Amyloidosisat: symptomer, behandling, diagnose og andre

Beskrivelse

L’Amyloidose er en sjelden sykdom som oppstår når C’er en opphopning av amyloidproteiner i kroppen. Disse proteinene kan akkumulere i blodkarene, i beinene og i hovedlegemene, noe som fører til et bredt spekter av komplikasjoner.

Denne komplekse tilstanden er ikke behandlet, men kan administreres gjennom behandlinger. Diagnose og behandling kan være vanskelig fordi symptomer og årsaker varierer mellom forskjellige typer amyloidose. Symptomene kan også ta lang tid å manifestere seg.

Fortsett å lese for å bli kjent med en av de vanligste typene: L’Amyloidose fra amyloidoverføring (attr).

Våre initiativer

L’Amyloidosisatakere er relatert til unormal produksjon og ALLE «Akkumulering av en type amyloid kalt transpergertyin (TTR).

Kroppen din skal ha en naturlig mengde TTR, som hovedsakelig produseres av leveren. Når han kommer inn i blodet, hjelper TTR å transportere skjoldbruskhormoner og vitamin A i hele kroppen.

En annen type TTR er produsert i hjernen. Han er ansvarlig for produksjonen av cerebrospinal væske.

Typer amyloidosisat

L’Atten er en type amyloidose, men det er også i undertyper.

L’arvelige eller familieaktuelle (hattr eller arrtm) er kjent. D’Andre deler, L’Atropen (ikke-arvelig) er kjent som attr & # 8220; Wild-type & # 8221; (Attrwt).

L’ATTWT er vanligvis forbundet med aldring, men ikke nødvendigvis til andre nevrologiske sykdommer.

Symptomer

Symptomene på’Atten varierer, men kan inkludere:

 • Svakhet, spesielt i bena
 • Hevelse til bena og ankler
 • ekstrem tretthet
 • søvnløshet
 • Palpitasjoner
 • Vekttap
 • Intestinal og urinproblemer
 • lav libido
 • kvalme
 • Karpaltunellsyndrom

Personer med amyloidose-attr er enda mer utsatt for hjertesykdom, spesielt med attr-wild-type. Du kan merke flere symptomer relatert til hjertet, for eksempel:

 • brystsmerter
 • uregelmessig eller akselerert hjerterytme
 • svimmelhet
 • opphovning
 • pust

Økdiagnose

Diagnosen kan være vanskelig å begynne, spesielt fordi mange av dets symptomer etterligner andre sykdommer. Men hvis noen i familien din har en historie om amyloidosisat, bør dette bidra til å lede legen din for å teste arvelige typer amyloidose. I tillegg til symptomene og historien om personlig helse, kan legen bestille genetiske tester.

Atet wild typer kan være litt og mer vanskelig å diagnostisere. En av grunnene er at symptomene ligner på # 8217; kongestiv hjertesvikt.

Hvis du mistenker at du ikke har en familiehistorie av sykdommen, må legen din oppdage tilstedeværelsen av amyloider i kroppen.

En måte å gjøre det på er gjennom en kjernefysisk scintigrafi. Denne skanningen ser etter TTR-innskudd i beinene dine. En blodprøve kan også avgjøre om det er innskudd i blodet. En annen måte å diagnostisere denne typen attr er å trekke en liten prøve (biopsi) av hjertevev.

Behandlinger

Det er to mål for behandling av Dell’Amyloidosisat: Stopp utviklingen av sykdommen ved å begrense TTR-innskudd og minimere effektene som 8217; attrhed har på kroppen.

Siden L’i hovedsak påvirker hjertet, har behandlinger for sykdommen en tendens til å fokusere først på Quest & # 8217;. Legen kan foreskrive diuretika for å redusere blodhevelse og fluidisering.

Mens symptomene på’i ofte imiterer de av hjertesykdom, kan folk med denne tilstanden ikke lett ta medisiner beregnet for alle fiendtlige hjertesvikt.

Disse inkluderer kalsiumkanalblokkere, beta-blokkere og ACE-hemmere. Faktisk kan disse stoffene være skadelige. Dette er en av de mange grunnene til at en korrekt diagnose er viktig fra & # 8217;.

En hjerte-transplantasjon kan anbefales for alvorlige tilfeller av ATTRWT. Dette gjelder spesielt hvis du har mye skade på hjertet.

Med arvelige tilfeller kan en levertransplantasjon bidra til å stoppe TTR-akkumuleringen. Dette er imidlertid bare nyttig i tidlig diagnoser. Legen din kan også vurdere genetiske terapier.

Selv om det ikke er noen enkel kur eller behandling, er mange nye stoffer for tiden klinisk testing og er alle «8217; horisont fremgang i behandlingen. Snakk med legen din for å se om en klinisk prøve er riktig for deg.

Outlook

Som med andre typer amyloidose, er det ingen kur for L’attr. Behandling kan bidra til å redusere sykdomsprogresjonen, mens symptomstyring kan forbedre livets generelle livskvalitet.

L’Amyloidosis Hat har en beste prognosen Sammenlignet med andre typer amyloidose fordi det går langsommere.

Som en hvilken som helst helsetilstand, testes først og diagnostisert for attr, det beste er de generelle utsiktene. Forskerne lærer kontinuerlig mer om denne tilstanden, så i fremtiden vil det bli bedre resultater for begge subtypene.