Amorrose Fugax: Symptomer, Behandlinger og Diagnose

Beskrivelse

L’amaurose fugax er en tilstand der en person ikke kan se fra en eller begge øynene på grunn av mangel på blodstrømmen til øynene. Tilstanden er et symptom på et underliggende problem, for eksempel en blodpropp eller en blodstrøm som ikke er tilstrekkelig til blodkar som leverer øyet. Andre navn for amaurose fugax inkluderer forbigående monokulær blindhet, forbigående monokulært visuelt tap eller midlertidig tap av utsikten.

Hva er symptomene på’Amaurosi fugax?

Når en person opplever L’Amaurosi fugax, hans syn kan plutselig vises overskyet. Dette er generelt en midlertidig effekt som kan vare i noen sekunder til flere minutter. Noen har beskrevet utbruddet av # 8217; Amorrose Fugax som om noen hadde tatt bort en «8217 skygge på øynene deres.

I mange tilfeller er L’AMAUROSI FUGX et symptom på et forbigående iskemisk angrep (TIA). En Tia er en forløper for en fil slag. Tia forårsaker midlertidig strekk type symptomer. I tillegg til midlertidig blindhet inkluderer andre symptomer forbundet med Tia vanskeligheter med å snakke, senke ansiktet på den ene siden av ansiktet og plutselig svakhet på den ene siden av kroppen.

Hva er årsakene til # 8217; Amaurosi Fugax?

Når blodet er låst alt’sentral retinal arterie som gir blod til øynene, L’Amaurosi fugax. En vanlig årsak til amaurof fugax er en blodstrømblokk alle «8217, øye fra et stykke plakett eller fra en blodpropp. Mer vanlig årsak av tilstanden er plaketten eller en blodpropp i samme karotidarterie hvor en person opplever blindhet.

Risikofaktorer for denne hendelsen inkluderer en historie med hjertesykdom, hypertensjon, høyt kolesterol, røyk eller en historie med alkohol eller kokainmisbruk.

Andre årsaker på grunnlag av tilstanden inkluderer:

 • hjernesvulst
 • Hode skader
 • Historien om multippel sklerose
 • Historie om systemisk erythematosus lupus
 • Hodepine migrene
 • Optisk nevrit, A’betennelse i den optiske nerven
 • Oppvarmet polyarteritt, en sykdom som påvirker blodkarene

Sykdommene som påvirker nervesystemet og / eller blodstrømmen til hodet, kan typisk forårsake begynnelsen av amaurof fugax. I tillegg til disse årsakene kan en person oppleve L’Amaurosi fugax på grunn av en vasospasme, hvor blodkar i øynene plutselig strammer, begrenser blodstrømmen. L’intens trening, langdistanse tur og samleie kan forårsake vasospasme.

Hva er behandlingene for L’amaurosi fugax?

Behandling for L’amaurose fugax innebærer identifikasjon og behandling av den underliggende medisinske tilstanden. Hvis tilstanden er relatert til høye nivåer av kolesterol og / eller blodpropper, indikerer dette at en person har høy risiko for hjerneslag. Et slag oppstår når en blodpropp er deponert i et blodkar i hjernen, forstyrrer blodstrømmen til hjernen. Som et resultat er noen av de mest umiddelbare behandlingene knyttet til reduksjonen av sannsynligheten for hjerneslag. Eksempler inkludert:

 • Tar antikoagulanter, som L’aspirin eller warfarin (Coumadin)
 • gjennomgå en kirurgisk prosedyre kjent som Carotid endoarterektomi, hvor en lege & # 8220; ren & # 8221; Plaketten som potensielt blokkerer carotid arterier
 • Tar medisiner for å senke blodtrykket

I tillegg til disse medisinske behandlingene, vil en lege gi råd til bostedbehandlinger. Eksempler inkludert:

 • Avstå fra å spise fettfattige matvarer, som stekte matvarer, jobbet eller raskt
 • slutt å røyke
 • Øv minst 30 minutter om dagen for de fleste dager i uken
 • Styring av kroniske forhold, som diabetes, Hypertensjon eller høyt kolesterol

Sunne vaner og L’vedtak av tiltak for å opprettholde en ideell vekt kan hjelpe en person redusere risikoen for amurose fugax.

Hvordan diagnostisert L’AMAUROSI FUGX?

Hvis du opplever symptomer på amaurose fugax, ikke ignorere dem. Ring legen din. De vil spørre deg hva symptomene dine er og vil samle en medisinsk historie. Legen vil derfor utføre en fysisk undersøkelse, inkludert en visningsundersøkelse. Legen kan også foreskrive tester, som kan inkludere:

 • Imaging skanner for å identifisere blokker eller skade på blodårene i øynene
 • Blodanalyse for å bestemme kolesterolnivåene og sannsynligheten for blodkoagulasjon
 • Et elektrokardiogram, eller EKG, for å identifisere uregelmessighet i hjerteslag som kan føre til amaurof fugax

En lege vil vurdere dine symptomer, alder, alder og generell helse når man gjør en diagnose i forhold til # 8217; amaurose fugax og midlertidig tap av utsikten.

Hva er komplikasjonene til # 8217; Amaurosi Fugax?

Selv om L’Amaurosi Fugax er en flyktig tilstand og forårsaker symptomer som varer noen få minutter til A’Nå er det ofte en bekymringsfull indikator på en underliggende medisinsk tilstand. Dette inkluderer en økning i risikoen for hjerneslag, som kan være dødelig. Hvis en person ignorerer disse tegnene, er han i fare for mer alvorlige komplikasjoner.

Hva er prognosen til’amaurosi fugax?

L’Amorrose Fugax er et bekymringsfullt symptom fordi det kan indikere sannsynligheten for at en person lider av et slag. Hvis det også er en kort episode av midlertidig blindhet, kontakt legen din umiddelbart. I tilfelle av TIA, først en tilstand blir behandlet, vil alvorlige komplikasjoner være mindre sannsynlig.