Ammende poop: farge, konsistens, frekvens, lukt og mer

Del på Pinterest

Fordi feces er viktige?

I løpet av de første månedene av livet, avgir ammende barn generelt avføring flere ganger om dagen. Selv deres avføring vil være av myk drypp konsistens og sennep gul.

Det er viktig å overvåke barnets bleier i denne perioden, inkludert fargekontroll, konsistens og hyppighet av tarmbevegelser. Dette er gode indikatorer som mottar nok morsmelk. Dette er en måte å overvåke helsen mellom et besøk og den andre fra barnelege.

Fortsett å lese for å finne ut hva du kan forvente fra avføringen av babyen din amming og når du snakker med en lege eller konsulent for amming.

Avføring farge

I løpet av de første dagene i livet, vil ammende babyer utgjøre meconium. Dette vil være lik tjære i farge og konsistens. Etter ca 48 timer kan avføring bli mer løs og klarere. Så innen en annen dag eller to er fargen på avføringen av brystet vanligvis gul sennep eller gulgrønn. Det kan også være vandig eller inneholde mini & # 8220; frø og # 8221; hvite. Denne fargen er normal.

Etter hvert som barnet ditt vokser og begynner å spise faste matvarer, kan du merke endringer i fargen på feces. Det kan være mer gulgrønn eller lysebrunt brunt.

Du vet alltid din barnelege hvis barnet ditt hadde jeg:

 • rød
 • blodige
 • Svart
 • Lys grå eller hvit

Dette kan eller ikke være et tegn på sykdom. Legen din vil kunne evaluere barnet ditt og gi deg ro.

Konsistens og konsistens

Vent på avføringen av babyen din amming å være av myk eller cola konsistens. Det kan også være vandig, nesten som konsistensen av diaré.

Konsistensen kan ligne sennep og inneholder små hvite partikler som ligner på frø.

Hver tarmbevegelse bør ha størrelsen på en fjerdedel av USA (2.5 centimeter eller mer).

Hvis ditt ammende barn utsender hardt, tørre eller hyppige avføringer, kan de være forstoppet. Imidlertid er forstoppelse svært sjelden, om ikke sjeldent, i ammende barn som har det bra. Hvis barnet ditt bare har hyppig, spesielt etter 6 uker, er det sannsynlig at det er normalt. D’Andre deler, hvis barnet ditt har harde og tørre avføringer sammen med symptomene som er oppført nedenfor, er det svært sannsynlig å være syk, i stedet for forstoppet:

 • Han retched
 • ha en tørr munn
 • vil ikke amme
 • være mer masete enn vanlig

Søk etter medisinsk hjelp umiddelbart for disse symptomene.

Hva er L’lukt av brystfed avføring?

Barnets avføringer kan lukte for de første dagene. Etter å ha passert meconium hevder mange foreldre at poten av deres brystfôret barn ikke har dårlig lukt.

Faktisk kan det ha en litt søt lukt eller lukt som minner om popcorn. Andre foreldre rapporterte at feces av deres barn luktet høy eller grøt.

Vanligvis, til barnet ditt har hyppige tarmbevegelser, og dets avføring er myke, er lukten ikke et problem.

La barna vite om du legger merke til myk, grønn eller en lukt du er bekymret for. Ditt barn kunne ha en «8217; allergi eller # 8217; intoleranse mot noe i kostholdet ditt.

Hvilke frekvens breastfed barn passerer avføringen?

Breastfed barn har hyppige intestinale bevegelser. Vent minst tre tarmbevegelser hver dag for de første 6 ukene.

Noen breastfed barn har 4 til 12 intestinale bevegelser om dagen. Ditt barn kan også passere avføringen etter hver feed.

Hvis ditt brystfôret barn har mindre enn tre tarmbevegelser om dagen, kan det ikke motta nok melk. Din barnelege kan sjekke om de er Tjen nok vekt. Hvis de øker vekten, er det generelt ikke noe problem å ha mindre tarmbevegelser.

Etter 6 ukers alder, gjør noen breastfed babyer pokten mindre ofte. Noen barn har bare en tarmbevegelse om dagen, mens andre avgir at jeg bare hadde noen alternative dager eller noen få dager. Hvis flere dager har gått fra # 8217; siste intestinal bevegelse, vil det trolig være veldig stor.

Hvis barnet ditt er lykkelig, feeds og ser ut til å bli fett, har mindre hyppige tarmbevegelser etter 6 ukers alder, er ikke noe å bekymre seg for, men informerer barnelegeren din om du er bekymret for frekvensen til barna dine avføring.

Hva forårsaker endringer i avføringen?

Du kan merke endringer i barnets avføring hver gang C’Det er en endring i kostholdet ditt, for eksempel når du begynner å spise faste matvarer. Hvis barnet ditt går forbi morsmelk til kunstig melk eller omvendt, vil du også legge merke til en forskjell i farge og i konsistensen av avføringen.

Nyfødte matet med kunstig melk har generelt mer solide avføring og kan være mer gulgrønn eller lysebrun.

Når skal du søke hjelp

En PO & # 8216; vekttap (5 prosent 7) Det er normalt i brystfulle barn i løpet av de første dagene i livet. De fleste ammende barn gjenvinne fødselen etter fødselen etter 10-14 dager.

Hvis barnet ditt stadig øker etter at han kommer tilbake til fødselsvekten, er det sannsynlig å spise nok. En konstant vektøkning betyr at de øker i vekt nesten hver uke.

La barna vite om:

 • Ditt barn er ikke smøring. Deres barnelege kan råde deg til å jobbe med en konsulent for L’amming for å bekrefte at barnet ditt angriper riktig og mottar nok morsmelk.
 • Ditt barn mates ikke godt eller passerer avføringen, eller det går forbi de harde avføringene. Disse kan være tegn på forstoppelse eller sykdom.
 • Barnet ditt går forbi svart, blodig eller grønn skummel avføring. Disse kan være symptomer på en sykdom.
 • Barnets poop er uvanlig vandig og hyppigere. Dette kan være et tegn på diaré.

Ta bort

I løpet av de første månedene av barnets liv er det viktig å overvåke bleiene nøye. Kontrollere konsistensen og fargen på deres poop er en god måte å bekrefte at barnet ditt er sunt og får nok morsmelk.

Vanligvis er en liten forandring av farge eller konsistens ikke noe å bekymre seg for. Dette gjelder spesielt hvis barnet ditt nylig har flyttet til faste matvarer, kunstig melk eller var forkjølelse.

Informer din barneleger hvis du oppdager blod eller svart avføring i babyens bleie eller du har andre bekymringer. Barnets lege kan også spørre deg om bleier under barnets kontrollavtaler.