Aminobutyrrisk syre: Bruk og bivirkninger av GABA-supplementet

COS’er GABA?

L’aminobutyrrisk syre (GABA) er en naturlig aminosyre som fungerer som en nevrotransmitter i hjernen. Neurotransmittere jobber som kjemiske budbringere. Gabaen regnes som en nevrotransmitterhemmende fordi den blokkerer eller hemmer noen hjernesignaler og reduserer aktiviteten i nervesystemet.

Når GABA binder seg til et protein i hjernen kjent som en GABA-reseptor, produserer den en beroligende effekt. Dette kan hjelpe med følelser av angst, stress og frykt. Det kan også bidra til å forhindre kramper.

Som et resultat av disse egenskapene har GABA også blitt et populært supplement de siste årene. Dette skyldes delvis det faktum at det ikke er tilgjengelig fra mange matkilder. Den eneste maten som inneholder GABA er de gjærede, som kimchi, miso og tempeh.

Men hvor bra disse kosttilskuddene fungerer? Fortsett å lese for å lære mer om vitenskap ved foten av de potensielle fordelene med GABA-kosttilskudd.

Fordi folk tar GABA-kosttilskudd?

L’naturlig beroligende effekt av GABA på hjernen førte til utallige uttalelser på’bruk av GABA-kosttilskudd for å redusere stress. For mye stress er blant annet knyttet til en dårlig søvn, til et svakere immunsystem og en større risiko for depresjon. Her er en nærmere titt på stresseffekter på kroppen din.

Videre kan folk med visse medisinske forhold få lavere nivåer av GABA. Noen av disse forholdene inkluderer:

  • Konvulsive lidelser
  • Bevegelsesforstyrrelser, som Parkinsons sykdom
  • Oppmerksomhetsunderskudd og hyperaktivitet
  • angst
  • panikklidelse
  • Forstyrrelser i humøret, som depresjon

Noen mennesker med disse forholdene tar GABA-kosttilskudd for å håndtere sine symptomer. Selv om dette er fornuftig i teorien, var det ikke mange tester som tyder på at GABA-kosttilskudd kan hjelpe med disse forholdene, bortsett fra # 8217;.

Hvor effektive GABA-kosttilskudd er?

Du vet ikke mye om’Effektivitet av GABA-kosttilskudd. Faktisk vet eksperter ikke hvor mye GABA faktisk når hjernen hvis konsumeres som et supplement eller mat. Men noen Undersøkelser antyder at de bare er små mengder.

Her er en titt på noen av undersøkelsene ved foten av de mest populære bruken av GABA.

Angst

Ifølge en artikkel i 2006 har to svært unge studier bemerket at deltakerne som tok et GABA-supplement, hadde større følelser av avslapning under en stressende begivenhet enn de som har tatt placebo eller l-teanine, et annet populært supplement. Artikkelen oppdager også at de avslappende effektene har blitt advart i en’nå fra supplementet.

Høyt blodtrykk

Noen eldre eldre studier evaluerte L’bruk av produkter som inneholder GABA for å senke blodtrykket.

I en 2003-studie reduserte det daglige forbruket av et gjæret melkebasert produkt som inneholdt GABA blodtrykk hos personer med litt høyt blodtrykk etter XNUMX-XNUMX-uker. Dette ble sammenlignet med en placebo.

En studie av 2009 oppdaget at 8217; Å ansette et klorellittilskudd som inneholder GABA to ganger om dagen reduserer blodtrykket i de med borderline hypertensjon.

Søvnløshet

I en liten studie av 2018, deltakerne som tok 300 milligram (mg) av Gaba A’nå før de går i seng, sovner de raskere enn de som tar en placebo. De rapporterte også en forbedring i søvnkvaliteten fire uker etter behandlingen.

Som mange andre studier undersøker effektene av GABA-kosttilskudd på mennesker, var denne studien svært liten, med bare 40 deltakere.

Stress og tretthet

En studie av 2011 i Japan undersøkte effekten av en drink som inneholdt begge deler 25 mg eller 50 mg av GABA på 30 deltakere. Begge drinker var knyttet til reduserte tiltak av mental og fysisk tretthet under utførelsen av A & # 8217 Feilsøkingsaktiviteter. Men drikken som inneholder 50 mg syntes å være litt mer effektiv.

En annen 2009-studie fant at å spise sjokolade som inneholder 28 mg GABA har redusert stress i deltakerne som utførte en feilsøking av & # 8217. I en annen studie, tar kapsler som inneholder 100 mg av GABA har redusert stressforanstaltninger hos personer som fullfører en eksperimentell mental oppgave.

Resultatene av alle disse studiene virker lovende. Men de fleste av disse studiene var svært små og mange er ikke oppdatert. Fossi og langsiktige studier er nødvendig for å forstå fordelene med GABA-kosttilskudd.

Hva er bivirkningene av GABA-kosttilskudd?

De potensielle bivirkningene av GABA-kosttilskudd har ikke blitt tilstrekkelig studert, så det er vanskelig å vite hva du kan forvente.

Noen vanlige bivirkninger inkluderer:

  • mageknip
  • hodepine
  • døsighet
  • muskel svakhet

Fordi GABA kan forårsake døsighet hos noen mennesker, bør du ikke kjøre eller bruke maskiner etter å ha tatt GABA til du vet hvordan du påvirker deg.

Det er heller ikke klart hvis GABA samhandler med narkotika eller andre kosttilskudd. Hvis du vil prøve Gaba, bør du vurdere før du snakker med en lege. Pass på at du snakker om reseptbelagte eller motvirkende medisiner du tar, inkludert urter og andre kosttilskudd. De kan gi deg en’bedre ide om potensielle interaksjoner for å holde D & # 8217, øye under GABA inntaket.

Bunnlinjen

Gaba spiller en viktig rolle i kroppen vår som en kjemisk budbringer. Men hvis det brukes som et supplement, er hans rolle mindre klar. Noen søk viser at det kan være en «8217; alternativ for å redusere stress, # 8217; tretthet, l’angst og # 8217; søvnløshet. Men mange av disse studiene er små, foreldede eller begge deler. Ytterligere tester er nødvendig for å bedre forstå de potensielle fordelene med GABA inntak.

GABA kosttilskudd, som du kan kjøpe på nettet, kan være verdt å prøve hvis du er ute etter naturlig anti-stress. Men ikke stole på det for å behandle noen underliggende forhold, inkludert alvorlig angst, konvulsive lidelser eller hypertensjon.