Anaerob trening: hva du burde vite

Beskrivelse

L’Anaerob trening, en versjon av # 8217; Trening til større intensitet og kraft, er forskjellig fra # 8217; aerobic trening.

Selv om begrepet kanskje ikke er den du kjenner, er og # 8217; anaerob trening er en svært vanlig og effektiv trening. Faktisk gjennomgår du sannsynligvis en anaerob trening på et tidspunkt i livet ditt!

Her er alt du trenger å vite om denne typen treningsbrennende kalorier og øker motstanden.

Typer av anaerobe øvelser

L’Anaerob trening er enhver aktivitet som bryter ut glukose for å produsere energi uten å bruke oksygen. Generelt er disse aktivitetene kortsiktige varighet med høy intensitet. L’ideen er at mye energi frigjøres på kort tid, og oksygenforespørselen din overstiger oksygenforsyningen.

Øvelser og bevegelser som krever korte utbrudd av intens energi er eksempler på anaerobe øvelser.

Disse inkluderer:

  • vektløfting
  • Hopp eller hopp over tauet
  • sprint
  • Trening med høy intensitetsintervaller (HIIT)
  • sykkel

Forskjellen mellom aerobic og anaerob trening

L’Aerob trening produserer energi ved hjelp av en kontinuerlig tilførsel av oksygen for å støtte det nåværende aktivitetsnivået uten behov for ytterligere energi fra A’annen kilde. Men den anaerob trening skyver kroppen din for å be om mer energi enn ditt aerobic system kan produsere.

For å produsere mer energi bruker kroppen sitt anaerobt system, som er basert på energikilder som er lagret i musklene.

Lavere tempo øvelser som jogging eller motstandssyklus er eksempler på aerob trening. Raske treningsøkter som Sprint, L’høy intensitetsintervall trening (HIIT), hopper med tau og # 8217; Intervall trening vedta den mest intense tilnærmingen til # 8217; anaerob trening.

En enkel måte å huske forskjellen mellom de to er begrepet & # 8220; aerobic & # 8221; midler & # 8220; med oksygen & # 8221; mens & # 8220; anaerobic & # 8221; betyr & # 8220; uten oksygen & # 8221;.

Vitenskapen bak anaeroben

L’oksygen er nødvendig slik at kroppen er i stand til å bruke fett som drivstoff. Fordi den aerob trening bruker oksygen til å produsere energi, kan den bruke både fett og glukose som drivstoff. L’Anaerob trening, D’Andre deler, kan bare bruke glukose som drivstoff.

Glukose er tilgjengelig i musklene for korte og raske bevegelser av bevegelse og kan brukes når det aerobiske systemet er i en kort periode.

Når du begynner å trene kraftig, oppstår en midlertidig oksygenmangel som er betalt til arbeidsmuskulaturen. Dette betyr at den anaerob trening må være drevet med glukose gjennom en prosess som kalles glykolisi.

Glykolyse forekommer i muskelceller under høy intensitetsøvelse uten oksygen, som produserer energi raskt. Denne prosessen produserer også melkesyre, og derfor blir musklene trette så mye etter energieksplosjonen.

Begå regelmessig i anaerob operasjon, vil kroppen din være i stand til å tolerere og eliminere melkesyre mer effektivt. Dette betyr at du vil trette mindre raskt.

Fordelene

Hvis L’Anaerob trening ser ut som mye arbeid, det er fordi det er. Men fordelene som kommer fra det intense treningsregimet er tilstrekkelig til å få deg til å forbedre din neste opplæring.

Øker styrke og bein tetthet

L’Anaerob aktivitet, som motstandstrening, kan øke styrken og densiteten til beinene. Dette kan også Reduser risikoen for osteoporose.

Fremmer vektvedlikehold

I tillegg til å hjelpe kroppen din å administrere melkesyre mer effektivt, kan den anaerob trening hjelpe deg med å holde en sunn vekt.

En studie Ser på effektene av # 8217; høy intensitets trening dukket opp mens effekten av en vanlig aerob trening på kroppsfett er liten, kan HIIT-trening føre til en beskjeden reduksjon i kroppsfett i magen.

Makt øker

Kan øke strømmen din. EN 2008 studio Utført på divisjon Baseball-spillere fant at spillere som lagde åtte sprints med vind fra 20 til 30 sekunder tre dager i uken, har sett sin makt til å øke sin makt med 15% gjennom hele sesongen.

Øke metabolismen

L’Anaerob trening bidrar til å øke stoffskiftet mens du bygger og opprettholder magert muskelmasse. Mer muskelmasse du har, flere kalorier du vil brenne under din neste svette. Du tror også at 8217; høy intensitetsøvelse øker kalorier forbruket etter trening.

Øke melkesgrensen

Arbeid regelmessig over den anaerobiske terskelen, kan kroppen øke sin evne til å styre melkesyren, som øker din melkesgrensenEller poenget hvor du føler tretthet. Dette betyr at du vil kunne trene hardere, lengre.

Combats Depresjon

Du trenger en stimulant? Studier viser det L’Anaerob trening, som L’styrketrening, kan forbedre humøret ditt og til og med bekjempe depresjon.

Reduserer risikoen for sykdommer

Kraft øker og bein tetthet oppnådd fra # 8217; høy intensitet anaerob trening, for eksempel gratis knep og bøying, kan Redusere risikoen for diabetes og hjertesykdom.

Beskytter leddene

Bygg din muskelstyrke og muskelmasse, vil leddene dine bli bedre beskyttet, noe som betyr at du vil få mer beskyttelse mot skader.

Øke energien

En konstant anaerob trening øker kroppens kapasitet til å lagre glykogen (hva kroppen din bruker som energi), noe som gir deg mer energi til din neste periode med intens fysisk aktivitet. Dette kan forbedre dine atletiske ferdigheter.

Ta bort

Anaerobe øvelser skyver kroppen og lungene for å stole på energikilder lagret i muskler. Betydningen av begrepet oversetter til & # 8220; uten oksygen & # 8221;.

Folk kan unngå den anaerobiske treningen fordi det er vanskelig. Imidlertid praktiserer enkle anaerobe øvelser, som L’treningsøkter med høy intensitetsintervaller, sprints og # 8217; treningsøkt med tunge vekter, kan du samle fruktene av denne kraftige treningen.