Alvorlige allergier: Hvordan du virkelig føler

Siden jeg var barn, ønsket jeg en katt. Min far, som hater katter og er også allergisk mot dem, avviste ideen i årevis. Så da jeg var 23, oppfylte jeg endelig mitt ønske om å adoptere den svarte sorte kattungen jeg noensinne hadde sett. L’Jeg ringte addy.

For det første året var Addy min koselige partner til enhver tid. Jeg hadde aldri blitt testet for allergi, fordi jeg trodde jeg ikke var arvet noen av disse tullene. Men når min lille hårball ble full voksenliv og kjæresten min og kjæresten min flyttet til en liten leilighet i Philadelphia, begynte jeg å merke seg med problemer. De store.

Injiserte øyne av blod og irritert. Konstant lungebelastning. Skremmende tap av pusten. Jeg dro til en byallergiker, som sa at jeg hadde alvorlige støvallergier og & # 8230; du gjettet, katter. Jeg spurte hvordan jeg kunne ha motstått så lenge uten å innse det, og du sa at det ikke er uvanlig at allergier klarer å møte i 20 år eller etter en gjentatt og langvarig kontakt med L’allergen. Hans råd var å gi katten i adopsjon.

Jeg forlot sitt kontor og umiddelbart trodde: det er ikke mulig for meg å gi opp addy! Jeg ga å kjøpe forskjellige putevar, for å ta en daglig antihistamin, for å passere støvsugeren til mannen min og lukke soverommet døren. Jeg begynte å gi opp min dyrebare tid for velvære med addy, men overgivelse var utenkelig.

Vel, gjett hva? Allergier har forverret seg. De pustfrie episodene økte. Vi flyttet til et mye større hjem i en annen tilstand, men hjalp ikke. Jeg hadde også et barn hjemme for å ta vare på og administrere mine helseproblemer, har blitt en reell utfordring.

Etter en spesielt skummelt natt da jeg følte meg som om du ikke kunne puste, kom jeg tilbake fra en allergiker.

Dette fortalte meg kraftig. Han sa at jeg levde med den undeclared allergiske astma og det indre av nesen min var hvit. Dette betydde at mine nasale membraner var vedvarende betent av allergisk rhinitt. Han skriver meg umiddelbart for allergi skudd, selv om han sa at mine allergier var seriøse nok til å være bare en borderline kandidat for dem.

Da han også foreslo å gi opp katten, motstod jeg igjen. Som en frivillig på vårt lokale menneskelige samfunn, C’Det var en «8217; uunngåelig bevissthet om hva som kunne skje med et kjæledyr som er igjen til tilflugten. Selv no-drep shelters beveger ofte dyr til forskjellige lyskilder når de er overfylt, noe som kan føre til risikoen for at de blir sovnet hvis de ikke er vedtatt. Jeg begynte å gråte. Mitt liv begynte å være virkelig elendig. Jeg følte fortsatt en stor følelse av skyld, for ikke å vite om mine allergier før jeg adopterer min elskede kattunge.

Men jeg følte meg også skyldig i livet han opplevde katten min. Jeg måtte unngå å kose det, det var ikke lenger å seng med oss, og mannen min reiste for mye for å erstatte # 8217; hengivenhet for henne. Selv om huset vårt var å foretrekke for et ly, var dette ikke i det hele tatt livet for henne at jeg hadde forventet når jeg ble vedtatt.

Til slutt skjedde noe med meg våkne. Jeg hadde en alvorlig anafylaktisk reaksjon fra akkumuleringsfasen av mine allergi skudd. Jeg opplevde ekstreme respiratoriske vanskeligheter, alvorlig angst, akselerert hjerterytme og svimmelhet. Selv i denne skummelt staten, tok jeg meg selv og min baby i fem minutter, All’Allergist og jeg gjorde A’Nød steroid injeksjon.

Det var i det øyeblikket at jeg skjønte at jeg ikke bare klarte helsen min, men også barnets sikkerhet, da mannen min var borte, og jeg var ikke i stand til å gripe inn eller jobbe riktig. Til slutt legger jeg antennene til familien min for å se om de var villige til å vedta addy.

En lykkelig slutt er kommet i form av min mor, som elsker katter, har ingen allergier og er en av de mest tilgjengelige menneskene på planeten. Han ønsket det hårete barnet, som opplevde et nivå av kosler, koser og oppmerksomhet han ikke hadde sett i årevis. Jeg måtte ikke møte følelsen av skyld for å bringe den tilbake til tilflugten, og fra tid til annen kunne jeg fortsatt se den. Jeg kunne også fortsette å ta allergi slag for å prøve å få tilbake helsen min under kontroll.

Ta bort

Her er det jeg lærte og hva det tok meg å forstå det: Cozenge med alvorlige allergier er ikke en vits og redusere eksponeringen for støtende allergener er det mest proaktive og enklere trinnet du kan gjøre, selv om L & # 8216; & # 8221; Allergen & # 8221; Det er en elsket kjæledyr. Hvis jeg kunne tilby en jobb til noen som vurderer å vedta en hårete venn, ville det bare være å få deg til å teste før. Det er bedre å forhindre at kur når du vurderer hvis du er en god kandidat for deres hjem for alltid. Og mens du utvider familien med dyr eller barn, må du dem og for å beskytte helsen din.

Spørsmål:

Hva er noen måter å håndtere alvorlige allergier?

TIL:

Alvorlige allergier kan hindre livskvaliteten din. Du må kanskje hoppe på skolen eller jobbe eller til og med unngå å gå ut hvis pollenetallet er høyt. Det første trinnet i styringen av alvorlige allergier er å finne ut hva som forårsaker symptomene. Derfor er allergologisk test ofte foreslått. Når du vet hva som forårsaker allergi symptomer, vil kontroll eller forebygging av det fornærmende agent være det neste trinnet. Til slutt vil narkotika bidra til å lindre symptomene. Narkotika som antihistaminer og decongestants brukes ofte. Hvis de ikke hjelper, blir allergi skudd tatt i betraktning.

Elaine Luo, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.