Anal / Rectal Abscess: Oversikt, årsaker og symptomer

Beskrivelse

En anal eller rektal abscess oppstår når et hulrom på # 8217; anus er fylt med pus. Det forårsaker ekstrem smerte, tretthet, rektal sekresjon og feber. I noen tilfeller kan Anal abscesser forårsake smertefulle anal fistler. Dette skjer når L’abscess ikke helbreder og åpner på hudoverflaten. Hvis en anal abscess ikke helbreder, kan det forårsake mye smerte og kan kreve kirurgi.

Hva forårsaker en anal abscess? De som er i fare?

En anal kjertel blokkert, en infeksjon eller en infisert analyse (STI) eller en infisert anal fissur kan forårsake anal abscesser. Noen andre risikofaktorer inkluderer:

 • Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt, som er intestinale inflammatoriske sykdommer som induserer kroppen til å angripe sunne vev
 • diabetes
 • et kompromittert immunsystem på grunn av sykdommer som HIV eller L’AIDS
 • Analsex, som kan øke risikoen for anal abscesser både hos menn og kvinner
 • Bruk av prednison-legemidlet eller andre steroider
 • Nåværende eller nylig kjemoterapi
 • forstoppelse
 • diaré

Små barn eller barn som har en historie om analfissurer (tårer i anal sphincter) er også til størst risiko for å utvikle anal abscesser senere. Disse analfissurene kan forekomme hos barn som har en scenehistorie.

Hva er symptomene på en anal abscess?

Knappsmerte og konstant i analområdet er sannsynligvis en av de vanligste og umiddelbart åpenbare symptomene på # 8217; anal abscess. Smerte er vanligvis ledsaget av hevelse i analområdet og større smerte under tarmbevegelser.

Andre vanlige tegn på en anal abscess inkluderer:

 • forstoppelse
 • Rektal sekresjon eller blødning
 • hevelse eller hudfølsomhet rundt # 8217;
 • utmattelse

Noen mennesker kan være i stand til å høre en rød, hovent og ømt nodule på kanten av # 8217;. Feber og kuldegysninger kan utlede fra # 8217; infeksjon. Du kan også ha rektal blødning eller urin symptomer som vanskeligheter urinering.

Anal abscesser kan også forekomme mer i endetarmen, oftere i de som har intestinale inflammatoriske sykdommer. Dette kan forårsake smerte eller ubehag i bukområdet.

Hos unge barn er det vanligvis mange symptomer annet enn tegn på ubehag eller smerte, noe som kan forårsake irritabilitet. En knutepunkt eller en knute kan også være synlig eller hørt rundt analområdet.

Som en anal abscess er diagnostisert?

Anal abscesser blir ofte diagnostisert gjennom en fysisk undersøkelse der legen styrer det karakteristiske nodulene området. Legen vil også sjekke tilstedeværelsen av smerte, rødhet og hevelse i analområdet.

I noen mennesker kan det ikke være noe synlig tegn på’abscess på hudoverflaten rundt # 8217; anus. Legen vil i stedet bruke et instrument som kalles endoskop for å se på innsiden av analkanalen og den nedre endetarmen. Noen ganger l’abscess kan være dypere enn en fysisk undersøkelse kan finne. Slik at legen kan bestille en magnetisk resonans eller en ultralyd for å få et bedre utseende.

Tilleggstester kan være nødvendig for å sikre at Crohns sykdom ikke er en faktor som bidrar til. I disse tilfellene kan en blodprøve, bildebehandling og en koloskopi være nødvendig. Under en koloskopi vil legen bruke en lys og fleksibel søker for å undersøke tykktarmen.

Behandlingsalternativer for en anal abscess

Anal abscesser går sjelden bort uten behandling. Den vanligste og enkle behandlingen er at legen renner pus fra det infiserte området. Dette kan vanligvis gjøres i legenes studie. Legen vil bruke medisin for å dumpe området. Ethvert irriterende trykk bør lindres, slik at stoffet kan begynne å helbrede riktig.

Hvis anal abscesser ikke behandles, forvandler de seg til smertefulle analfistler som kan kreve mer kirurgisk behandling. Ifølge L’American Society of Colon og retal kirurger (ASCRD), ca 50% av de som har en anal abscess på slutten, vil utvikle en anal fistel. En fistel er en unormal åpning i huden i nærheten av # 8217; anus. En fistel krever vanligvis kirurgi for å løse problemet.

Hvis C’det er en ekstremt stor anal abscess, kan kirurgi trenge. I noen tilfeller kan du bruke et kateter for å sikre at abscessen er helt utladet. Abscessene som er blitt drenert, er vanligvis åpne og krever ikke poeng. Hvis du har diabetes eller et kompromittert immunsystem, kan legen din be deg om å bli på sykehuset i noen dager for å sjekke noen infeksjoner.

Etter intervensjonen er det tilrådelig å lage varme bad (ikke varmt). Sitter i varmt vann vil bidra til å redusere hevelse og gi større drenering av # 8217; abscess.

Legen kan også foreskrive antibiotika hvis du har et kompromittert immunsystem eller hvis infeksjonen har spredt seg.

Måter å forhindre anal abscesser

Du vet ikke mye om hvordan du kan hindre anal abscess. Men det er noen skritt du kan kjøre, inkludert:

 • Beskyttelse mot ists og rettidig behandling er viktig for enhver infeksjon.
 • Bruken av kondom, spesielt under analsex, er viktig for å forhindre seksuelt overførbare sykdommer som kan forårsake anal abscesser.
 • En god hygiene og analområdet rensing er en viktig sikring både for barn og voksne.

Anal abscesser kan forårsake komplikasjoner, men de kan behandles. Forstå risikofaktorer og sørg for å overvåke og administrere helsemessige forhold som kan øke risikoen. Hvis du merker analproblemer, kontakt legen din for å få behandling og for å hindre at den blir verre.