Amming og sex: Hva å vite om det på «intimitet etter levering

Sex etter levering

Ingen ventetid er nødvendig for rapporten etter fødsel, selv om de fleste helseeksperter anbefaler å vente på fra fire til seks uker Sex igjen. Dette gir deg tid til å helbrede etter fødsel eller kirurgi.

Blant de nattlige fôrene og skitne bleiene, kan sex være L’siste ting å tenke på. Kroppen din gjennomgår mange endringer i denne perioden. Dette inkluderer endringer forårsaket av amming fra # 8217.

Noen kvinner finner at den ekstra oppmerksomheten på brystet, så vel som den oppblåste formen, får deg til å føle deg mindre attraktiv. Andre føler seg mer attraktive.

Alle disse tingene er normale. Husk disse faktorene når du føler deg klar til å være undertøy med partneren din etter barnets ankomst.

L’amming påvirker seksuell lyst?

Ja, L’Amming kan påvirke ditt seksuelle ønske. Resultater fra 2005 studie De oppdaget at kvinner som amme de var mer sannsynlig å forsinke utvinningen av rapporten etter fødselen av barnet deres sammenlignet med kvinner som ikke ammer.

Etter fødselen vil nivået av østrogen reduseres og øke nivåene av to hormoner, prolactin og oksytocin. Disse to hormonene har svært forskjellige påvirkninger på kroppen din, og hver kan forstyrre ditt seksuelle ønske.

Kombinasjonen av økning i prolactin og # 8217; oksytocin kan få deg til å prøve en stor glede fra # 8217; amming. Dine behov for følelsesmessig og fysisk intimitet kan være fornøyd med å amme babyen din, så ditt seksuelle ønske kan redusere. Du kan ikke føle behovet eller ønske om å søke kjærlighet fra partneren din.

Det motsatte kan også skje. L’økning i hormoner og sensuell berøring kan øke ditt seksuelle ønske. Brystene er et erogen område. Du kan oppdage at du er lettere opphisset takket være hormoner og økende følelser i kroppen din.

Hvis du tror at amming er affære ditt seksuelle ønske, er det viktig å vite at det er normalt. Blant hormonelle endringer og livsstilsavbrudd etter ankomst av et barn, kan Libido nå toppen og redusere en stund. Over tid skal ditt seksuelle ønske tilbake til det som var før’ditt barns ankomst.

L’amming er en naturlig form for prevensjon?

L’amming kan være en naturlig form for prevensjon. Dette er kjent som metoden for amming (LAM). Hvis det brukes riktig, # 8217; amming kan være 98 prosent Effektiv for å hindre graviditet innen de første seks månedene etter fødselen.

Det er imidlertid ikke så enkelt som det virker. Lam krever en veldig presis metode. Først av alt må du ha et barn som har mindre enn 6 måneder. For det andre må du amme barnet ditt utelukkende, med minst hver xnumx-xnumx timer l’en fra den andre. Hvis du bruker mat i formel eller faste matvarer utover og # 8217; amming, vil denne metoden ikke fungere. Til slutt, hvis du hadde syklusen fra fødsel, er denne metoden ikke lenger effektiv.

Søket viser bare dette 26 prosent av kvinner som praktiserer lam faktisk tilfredsstilt kriteriene for det. Hvis du bruker amming som en form for prevensjon, snakk med legen din om en reserve metode hvis du prøver å unngå graviditet. Mer informasjon om prevensjon som er trygt å bruke under amming.

Sex vil få deg til å miste melk fra brystet?

Gjør deg klar til å prøve lekkasjer hvis du ammer og har sex.

Innen noen få dager med fødsel vil brystet fylle opp med melk. Berør, gni eller suge brystvorten under rapporten kan frigjøre brystmelk. Du kan også miste eller sprøyte brystmelk under orgasme;.

Disse tre teknikkene kan hjelpe deg med å administrere dette:

 • Sykepleier eller pumpe på forhånd. Hvis du har tid, prøv å redusere mengden melk i brystet før du har sex. Dette vil redusere risikoen for tap.
 • Bruk en bh med pleieputer. Hvis du og din partner er godt å holde brystet dekket under forholdet, har sykepleie koppene gjenget ALLE’inne i en bh kan absorbere eventuelle tap.
 • Snakk om det på forhånd. Snakk med partneren din for mulighetene som dette skjer under forholdet. Hvis det ikke bry deg, ikke bekymre deg. Det er naturlig.
 • Smertefullt sex og ammende

  Under l’amming, din kropp produserer mindre østrogen. L’Estrogen er et nøkkelhormon for den naturlige vaginale spenningen og smøringen.

  Med lave nivåer av hormonet, kan du oppdage at tenningen tar lengre tid og skjeden din er for tørr for en behagelig penetrasjon under forholdet.

  Ta deg tid med Preliminarene og hold en flaske med en D & # 8217-basert smøremiddel for hånden for å gjøre det enklere i arkene.

  På samme måte kan du prøve smerte i brystvorten på grunn av amming. L’fôring og suging av små kan gjøre kjøttfølsomt. Hvis du føler deg ubehagelig at partneren din berører deg brystet under rapporten, sørg for å snakke om det på forhånd. Gi dem beskjed om at de heller ville ha en regel & # 8220; se, men ikke rør på & # 8221;. På denne måten kan partneren din bli begeistret for synet mens du føler deg mer komfortabel og avslappet.

  Hvordan snakke med sexpartneren din

  Under denne nye og spennende perioden i livet ditt er det viktig at du er åpen og ærlig med partneren din. Sex etter fødsel kan være morsomt og hyggelig. Men som for alt som er nytt i livet ditt akkurat nå, som poppetene klokka 3, bleier som kjører og små sokker, må du jobbe med den med partneren din.

  Ha en samtale på sex og hvordan du føler om det. Dette kan være komplisert eller ubehagelig, men det må ikke være. Bruk disse diskusjonspunktene for å veilede deg:

  Andre ideer til intimitet

  L’intimitet er mer enn sex. Sex er mer enn en penetrativ rapport. Hvis du og din partner er på utkikk etter måter å koble til igjen og forplikte deg til hverandre på en intim måte, bør du vurdere disse teknikkene:

  L & # 8217;

  Neste gang til ditt hjem hjem med barnet ditt er et øyeblikk med gode endringer, læring og tilpasning. Du vil sove mindre, kanskje du vil spise mer, og du kan finne at du ikke har tid eller ønske om seksuell intimitet. Og & # 8216; normal.

  På samme måte kan amming også øke ditt ønske om sex og relasjoner. L’Hormonbølge kan gjøre spenningen og sensuell kontakt mer behagelig. Dette er også normalt.

  Uansett hva du opplever, kan du finne måter å forplikte deg til seksuelle aktiviteter etter fødselen og fortsette å samle frukt av’intimitet. Du må kanskje være mer strategisk. Ikke overdriv blyantskriving på en planlagt dato for sex på kalenderen. Det kan også trenge å være mer eksplisitt om hva du gjør, og du liker ikke.

  Med en PO & # 8216; av tid, engasjement og engasjement, du og din partner, kan du finne komfortable og betydelige måter å koble til og ha det gøy l’en l’mer i denne perioden etter levering.