Amoxicillin Rash: Hvordan identifisere og behandle

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Beskrivelse

Du har sikkert hørt at når barn tar antibiotika, kan de manifestere bivirkninger som diaré. Men noen antibiotika, som L’Amoxicillin, kan forårsake hudutbrudd.

Her ser vi COS’er den støvede utbruddet fra Amoxicillin, hvordan du identifiserer det og hva du trenger å gjøre hvis sønnen din utvikler utslett;.

Cos’er en’utslett fra Amoxicillin?

De fleste antibiotika kan forårsake en’utslett som en bivirkning. Men # 8217; Amoxicillin antibiotika forårsaker en’utslett oftere enn andre typer. L’Amoxicillin og L’Amicillin stammer både fra den penicilline familien.

Penicillin synes å være en av de vanlige stoffene som mange mennesker er følsomme.

Hvem vi er 10 prosent av mennesker Rapporter å være allergisk mot penicillin. Men den prosentandelen kan være høy. Folk tenker ofte feilaktig på å være allergisk mot penicillin, selv når de ikke er det.

I virkeligheten er A’utslett er en vanlig reaksjon etter bruk av penicillin.

Hva et utseende har støvsugeren fra Amoxicillin?

Del på Pinterest

Det er to typer kutane utbrudd fra Amoxicillin, en mer vanlig forårsaket av A’allergi og en som ikke er.

Urticaria

Hvis barnet ditt utvikler elveblest, som er puriginøse, hvite eller røde fremspring på huden som vises etter en eller to doser av legemidlet, kan være allergisk mot penicillin.

Hvis du merker at sønnen din har Hurticaria etter å ha ansatt Amoxicillin, bør du umiddelbart ringe legen din, siden den allergiske reaksjonen kunne bli verre. Ikke gi sønnen din A’annen dose av stoffet uten å snakke med legen din.

Du bør ringe 911 eller gå til beredskapsrommet hvis barnet ditt har problemer med å puste eller vise tegn på hevelse.

Makulopapulær utbrudd

Dette er en annen slags utslett som ser annerledes ut. Det vises ofte senere enn elveblestene. Det ser ut som et flatt og rødt sted på huden. De mindre og klarere stedene følger vanligvis røde flekker på huden. Dette er beskrevet som A & # 8220; Maculopapular Rash & # 8221;.

Denne typen utslett utvikler seg ofte mellom 3 og 10 dager etter starten av Amoxicillin. Men en grønt utslett fra Amoxicillin kan utvikles når som helst i løpet av barnets antibiotika.

Noe stoff i penicillins-familien, inkludert amoksicillin antibiotika, kan føre til ganske alvorlige hudutbrudd, inkludert elveblest. De kan spre seg til hele kroppen.

Hva forårsaker en’utslett fra Amoxicillin?

Selv om Uricaria L & # 8217 er mer vanlig forårsaket av allergi, er legene ikke sikre på hva som forårsaker utvikling av makulopapulærutbrudd.

Hvis sønnen din har A’utslett uten elveblest eller andre symptomer, betyr det ikke nødvendigvis at det er allergisk all’Amoxicillin. De kan ganske enkelt reagere litt ALL ALLE’AMOXICILLIN UTEN Å ha en ekte allergi.

Flere jenter gutter vokser opp A’utslett i reaksjonen alt’inntak av amoxicillin. Barn som har mononukleose (mest kjent som Mono), og deretter tar antibiotika mer sannsynlig å få utslett.

Faktisk ble pliktutslettet fra amoksicillin notert for første gang i årene og 1960 i barn som ble behandlet med ampicillin for mono, ifølge Journal of Pediatrics.

Det ble rapportert at hudutslett utviklet seg i nesten alle barn, mellom 80 og 100 Prosentandel av tilfeller.

I dag får mange mindre barn amoksicillin for mono fordi det er en ineffektiv behandling, siden monoen er en viral sykdom. Imidlertid, ca 30% av barn med akutt mono bekreftet til hvilken amoxicillin administreres, vil utvikle en’utslett.

Slik bryr du deg om A’utslett fra Amoxicillin?

Hvis barnet ditt utvikler elveblest, kan du takle reaksjonen med benk Benadryl, etter de riktige doseringsinstruksjonene;. Ikke gi barnet ditt mer antibiotika til en lege ser den.

Hvis sønnen din har et annet støvseng fra orienteringen, kan du også behandle den med Benadryl hvis prude. Du bør konsultere legen din før du administrerer et annet antibiotikum, bare for å utelukke muligheten for en allergisk reaksjon.

Dessverre er kutane utbrudd en av disse symptomene som kan skape forvirring. En’utslett kan ikke bety noe. Eller en’utslett kan bety at barnet ditt er allergisk alt’Amoxicillin. Enhver allergi kan være veldig alvorlig raskt og til og med sette barnet i fare for døden.

Når du skal se en lege?

I de fleste tilfeller vil hudutslettet forsvinne en gang når stoffet har blitt avbrutt og kroppen er eliminert. I tilfelle en gjenværende kløe, kan legen gi deg en steroidkrem for å påføre huden.

L’Utbrudd fra Amoxicillin er farlig?

En’dustan utbrudd fra Amoxicillin i seg selv er ikke farlig. Men hvis L’utslett er forårsaket av A’allergi, allergi kan være farlig for barnet ditt. Allergiske reaksjoner har en tendens til å forverres hvor mye mer L’Allergen er utsatt.

Barnet ditt kunne utvikle en anafylaktisk reaksjon og slutte å puste hvis du fortsetter å administrere stoffet.

Kommende trinn

Kontakt legen din dersom sønnen din har elvebliv eller vise andre symptomer, for eksempel å puste pust eller pusteproblemer. Du må kanskje gå til beredskapsrom med en gang. Du bør også ringe legen din dersom utslett ikke forbedrer eller synes å forverres selv etter at stoffet er over.

CHAUNIE Brusie er en sykepleier som er registrert med erfaring i intensiv omsorg, langsiktig assistanse og obstetri. Bor på en gård i Michigan.