Amming og alkohol: Sikkerhet, hvor lenge å vente, effekter, andre

Del på Pinterest

Etter 9 lange måneder & # 8211; Eller enda mer, avhengig av hvor lenge du prøvde å bli gravid & # 8211; av avbestilling fra # 8217; alkohol, du kan føle deg klar til å slappe av med et glass vin ventet på en stund eller en kveld med partneren din.

Men hvis du ammer barnet ditt, kan du være bekymret for effektene som et glass vin kunne ha på babyen din.

Faktisk konsumerer mange kvinner alkohol under amming & # 8211; Ca 50 prosent av ammende kvinner I vestlige land rapporterer å drikke alkohol av og til eller oftere. Du har kanskje også hørt den øl (eller # 8217; alkohol generelt) er bra for din melkproduksjon.

Retningslinjene for å drikke alkohol under L’amming er ikke så konkret som for graviditet (hvor ingen mengde alkohol anses å være trygg), og du kan høre mer variert råd fra vennene dine.

La oss ta en titt på vitenskapelige anbefalinger for ammende mødre om alkoholen, ved effekten av # 8217; alkohol på din melk og mulige effekter på barnet ditt.

Hvilke fagfolk anbefaler det?

Nøkkelpunkter på å drikke under amming

  • Det burde være sporadisk.
  • Det skal være moderat.
  • Vent 2 timer etter å ha drukket før du ammer barnet.

De American Academy of Pediatrics Anbefaler at alkoholinntaket av en mor amming som velger å drikke, bør bare være sporadisk.

Denne gruppen anbefaler deg også å drikke ikke mer enn en moderat mengde alkohol på en gang, som for 130 pounds. Kvinne tilsvarer 2 gram likør, 8 gram vin eller to øl. De anbefaler også å vente på 2 timer eller mer etter å ha drukket alkohol før de ammer barnet.

Og i henhold til Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), & # 8220; ikke drikke alkohol er det sikreste alternativet for ammende mødre. Imidlertid er moderat alkoholforbruk (opptil 1 drikke per dag) ikke kjent for å være skadelig for barnet. & # 8220;

I 2013 førte en gruppe danske forskere til Gjennomgang av litteraturen Evaluering av resultatene av 41 tidligere studier på alkoholforbruk under amming.

Deres konklusjon var at effekten av den langsiktige eksponeringen ALLE’alkohol gjennom amming ikke godt kjent med sikkerhet.

Imidlertid har deres forskning angitt at hvis en mor som ammer ikke overskrider mengden alkohol som er sikkert for alle kvinner (en drink om dagen), bør hans barn ikke bli utsatt for en tilstrekkelig mengde alkohol for å ha skadelige effekter. Av denne grunn har de uttalt at spesielle forholdsregler for sykepleierne ikke er nødvendige.

Men andre eksperter, som de av Mayo Clinic, å si at det ikke er noen mengde alkohol som har vist seg å drikke for et barn. (Ja, du leser godt & # 8211; for et drikkebarn.) Så hvis du skal drikke alkohol under L’Amming, vær så snill å planlegge slik at barnet ditt ikke er utsatt.

La oss ta en titt på effekten av melken, så alkohol på melk, så Mayo Clinic Råd har litt og # 8216; mer fornuft.

Effekter av # 8217; alkohol på morsmelk

L’Alkohol går fritt og raskt fra blodet til melk. Derfor, når som helst, er konsentrasjonen av alkohol i melk ligner konsentrasjonen av alkohol i blodet. Spørsmålet er: Hva er denne andelen?

utdanning På konsentrasjonen av alkohol i morsmelk viste de at det bare er en brøkdel av mengden alkohol som mor faktisk drikker & # 8211; ca 5 til 6 prosent av dosen justert basert på vekt.

På samme måte som alkoholnivået i blodet, er alkoholnivået i morsmelk høyere enn 30 til 60 minutter etter en enkelt drink.

Mer drikke, lengre enn alkoholen forblir i blodet & # 8211; og i melk & # 8211; og større blir det konsentrasjon.

Hastigheten med hvilken metabolizzi l’alkohol avhenger av vekten din og kroppssammensetningen din.

Hvis du drikker en drink, bør de fleste av’alkohol skal slettes fra systemet ditt på ca 2-3 timer, selv om dette kan variere.

Det har vært noen rykter om at barn ikke liker smaken av «8217; alkohol i morsmelk og så vil de mate mindre, men utdanning De viste motstridende resultater på dette.

Effekter av # 8217; alkohol på barnet

Barn opp til 8217; alder av 3 måneder metaboliserer L’alkohol a halvparten av hastigheten En voksen gjør det, ifølge Lecha League. Enda større barn forseggjort l’alkohol sakte enn voksne. Barnet ditt har også en umoden lever og en rask utviklingshjerne, som kan være mer utsatt for effekten av effekten av «8217; alkohol.

Det har ikke vist seg at drikking av og til har skadelige effekter på ammende barn. Dette betyr ikke at det ikke er noen skadelige effekter, men bare det er ikke noe solid vitenskapelig bevis som bekrefter på en måte eller i # 8217; andre.

Daglig forbruk av mer enn en drink per dag eller overdreven alkoholforbruk av en mors amming bidrar sannsynligvis til dårlig vektøkning, søvnforstyrrelser, Psykomotorisk kapasitetsforsinkelseOg kanskje til og med kognitiv forsinkelse senere i livet.

Barn kan drikke opp til 20 mindre prosentandel melk i 3 eller 4 timer etter mamma drakk. De kan også ha Sleepmodeller avbrutt Selv etter en enkel drikke, og barn hvis mamma drikker lite kan Mindre søvn over gjennomsnittet.

Et stort studio Publisert i 2018 viste en sammenheng mellom mødrene som drakk under L’amming og lavere kognitive score når barna hadde fra 6 til 7 år.

Forskerne fant også at barn som ikke ble ammende, men hvis mødre drakk, hadde ingen lavere kognitive score. Konkludert med at dette betyr at 8217 aktiverbare eksponering for alkoholen gjennom morsmelk var ansvarlig for kognitive endringer, og ikke bare andre faktorer knyttet til mødre som drikker.

Dyr utdanning De støttet også disse resultatene. Men det er ikke kjent om hjernens utviklingspåvirkning skal skyldes ekte alkohol (etanol) eller alle «8217 søvnavbrudd og å spise at barna kan eksperimentere når de svelger alkohol.

Videre forskning er nødvendig for å avklare og utvide disse opprinnelige resultatene.

Effekter av # 8217; alkohol på moren

Du har kanskje hørt at alkoholen kan hjelpe deg med å slappe av og fremme strømmen av melk og at øl spesielt kan øke melkproduksjonen.

Vi vil gjerne være sant, men det viser seg at det er sannsynligvis bare en metropolitisk legende. Et stort nummer av utdanning De viste at alkoholen faktisk reduserer hormonell respons på barnets suging, noe som betyr at mindre melk kommer ut når de pleier barnet etter å ha drukket.

Har blitt vist at drikking to eller flere drinker reduserer skuffelsen & # 8211; melk ejection & # 8211; Refleksjon av ammende mødre. Over tid kan dette redusere din melkproduksjon generelt på grunn av mangelen på fullstendig amming til hver fôr.

En gammel studere faktisk viste en midlertidig reduksjon på 23% av melkvolumet etter at deltakende mødre bare hadde drukket en drink.

Og det er ikke en hemmelighet som drikker mye eller å være full, kan kompromittere din evne til å ta vare på barnet ditt trygt.

Selv om drikking av alkohol kan være hyggelig, sosial og hjelpe deg med å slappe av, kan det også legge til stress fordi du bekymrer deg hvis det er trygt eller ikke for barnet ditt.

Du bør pumpe og laste ned?

Pumping og lossing av brystmelk Etter å ha drukket alkohol eliminerer ikke alkoholen i morsmelk.

L’Alkohol forblir ikke fanget i melken din, men går heller opp og ned, avhengig av mengden alkohol i blodet ditt. Så til C’Det er alkohol i blodet ditt, det vil være alkohol i din melk. Hvis ikke C’Det er mer alkohol i blodet ditt, det vil ikke være mer alkohol i din melk.

Hvis du har to glass vin, trekk ut melk 30 minutter senere, og deretter pleie babyen din A’Nå vil den nye melken du har produsert på den tiden fortsatt ha alkohol, fordi blodet ditt fortsatt inneholder alkohol.

L’Enkelt grunn til å pumpe etter å ha drukket er for din fysiske komfort hvis brystet ditt føles for fullt, og det er ikke tid til å amme babyen din. (Sikkert gyldig!)

A’mer effektivt alternativ er å amme barnet ditt umiddelbart før du drikker noe, så vent fra 2 til 3 timer (etter en enkelt drink) for å amme babyen din igjen.

Alternativer til den alkoholholdige drikken

Unngå alkohol helt under amming kan gi mer ro og er sannsynlig å være tryggere for ammende barn. Heller enn la deg bryte ned, vurder noen alternativer.

Hvis du velger å unngå alkoholen under amming, er det fortsatt måter å slappe av og nyte en avtale eller en kveld mellom jenter!

Det er mange gode Mocktail Oppskrifter du kan prøve å gjøre hjemme & # 8211; Og selv dine gravide eller ammende venner vil sette pris på det! Du kan også spørre bartenderen på ditt favorittsted for å forberede noe forfriskende og alkoholfrie. Ikke drikk kan også gi deg flere kalorier for å nyte en deilig forrett eller dessert. (Vinne!)

Et varmt bad, urtete, massasje og yoga er andre måter du kan slappe av i stedet for å drikke et glass vin.

De Verdens Helseorganisasjon Det sier faktisk at for alle voksne & # 8220; Det er ikke noe sikkert nivå å drikke alkohol og # 8221;. De har oppdaget at selv moderate drikker legger merke til en forbedring i søvn, energinivå, vektkontroll og redusert risiko for en rekke sykdommer (inkludert kreft og # 8217; hypertensjon) når de slutter å drikke.

Så sølvfôr; sølv, hvis du skulle velge å unngå alkoholen under amming, er at du kanskje merker helsemessige fordeler for deg selv og ditt barn.

L & # 8217;

L’Alkohol Drikke under L’Amming går faktisk inn i din melk. Mens bare en liten prosentandel når barnet ditt, metaboliserer barna l sakte enn voksne.

Drikke alkohol under amming kan ha en innvirkning på barns søvn og # 8217; melkinntak. Men ingen langsiktige endelige effekter ble funnet hos barn hvis mødre drakk av og til under L & # 8217;.

Drikker pluss alkohol under L’amming kan påvirke melkeproduksjon, barns søvn, brutto motorutvikling og muligens langsiktig utvikling av resonnementskapasitet.

Hvis du drikker alkohol under L’amming, er det bedre å amme barnet ditt umiddelbart før du drikker og så vent 2 timer eller mer før du ammer babyen din igjen.

Hvis du velger å ikke drikke alkohol i det hele tatt under L’amming, det er andre drikkealternativer du kan nyte og andre måter å slappe av.