært nummen, vil legen sette en større nål i # 8217; artikulasjon og streve væsken i sprøyten. Denne prosessen med væskefjerning fra A’artikulasjon kalles arthrocentese.

Legen vil sende væskeprøven til laboratoriet for eksamen. En laboratorietekniker vil undersøke fargen og tykkelsen på væsken og vil evaluere de røde og hvite globulene under mikroskopet.

Teknikeren vil også søke krystaller eller bakterier tegn og tiltak:

  • glukose
  • protein
  • urinsyre
  • Laktisk dehydrogenase (et enzym som øker i tilfelle betennelse og vevskader)

Fluidprøven vil også bli dyrket for å teste bakteriene.

Hva å forvente

A’analyse av synovial væske kan være litt ubehagelig, men hele prosessen varer bare noen få minutter. Du kan motta en lokalbedøvelse for numbing i området. Du kan føle en følelse av punktering og brennende fra # 8217; anestesi i inngangsstedet.

En større nål vil da bli satt inn i artikulasjonen for å ta den sinovale væsken. Hvis du mottar anestesi, bør du prøve et minimums ubehag. Hvis du ikke får # 8217; anestesi, kan nålen, føre til en liten smerte og irritasjon. Du kan prøve smerte hvis spissen av’needle beinet eller en nerve.

Etter prosedyren gjelder isen å redusere smerte eller hevelse.

Hva testresultatene betyr?

Den normale synovialvæsken er halmfarget, klar og litt klebrig eller fibrøs.

Den unormale synovialvæsken kan være uklare og tykkere eller tynnere enn den normale væsken. Skyet kan bety tilstedeværelsen av krystaller, overflødig hvite blodlegemer eller mikroorganismer i væsken.

Hvis du har gikt, vil væsken inneholde krystaller. Mindre viskositet i væsken kan rapportere en betennelse på 8217;. L’Overskudd av væske i # 8217; artikulasjon kan være et rifrader for slitasjegikt. Et rødlig væske kan indikere tilstedeværelsen av blod.

Blod i væske kan indikere en blodig lesjon i # 8217; artikulasjon eller et mer alvorlig blødende problem i hele kroppen, som hemofili. Fraværende eller ineffektive koagulasjonsfaktorer forårsaker hemofili.

Skyet væske, blod i overflødig væske eller væske er alle tegn på et problem, interiør eller rundt artikulasjonen, som for eksempel:

  • gikt
  • leddgikt
  • infeksjon
  • Autoimmune lidelser
  • Felles skader

Denne prosedyren er svært effektiv i giktdiagnose ved å identifisere krystaller i væsken.

Risiko for «8217; analyse av synovialvæsken

En synovial væsketest innebærer minimal risiko. De vanligste risikoen er blødning eller # 8217; infeksjon i artikulasjonen. Det er normalt å prøve smerte eller stivhet i # 8217; artikulasjon. Komplikasjonene i denne prosedyren er sjeldne.