Amnesi: Typer, symptomer og årsaker

COS’er L’Amnesia?

L’Amnesi er en form for tap. Noen mennesker med Amnesia har problemer med å danne nye minner. Andre unnlater å huske fakta eller tidligere erfaringer. Personer med amnesi holder vanligvis kunnskap om egen identitet og motoriske ferdigheter.

Et lite tap av minne er en vanlig del av’aldring. Et betydelig tap av minne, eller L’manglende evne til å danne nye minner, kan indikere tilstedeværelsen av en høste lidelse.

Symptomer på’Amnesi

Hoved symptomet på amnesi er minnet tap eller # 8217; manglende evne til å danne nye minner. Hvis du lider av Amnesi, vil du ha problemer med å huske fakta, arrangementer, steder eller spesifikke detaljer. Detaljer kan variere fra det du spiste i morgen på navnet på den nåværende presidenten. Du vil fortsatt holde motorens ferdigheter, som evnen til å gå, så vel som fluiditet på alle språk du snakker.

Det finnes ulike typer amnesi, inkludert retrograd amnesi, anterograd amnesi og forbigående global amnesi.

Retrograd amnesi

Når du har en’retrograd amnesi, mister du eksisterende minner, skapt tidligere. Denne typen amnesi har en tendens til å treffe nylig treningsminner først. Eldste minner, som for eksempel souvenirer i barndommen, påvirkes vanligvis langsommere. Sykdommer som demens forårsaker en gradvis retrograd amnesi.

Anterograd amnesi

Når du har en’anterograd amnesi, kan du ikke danne nye minner. Denne effekten kan være midlertidig. For eksempel kan du oppleve det under en blackout forårsaket av for mye alkohol. Det kan også være permanent. Du kan oppleve det hvis området i hjernen din kjent som hippocampus er skadet. Hippocampus spiller en viktig rolle i dannelsen av minner.

Transitional Global Amnesia

L’Transitional Global Amnesia (TGA) er en liten kjent tilstand. Hvis du utvikler den, vil du oppleve forvirring eller agitasjon som går og gjentatte ganger over flere timer. Du kan lide et minne tap i løpet av de foregående timene. Angrep og du vil sannsynligvis ikke ha en varig souvenir av opplevelsen;. Forskere mener at TGA oppstår som følge av A’aktivitet som ligner et angrep eller en kort blokkering av blodkar som leverer hjernen. Forekommer oftere i middelaldrende voksne og eldre.

Spedbarn amnesi

De fleste husker ikke de første tre eller fem årene av livet. Dette vanlige fenomenet kalles spedbarn eller barndomsmonner.

Årsaker til amnesi

Demens

Det antas at posisjonen til et minne i hjernen avhenger av sin alder. For å miste de gamle minner, må du ha en utbredt forverring av hjernen. Dette kan skyldes Alzheimers sykdom eller andre former for demens. Folk med demens mister vanligvis først de siste minnene og bevare de eldste minnene lenger.

anoxi

En utmattelse av oksygenivåer kan også påvirke hele hjernen og føre til tap av minne. Denne tilstanden kalles anoksy. Hvis anoksyet ikke er alvorlig nok til å forårsake skade på hjernen, kan tapet av minne være midlertidig.

Skade alle’hippocampus

Hippocampus er en del av hjernen og det limbiske systemet som er ansvarlig for minnet. Dens aktiviteter inkluderer dannelsen av minner, organisering av minner og deres utvinning når det er nødvendig. Hans celler er noen av de mest skjøre og sultne energien i hjernen din. De blir lettere ødelagt av # 8217; anoxia og andre trusler som toksiner.

Når hippocampus er skadet, vil du ha problemer med å danne nye minner. Hvis hippocampus er skadet i begge halvdelene i hjernen, kan du utvikle en full anterograd amnesi.

Hode skader

Selv traumatiske hodeskader, slag, svulster og infeksjoner kan forårsake hjerneskade. Denne skaden kan inneholde permanente minneproblemer. Brain Commodities forstyrrer vanligvis minner om timer, dager eller uker før og etter skaden;.

Bruk av alkohol

L’Kortsiktig bruk av alkohol kan forårsake blackout. Dette er en midlertidig form for anterograd amnesi. L’langsiktig alkoholisme kan forårsake Wernicke-Korsakoff syndrom. Hvis du utvikler denne tilstanden, vil du ha problemer med å danne nye minner, men du kan ikke være oppmerksom på det.

Traumer eller stress

Alvorlig traumer eller stress kan også forårsake dissosiativ amnesi. Med denne tilstanden avviser ditt sinn tanker, følelser eller informasjon du er for overveldet til å administrere. En bestemt type dissociativ amnesi, kalt dissociativ flukt, kan føre til uventede turer eller vandrende. Det kan også føre til amnesi om omstendighetene på reisen, så vel som å glemme andre detaljer i livet ditt.

Elektrokonvulsiv terapi

Hvis du mottar en elektrokonvulsiv terapi for depresjon eller andre forhold, kan du oppleve A’retrograd amnesi i uker eller måneder før behandling. Det kan også manifestere A’anterograd amnesi, som vanligvis løser innen 2 ukers behandling.

Hvordan diagnostisert L’Amnesia?

L’Amnesi kan diagnostiseres av legen eller en nevrolog. De vil begynne med å stille spørsmål om ditt minne tap og andre symptomer du måtte ha. De kan spørre et familiemedlem eller omsorgsperson for å hjelpe dem med sin evaluering, da du kanskje ikke kan huske svarene på deres spørsmål.

Legen din kan også bruke kognitive tester for å sjekke minnet ditt. De kan også bestille andre diagnostiske tester. For eksempel kan de bruke en magnetisk resonans eller en TC for å verifisere tilstedeværelsen av cerebrale skade tegn. De kan bruke blodprøver for å verifisere ernæringsmessige mangler, infeksjoner eller andre problemer. De kan også utføre tester for å verifisere tilstedeværelsen av kramper.

Som behandles L’Amnesia?

Å behandle amnesi, vil legen fokusere på årsaken til tilstanden din.

L’kjemisk indusert amnesi, for eksempel fra’alkohol, kan løses gjennom avgiftning. Når stoffet er ute av systemet, vil minnesproblemer sannsynligvis redusere.

L’Amnesi fra svakt kranialtrauma løser vanligvis uten tidsbehandling. L’Amnesi fra et alvorlig kranialtrauma kan ikke regressere. Imidlertid oppstår forbedringer i seks til ni måneder.

L’Demens Amnesia er ofte uhelbredelig. Imidlertid kan legen foreskrive medisiner for å støtte L’læring og minne.

I tilfelle et vedvarende minne tap, kan legen anbefale en ergy terapi. Denne typen terapi kan hjelpe deg med å lære ny informasjon og minnekapasitet for hverdagen. Din terapeut kan også lære deg hvordan du bruker hjelpemidler til minne og teknikker for å organisere informasjon for å gjøre dem enklere å gjenopprette.

Hindre hektak

De følgende sunne vaner kan redusere risikoen for besvimelse, lesjoner til hodet, demens, hjerneslag og andre potensielle årsaker til minnetap:

  • Unngå overdreven forbruk av alkohol eller narkotika.
  • Bruk en beskyttende hodeplagg når du praktiserer sport som setter deg med høy risiko for cerebral følelser.
  • Mentalt aktiv for livet. Ta for eksempel leksjoner, utforske nye steder, les nye bøker og spill psykisk stimulerende spill.
  • Hold deg fysisk aktiv gjennom hele livet ditt.
  • Følg et sunt kosthold for hjertet ditt, som inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn og fettfattige proteiner.
  • Hold deg hydrert.